נראה לי מאוד שימושי כשנגמר המצבר... ובכלל משהו יכול הסביר איך זה עובד?
נראה לי מאוד שימושי כשנגמר המצבר... ובכלל משהו יכול הסביר איך זה עובד?
זה אכן שימושי כשנגמר המצבר, אבל לא שימושי בכל שאר הזמן, ולכן לסחוב מערכת שלמה שאתה לא אמור להשתמש בה אף פעם זה די מיותר (לפחות לדעת היצרנים).
אם אין תקלה, מצבר לא אמור להגמר.
זה עובד בדיוק כמו סטרטר - הקיק מחובר (דרך תמסורות) לגל ההינע וכשאתה נותן קיק אתה מסובב את המנוע בדיוק כמו שהסטרטר עושה.
תודה![]()
למה במכוניות חדשות אין מנואלה?
אותה סיבה.
אגב, הספקתי להיות בעלים של רנו דופין 850.
לדגם הזה הייתה מנואלה חירום, אפשר היה להניע איתה כשהמצבר שבק.
עכשיו אני מרגיש זקן, הכל בגללך.
נערך לאחרונה על ידי arieelberg; 05-11-2015 בשעה 20:24.
אם תרצו, אין, זו אגדה!
רוב הקטנועים נטולי הקיק בעלי מערכת הזרקת דלק.כשאין מצבר,משאבת הדלק לא עובדת לכן אין צורך בקיק.
תתעודד, אתה באמת זקן. לי היה רנו 4 עם תיבה 3 הילוכים שעלה על הכביש שנתיים לפני.
אין מצבר???
אתה מבין שפעולתו של המתנע היא זו הצורכת את כמות החשמל הגדולה ביותר. מצבר עייף לא יצליח לסובב את המתנע כנדרש בשביל להתניע את המנוע אבל יוותר בו די הצורך חשמל בשביל להפעיל את משאבת ההזרקה.
ולכן, קטנוע מוזרק עם קיק יתניע כל עוד יהיה במצברו די חשמל למשאבת ההזרקה.
איללכא...מ.ש.ל
תגיד,יצא לך פעם להתניע בכבלים רכב/אופנוע מוזרק שמצברו "מת" ואז לנתק את הכבלים?
אני יכול להבטיח לך שיצא לי לעשות את זה לא מעט פעמים.אני אחסוך ממך את הנסיון...כל זמן שהרכב מחובר לכבלים,הרכב עובד...ניתקת את הכבלים,הרכב כבה .בהזרקת דלק,מערכת ההזרקה חייבת מתח מינימלי בכדי להמשיך לחיות.זה שהיא קיבלה מתח ראשוני לא אומר בהכרח שהיא תצשיך לעבוד לאחר שננתק אותו.
נערך לאחרונה על ידי yossic; 07-11-2015 בשעה 12:34.
לא יצא. מה שכן יצא לי זה ללמוד מעט על מערכת החשמל באופנוע.
בעיקר לא יצא לי, כי מעולם לא הייתי הבעלים של אופנוע שבו מותקן מצבר "מת" באופן שאתה מתאר. אני תוהה, מהי מידת ההזנחה הנדרשת מרוכב על מנת שהמצבר באופנוע ימות באופן טוטאלי. שזה אפס וולט מתוך קיבולת של 12v.
לכלים שאתה מתאר הייתה בעיה מהותית אחרת במערכת החשמל, מסיבה זאת או אחרת המנועים שאתה הנעת בכבלים יצרו אפס חשמל וזאת הסיבה שהם כבו ברגע שניתקת אותם.
ועכשיו, נחזור רגע להתחלה. הקשר שאתה מתאר בין הזרקה לקיק סטארט לא קיים.
איללכא...ותוודאו מערכת חשמל תקינה, זה חוסך את על אי קיומו של הקיק
זה הרבה יותר פשוט.
אני יצרן קטנועים. אני רוצה לחסוך כסף בעלויות יצור ואני גם רוצה בנוסף לחיסכון להרוויח עוד קצת במכירת החלפים לקטנועים שלי.
אני מוריד את מערכת הקיק שגם ככה כמעט ואין לה בלאי (וככה אני כמעט ולא מרוויח ממנה רק מפסיד עלויות ייצור עליה) בגלל שימוש מועט מאוד, חוסך לעצמי עלות ברזל וחלקים נוספים, חוסך משקל על הקטנוע, ומצמצם לך את האופציות כך שבמידה ואין לך סטרטר תהיה חייב לטפל בו/ להחליף ומרוויח על הלקוחות שלי יותר.
אני מקווה שאתה לא כועס עליי. זה ביזנס ואתה עדין תקנה ממני כי העולם היום לא מחפש כלים שיחזיקו שנים כמו לפני 30 שנה.
מערכות החשמל של אופנועים ורכבים מייצרות חשמל תנודתי - במערכות תלת-פאזיות (כל הרכבים ולפחות רוב האופנועים הגדולים) אחרי היישור המתח מתנדנד בין ערך נמוך של 11-12V לערך גבוה של 14-15V (ללא עומס). כמו הקו הצהוב הגרף הבא:
כל המערכות האלה מסתמכות על מצבר לייצוב המתח, הורדת התנודתיות והגבלת המתח התחתון ביותר אליו יורדת המערכת.
אם המצבר מת \ לא נמצא, אז אין ייצוב למתח - ואז יש מערכות שיכולות לעבוד עם מתח לא מיוצב, ויש מערכות שלא. לא קשור דווקא להזרקה, גם מערכות ההצתה באופנועי קרב' לא בהכרח סובלות תנודות מתח ויכולות לא לעבוד, למשל - R1 מהדורות הראשונים אינו מוזרק, אבל בלי מצבר הוא לא עובד.
יש "מתח הכי נמוך שבו עדיין אפשר להפעיל את המערכת". לא כל רכיבי המערכת דורשים את אותו המתח ע"מ לעבוד, למשל, הלוגיקה הפנימית של ecu כנראה תעבוד על 3.3v/1.8v, וכל מה שמעל זה ממילא ייוצב למתח העבודה, ולכן המצבר יכול להיות גם ב-5v ולמחשב זה יספיק. לעומת זאת, למשאבה צריך יותר מתח כדי שהיא תצליח לבנות את הלחץ הנדרש - רק שהמתח הזה הוא כנראה גם לא 12v, כי יש לה "ספייר", וגם ב-8-9v היא תבנה לחץ מספק. הקויל מגביר מתח הרבה מעבר למה שצריך בפועל בשביל ניצוץ בתנאי סרק, ולכן גם שם יש "ספייר". וכו'.
כך הרכיב שדורש את המתח הכי גבוה כדי שהוא יפעל באופן תקין - הוא זה שיקבע מה המתח המינימלי בו המערכת תעבוד.