בגלל המצב בירושלים ובארץ (פיגועים דקירות )
אז מסוכן לשים ניוטרל וברקס אחורי ולהמתין עד שהמעבר חצייה היה אדום,
חייבים להיות ערניים ולהיות מוכן לבריחה אז עכשיו אני על ראשון ומחכה לירוק![]()
שלא מסוכן אני שם על ניוטרל
מעניין אותי לדעת,
שאתם מגיעים לרמזור וממתינים באדום,
\האם אתם בראשון עם קלאץ משוך או בניוטרל?
בגלל המצב בירושלים ובארץ (פיגועים דקירות )
אז מסוכן לשים ניוטרל וברקס אחורי ולהמתין עד שהמעבר חצייה היה אדום,
חייבים להיות ערניים ולהיות מוכן לבריחה אז עכשיו אני על ראשון ומחכה לירוק![]()
שלא מסוכן אני שם על ניוטרל
תמיד בראשון עם קלאץ משוך. ללא קשר למצב הביטחוני ועם קשר ישיר לרמת בטיחות אקטיבית הנדרשת לרוכב אופנוע.
איללכא...וסובבו בגז
כן אומרים שאופנוען תמיד מוכן לברוח מסכנה.
אני בניוטרל. לא יודע מה איתך אבל אצלנו הרמזורים לא קוךטים אותנו.
ואם יבוא מחבל אני אפיל עליו 170 וקצת קילו של אופנוע
בניוטרל. אלא אם כן אני מכיר את הרמזורים ויודע שעוד כמה שניות הולך להתחלף לירוק אז אני כבר נשאר בהילוך.
רק ראשון כבר פעמיים הציל אותי מרכב נחמד שחלם ולא הבין שצריך לעצור והמשיך למזלי שיחררתי קלאץ וחמקתי ממנו אם לא הייתי מרוח על המכסה מנוע שלו
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
עוד יבוא רוכב לא מנוסה ויחשוב שיש כאן אפשרות בחירה סבירה בין שני מצבים. אז זהו, שלא.
בפן הבטיחותי. הרוכב והאופנוע צריכים להיות מוכנים לתזוזה מידית. זה אומר, שהראש של הרוכב מכוון לגל הנכון, האופנוע משולב להילוך ראשון והקלאץ משוך.
מכאן, שכל רוכב יעשה מה שבא לו. אני מודה, שגם אני, ברמזור שכוח אל ושכוח מכוניות מעביר לניוטרל ונח מעט.
איללכא...וסובבו בגז
פשששש ממש מתודולגית לחימה מה שהולך פה.
מה זה מבחן גדעון האופנועני?
אם האדום הולך להיות ארוך - ניוטרל
כל אחד והתו"ל שלו, חשוב לנסות גם לעמוד בצד ולא באמצע הנתיב וכך להפחית את הסיכוי להיפגע מרכב שמתחיל לנסוע או פשוט לא בולם ברמזור. אני אישית בניוטרל, ורגע לפני מעביר להילוך אם מכיר את הרמזור או לפי האור האדום של הולכי הרגל.
Tracer 900
אצלי המצב הוא שאם הצלחתי למצוא את הניוטרל מבעוד מועד אז רגוע ברמזור אבל אם לא אז הידית משוכה ואני מקלל לאלף עזאזל את מי שברא את הרמזורים.