עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 25

אשכול: חשמלאים: איך להוכיח שמטען usb מחשמל?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar

חשמלאים: איך להוכיח שמטען usb מחשמל?

שלום,

הזמנתי מטען יו אס בי מאלי אקספרס. 2.37$: http://www.aliexpress.com/snapshot/6...69757532388132

כשהמטען הגיע חיברתי אותו לחשמל וחיברתי אליו את האייפון שלי. חיווי טעינה נדלק. הרמתי את האייפון והנחתי את האגודל שלי על קורא טביעות האצבע כדי לפתוח אותו ומיד חטפתי זרם חשמלי חזק! ניתקי את המפצל שאליו המטען חובר (מבלי לגעת במטען), הוצאתי את המטען ומאז לא חיברתי אותו שוב.

השאלה שלי: האם יש דרך בה אוכל להוכיח, מבלי לסכן את חיי או את האייפון שלי, שהמטען מחשמל? יש לי מולטימטר שאני מאמין שיוכל לעזור אבל לאן לחבר אותו ומה למדוד (מתח, זרם וכו)?

תודה לעוזרים.

יורי

כך כבל ישן ותחתוך אותו , ישנם 4 חוטים, האדום והשחור זה המתח, חבר למד מתח (פלוק) ותבדוק
    אפשר לחפש ברשת אני בטוח שתמצא הרבה
    Measure Voltage USB Charger

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    אין שום סיכוי שקיבלת מתח של הרבה יותר מ-5v ב-usb, כזה שגרם לך להרגיש זרם, והמכשיר שלך לא נשרף.
    הדרך היחידה שלך לקבל את זה היא לקבל מתח 5v ב-usb שה-ground שלו הוא לא באמת ground, אלא "מרחף באויר". כך המכשיר לא מרגיש "שינוי", אבל אתה - שלא מחובר בין 2 החוטים, אלא בין אחד מהם לאדמה - כן.

אז כדי לבדוק את זה, תצטרך לבדוק מתח בין כל אחד מקוי מתח usb (אדמה ו-vbus, שחור ואדום) להארקה (ולוודא שהארקה אכן מחוברת). במצב מדידה של מתח קבוע וגם של מתח משתנה.

ואני לא חשמלאי...

Member הסמל האישי של arieelberg
    תמכור לי את המטען, יש כמה שאשמח לתת להם אותו מתנה, מציע 5 דולר.
    אם תרצו, אין, זו אגדה!

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אין שום סיכוי שקיבלת מתח של הרבה יותר מ-5v ב-usb, כזה שגרם לך להרגיש זרם, והמכשיר שלך לא נשרף.
    הדרך היחידה שלך לקבל את זה היא לקבל מתח 5v ב-usb שה-ground שלו הוא לא באמת ground, אלא "מרחף באויר". כך המכשיר לא מרגיש "שינוי", אבל אתה - שלא מחובר בין 2 החוטים, אלא בין אחד מהם לאדמה - כן.

אז כדי לבדוק את זה, תצטרך לבדוק מתח בין כל אחד מקוי מתח usb (אדמה ו-vbus, שחור ואדום) להארקה (ולוודא שהארקה אכן מחוברת). במצב מדידה של מתח קבוע וגם של מתח משתנה.

ואני לא חשמלאי...
    סתם לידיעה גוף האדם מרגיש זרם לא מתח.
    זרם של כ 5מ''א מרגישים
    10-20כאבים חזקים
    30 ללא יכולת שיחרור עצמי
    50 מא דום לב.

השאלה היחידה היא מה התנגדות הגוף לזרם וזה משתנה בצורה משמעותית מאדם לאדם (חתכים בעור הזעה)
    ומה מסלול הזרם בגוף (רמז מיד ליד לא טוב - מניסיון)

לצורך הענין אפשר להתחשמל למוות מבטריה 12 וולט

מה שיורי הרגיש זה קרוב לוודאי בלי קשר לזה ובטח קשור יותר לחשמל סטטי.

בנוסף בתקן usb יש פרוטוקול פשוט בין המטען למוטען לגבי עוצמת הזרם הנתמכת ועם כל הכבוד לאצבע של יורי לא נראה לי שהיא תומכת בתקשורת הזאת.

פ
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ה"פרוטוקול" במטען USB בסיסי הוא קצר או התנגדות מסוימת בין 2 הדקים. לפני Type-C לא היה שום דבר אחר.
    יורי ציין שהוא התחשמל מהטלפון ולא מהמטען, והטלפון כן יודע לקצר את ה-D+ ל-D- לא שזה משנה משהו לעניין.
    פרקטית, כל מתח מתחת ל-48V נחשב לא מסוכן - משמע, עם התנגדות גוף מצויה (מזיע + חתכים) לא ייווצר מספיק זרם לאדמה בשביל להזיק. כמו כן, הזרם לאדמה מצויה (משמע - חומר לא מוליך, כמו הרצפה והקירות, למשל) עובר אך ורק החל ממתח מסוים - במתחים נמוכים זה לא קורה.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 23-11-2015 בשעה 19:45.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    ה"פרוטוקול" במטען USB בסיסי הוא קצר או התנגדות מסוימת בין 2 הדקים. לפני Type-C לא היה שום דבר אחר.
    יורי ציין שהוא התחשמל מהטלפון ולא מהמטען, והטלפון כן יודע לקצר את ה-D+ ל-D- לא שזה משנה משהו לעניין.
    פרקטית, כל מתח מתחת ל-48V נחשב לא מסוכן - משמע, עם התנגדות גוף מצויה (מזיע + חתכים) לא ייווצר מספיק זרם לאדמה בשביל להזיק. כמו כן, הזרם לאדמה מצויה (משמע - חומר לא מוליך, כמו הרצפה והקירות, למשל) עובר אך ורק החל ממתח מסוים - במתחים נמוכים זה לא קורה.

הטענה שלך לגבי 48 וולט לא ברורה מדוע 48 מדוע 49 54.5 או כתלות במצב הירח ביחס לשמש.

התנגדות נורמלית של גוף אדם זה בערך 2 קילואום שב 50 וולט יתנו 25 מא בהחלט לא זרם נעים
    מצד שני 'נורמלי' הוא דבר מאש בעייתי כאן.
    האם אדם בבריכה הוא גם נורמלי? (רמז - לא).
    כנל אדם עם פצע או חתך לאלקטרולית שנקרא זרם הדם.
    למעשה ידועים מקרים של אנשים שהתישמלו (מוות) ממצבר 12 וולט

אתה מזכיר כאן ערקה וזה לא ככ קשור כי מדובר במוצר עם בידוד כפול כלומר חסר ערקה
    נערך לאחרונה על ידי Jonathan; 23-11-2015 בשעה 20:39.
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply

ROGUE RC51

אגב מצחיק שאתה אומר נחשב
    נחשב על על ידי מי? חוק החשמל? אני לא חושב.
    אין דבר כזה מתח בטוח ואת זה המורה למעבדות טחן לנו בשכל עוד כשהייתי בתיכון ולמרות שעברו לא מעט שנים ט מאז חוק החשמל או גוף האדם לא השתנו (רבות).

ROGUE RC51

חשמלאים: איך להוכיח שמטען usb מחשמל?

נמוך לא בטוח.

ROGUE RC51

נערך לאחרונה על ידי חנןJeepolog; 24-11-2015 בשעה 06:41.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    בכלל לא אכפת לי אם הוא מסוכן או לא - הסכנה העיקרית היא לאייפון. וחוץ מזה זה כואב!

את התשובה של ג'ק לא הבנתי כל כך (אבל תודה) אבל מצאתי דרך אחרת להוכיח את זה - עם טסטר פשוט. עם כל מטען שיש לי בבית הטסטר לא נדלק, אם המטען הזה הוא נדלק. אני לא יודע איזה מתח צריך בשביל להדליק אותו אבל זה בטח יותר מ-5v. סרטים ותמונות בקרוב...

ציטוט נכתב במקור על ידי חנןJeepolog צפיה בהודעה
    ושוב אני חוזר תקרא את ההגדרה בשום מקום לא כתוב שהמתח שאינו עונה להגדרה 'מתח מסוכן' הוא בטוח.
    אין מתח בטוח וגם ההגדרה של מתח מסוכן אינה אומרת מסוכן לגוף האדם.
    ענין פשוט של הגדרה.

תראה לי את הנק בחוק החשמל שכתוב בה שהמתח שהוא לא מוגדר כ 'מתח מסוכן' הוא בטוח.

עוד דבר שלא הייתי ממליץ לך לנסות הוא להחזיק 120 וולט די סי בשתי הידיים.
    עם התנגדות גוף של 2 קילו וולט זה 60 מא וזה זרם מוות.

ורק כדי להוכיח את האבסורד עוד טיפה 120 וולט די סי הרבה יותר מסוכנים מ50 איי סי

ROGUE RC51

והנה לינק שמתייחס ספציפית:
    קשה להגדיר מתח חשמלי בלתי מסוכן, כי ההתנגדות הטבעית של גוף האדם לחשמל תלויה במספר גורמים שונים כגון: התנגדות עור לח ומיוזע אצל אחד אינה דומה להתנגדות עור לח ומיוזע אצל אחר. כמו כן התנגדות החיבור של מערכת החשמל לאדמה תלוי הסוג הרצפה וכו'. על כן עלול זרם החשמל בכל מתח להיות מסוכן לגוף האדם, דבר זה דורש מכל עובד שמטפל במכשירים, מתקנים וכו' הפועלים ע"י חשמל לשמור על זהירות מרבית.ת.
    http://www.biu.ac.il/safety/general/electricity.html

ROGUE RC51

Senior Member
    יורי, אם אתה הופך את התקע כשאתה מכניס לשקע, האם עדיין התופעה קיימת?
    יש לך מטען אחר שבו התופעה לא קיימת אם אתה מכניס אותו לחשמל בשני הכיוונים?

אני שואל את השאלות הללו כי התשובות יכולות לכוון לאיפה לחפש את הבעיה.