עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 44

אשכול: בחירת קסדה

צפייה משולבת

Junior Member

בחירת קסדה

אני יודע שהנושא הזה מאוס מאד, אני פשוט לא מצליח לבצע חיפוש בפורום וכל השרשורים שקראתי ב-Fullgaz בזמנו נעלמו.

אני קונה קסדה ל-R6 שיגיע אליי בקרוב. יש לי אופציה לקנות בחנות של מטרו ולקבל הנחה (מותגי Shark ו-XLite).
    אני זוכר שקראתי בזמנו מאמר ארוך שמסביר ש'מבחני הריסוק' של המותגים כיום הם לא רלוונטים בכלל, והאינטרסים שם לא בהכרח לטובת בטחון הרוכב.

מוכן להשקיע סכום מכובד בקסדה, רוצה לשמוע המלצות וחוות דעת, גם על המותגים של מטרו וגם על מותגים אחרים.
    לינקים לשרשורים \ כתבות \ מחקרים לבחירת קסדה יתקבלו בברכה

Senior Member
    יש לי קסדת שארק שעלתה לא מעט אבל לא בטווח מחירים של הקסדות פרמיום.
    הבדל אחד גדול שאני רואה בינה לבין אראי למיניהן הוא המשקל. שלי כבדה יחסית אליהן.
    הבדל נוסף הוא זרימת אוויר
    עוד הבדל, איכות הפלסטיקה של המתגים של האוורור ושל המשקף שמש

האם שווה עוד 2000 שקל? קשה להגיד.
    כנראה שלא.
    אבל זה ההבדל בגדול.

הבדל שאין לי איך לבדוק הוא מה קורה כשדופקים את הראש בגדר הפרדה במהירות גבוהה.

Senior Member
    Buy Shoei - not a toy
    Tm

Member
    לפני כמה שבועות הייתי אותה התלבטות, הקסדה עם התמורה הכי גבוהה למחיר לפי דעתי היא Shoei Qwest קסדה ממש קלה בעלות של 1590(מבצעים) לפני כשנה עלתה 2500. לא הלכתי על האופציה הזאתי בסןף כי חיפשתי גם קסדה עם ״פוזה״ קצת יותר צעירה וקניתי AGV-k3 SV שמשלמים עליה לפי דעתי הרבה על המותג.

Member
    Xlite 802r תמורה טובה למחיר (2500) שקטה נוחה קלה

Member הסמל האישי של Zurs
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mמהר צפיה בהודעה
    בכלבוטקס?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Zurs צפיה בהודעה
    בכלבוטקס?
    חיובי

Junior Member הסמל האישי של 338cal.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mמהר צפיה בהודעה
    +1
    רכשתי אותה לפני כמה ימים. קסדה ראשונה. קלת משקל, לא מרעישה, מאוד מאווררת ונוחה ביותר.
    ממליץ מאוד. נהנה ממנה מכל רגע.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Junior Member
    תודה רבה
    נראה לי שבהתחשב בסכום שהשקעתי באופנוע, יהיה קצת מצחיק לחסוך בקסדה, וכנראה אלך לכיוון המותגים היותר איכותיים כדוגמת שואי ואראי.

ראיתי בפורום שהמליצו על ad מוטור ספורט וכלבוטקס, יש הסתייגויות?

אין הסתייגויות בכלל משתי החניות הנ״ל,אולם ממליץ לך, אם אתה כבר באיזור המשולש בתל אביב,ממש קרוב לכולבטקס נמצאים אופנוסנטר. שם תוכל למצוא גם agv ואם תרד יותר למטה ואחרי שתחצה את המעבר חצייה ותפנה שמאלה אתה תמצא גם את אופונעית.
    ממליץ לך, קודם כל לעבור בארבעת החניות האלה, להסגר על החברה שאתה רוצה קודם כל מבין ה5-6 המובילות שיש ואז להסגר על הדגם שאתה רוצה, שיתאים לצורת ראש שלך ולאופנוע שלך. מחיר, כולם פחות או יותר יעשו לך את אותה הנחה על הקסדה, אז זה לא מה שאמור להיות הבעייה שלך. הבעייה היחידה שהחנויות הנ״ל, לא מחזיקות את כל סוגי החברות אצלהם. לכן ממליץ לך, לעבור אצל כולם לפני שאתה קונה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    אין הסתייגויות בכלל משתי החניות הנ״ל,אולם ממליץ לך, אם אתה כבר באיזור המשולש בתל אביב,ממש קרוב לכולבטקס נמצאים אופנוסנטר. שם תוכל למצוא גם agv ואם תרד יותר למטה ואחרי שתחצה את המעבר חצייה ותפנה שמאלה אתה תמצא גם את אופונעית.
    ממליץ לך, קודם כל לעבור בארבעת החניות האלה, להסגר על החברה שאתה רוצה קודם כל מבין ה5-6 המובילות שיש ואז להסגר על הדגם שאתה רוצה, שיתאים לצורת ראש שלך ולאופנוע שלך. מחיר, כולם פחות או יותר יעשו לך את אותה הנחה על הקסדה, אז זה לא מה שאמור להיות הבעייה שלך. הבעייה היחידה שהחנויות הנ״ל, לא מחזיקות את כל סוגי החברות אצלהם. לכן ממליץ לך, לעבור אצל כולם לפני שאתה קונה.
    הכי נכון. יש הרבה קסדות טובות אבל יש הרבה פחות שיושבות לך טוב על הראש. הרבה יותר חשוב ממדבקת השם על הקסדה (כולן עומדות בתקן) זה איך היא מתאימה לצורת הראש שלך ואיך אתה מרגיש אתה (איך יושבים הריפודים, האם המשקל שאתה מרגיש בסדר וכו'). הפרמטרים הבאים הם עניין של עדיפות אישית וגם תלויים בסגנון רכיבה ובכלי, לדוגמה, שקט ואוורור. רק אחרי שתמצא את הקסדה שהכי מתאימה לך תבדוק מי היצרן.

הקסדה הקודמת שלי הייתה אראי vector-2. אחת הקסדות הכי טובות אם לא הכי טובה מאלו שהיו לי. כשקניתי אותה היו בחנות קסדות יותר יקרות (של אראי ושל חברות אחרות) אבל זו הכי התאימה לי, הרבה יותר מהשואי (נדמה לי X-11 או X-12, שגם נקראת X-spirit אן X-light אם אני לא טועה) שהייתה יותר יקרה ונחשבה ליותר טובה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    לא נהוג לכלך באופנועית על כל מה שלא נמכר בחנות שלהם?

לגבי אופונעית, אני מסכים עם הנאמר עליהם. אחרי שחבר שקנה אופנוע מהונדה וקנה חצי מהציוד אצלהם בגלל ההנחה שהוא קיבל מקניית האופנוע,אני זה שעזר לו לקנות את כל הציוד ופעם ראשונה הייתי במקום ויכול להגיד שהתאכזבתי מרמת השירות הכללית,אולם במקרים מסיומים, עקב כך שהם מחזיקים בכמעט כל סוגי הקסדות כולל שואי שאיי דיי לא מחזיקים ואני כמעט בטוח ב99 אחוז שגם כלובטקס ובטח לא אופנוסנטר מחזיקים בהם. אז לפעמים צריך להוציא מהרע את הטוב.
    אז פות״ש תעשה סיבוב תמדוד,תתלהב ותסגר על החברה והדגם, שיהיה לך הכי טוב לראש שלך. צריך לזכור קסדה יקרה שאתה קונה, זאת קסדה לשימוש של מינימום שנתיים אז שלא תתחרט אחר כך.

Member
    יש לי qwest rf1100 של שואי, וcorsa של agv.
    שני הדגמים של שואי שציינתי יתאימו פחות לr6, הqwest במיוחד.
    הקורסה קסדה מעולה, אירודינמית קלה ומאוורות מאוד. ומאפשרת נסיעה נוחה גם במהירויות גבוהות על הנייקד שלי.
    הייתי לוקח אותה בחשבון.

Junior Member
    יש קצת בעייתיות בהצעות שלכם של "לבדוק מה נח בחנות", משתי סיבות :
    א. אני לא חושב שמה שיהיה לי נח על הכורסא באופנועית יהיה בהכרח נח בקצה הסל"ד במהירויות גבוהות
    ב. כמובן שנח זה חשוב, אבל קסדה בסופו של דבר באה להגן עלייך. זה שיקול משמעותי, אבל אם אני אדע שקסדה שנוחה לי ב100% פחות בטוחה מקסדה שנוחה לי ב85%, אני ללא ספק אבחר בשניה

ולכן אני שואל כאן בפורום, כדי לקבל מושג על התמודדות הקסדות במהירויות גבוהות, ובתקווה גם לינקים למחקרים בנושא בטיחות קסדות (או סתם הודעה מפורטת ממישהו מבין בתחום)