1. נוסע על השול הימני, רגוע, משמאלי פקק תנועה, איילון צפון, מתקרב לקיבוץ גלויות. הרווח ביני לבין טור הרכבים שמשמאלי עומד על כמטר וחצי פחות או יותר. לפתע אני קולט בזווית עין שמאל תנועה, מסיט את הראש, ורואה מטומטם על קטנוע משתחל ברווח של המטר וחצי שביני לבין הרכבים, שומע את המראה שלו מכפכפת את מראת הרכב והכידון שלו כמעט בתוך שלי. לא יודע איך, ביצעתי תנועה קטנה ימינה תוך האטה כדי לאפשר לו את ההשתחלות המטומטמת הזו, וברגע שיכלתי נתתי לצופר האוויר שלי להתבטא במלוא כוחו..ההוא, ברח לו משם במהירות מופרזת בשול הימני.
אם אתה פה..אני שונא אותך אני פשוט שונא אותך, התנהגות מופרעת ומסוכנת שכזו הרבה מאוד זמן לא ראיתי.. יכולת לקחת אותי איתך בתאונה מטומטמת, אני כרגע רק מפנטז איך הייתי שובר אותך ואת הקטנוע שלך (במיוחד את הקטנוע).
2. לא עובר יותר מדי זמן, אני מתקרב ליציאה לכיוון ארלזורוב, טור רכבים נמצא בנתיב הימני שנכנס, אני בנתיב ליד, מולי במרחק של כ 10-15 מטר, קטנוע, הרוכב ללא מיגון, נוסע רגיל ישר ורגוע. אני מתכוון להשתלב בנתיב היציאה לארלוזורוב, מתוך הרגל מסתכל קדימה כל הזמן לראות/לנתח את תמונת המצב של תנועת הרכבים במרחק של 30 מטר כדי לתכנן את ההשתלבות..ואז אני רואה את הדבר הבא - רכב אחד עוצר בפתאומיות כי לא שמר מרחק, הרכב שמאחוריו גם לא שמר מרחק אז הוא שובר ימינה חזק לתוך השול (אוי ואבוי אם היה שם דו"ג) גם הרכב שלפני זה ששבר לתוך השול לא שמר מרחק אז הוא מתחיל לשבור ימינה לשול אבל הרכב שממולו כבר (בדרך ל) שם, ואז הוא שובר חזק שמאל לנתיב שלי בדיוק כשרוכב הקטנוע מגיע לנקודה, רוכב הקטנוע בתמרון מטורף ואינסטינקטיבי לחלוטין מצליח לברוח כחוט השערה מהרכב ולהימנע מהעפה לכל הרוחות אל מרכז הכביש, אני הייתי רחוק יחסית אבל נאלצתי לבלום חזק עם 2 הבלמים ולשבור טיפה שמאלה כדי לעקוף את הרכב ששבר לתוך הנתיב שלי. גם פה הצופר נתן בראש.
אם רוכב הקטנוע הזה פה, אתה פאקינג בר מזל...לך תברך הגומל, תן 10 פעמים ח"י לצדקה ותנשק את אבא ואימא טוב טוב.
וכל זה קורה בדיוק בבוקר שבו אני לוקח את מצלמת הקסדה כדי לקנות לה כרטיס זיכרון ולהתקין אותה...אם רק הייתה לי אותה באותו הרגע...כל המלל הזה היה נחסך בכם וישר הייתם עוברים לשלב הקללות, ניתוחי מצב, וכיו"ב ...