עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 25 מ 25

אשכול: חשמלאים: איך להוכיח שמטען usb מחשמל?

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    בכלל לא אכפת לי אם הוא מסוכן או לא - הסכנה העיקרית היא לאייפון. וחוץ מזה זה כואב!

את התשובה של ג'ק לא הבנתי כל כך (אבל תודה) אבל מצאתי דרך אחרת להוכיח את זה - עם טסטר פשוט. עם כל מטען שיש לי בבית הטסטר לא נדלק, אם המטען הזה הוא נדלק. אני לא יודע איזה מתח צריך בשביל להדליק אותו אבל זה בטח יותר מ-5v. סרטים ותמונות בקרוב...
    לא הייתי מבצע את הניסוי על האייפון היקר שלך, נשמע שיש לך בעיה של אדמה צפה.

יש מס' דרכים להוריד את מתח הקיר למתח של ~5 וולט בערך במכשירים זולים
    1. עי גשר scrים
    2. עי ספק ממותג שעושה שימוש בשנאי עצמי
    היתרון של גשר scrים הוא בעלות הנמוכה שלו החיסרון הוא שאין הפרדה בין מעגל הכניסה ליציאה כלומר האדמה והאפס /ניוטרל משותפים.
    התיאור שלך של טסטר מאיר מסגיר את העובדה שקיים פוטנציאל בין היציאה לאדמה (דרך הרגליים שלך)
    דבר שלא אמור לקרות כי מדובר במכשיר בבידוד כפול.
    מצד שני להבנתי זה אומר שגם האדמה בבית שלך צפה כלומר יש הפרש בין הניוטרל (אפס) לאדמה מה שלא אמור לקרות.
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    יורי, אם אתה הופך את התקע כשאתה מכניס לשקע, האם עדיין התופעה קיימת?
    יש לך מטען אחר שבו התופעה לא קיימת אם אתה מכניס אותו לחשמל בשני הכיוונים?

אני שואל את השאלות הללו כי התשובות יכולות לכוון לאיפה לחפש את הבעיה.
    לשאלותיך: כן וכן. עם הטסטר אני נוגע בקצה כבל טעינה שמחובר למטען והוא נדלק. רק במטען הזה - בכל שלושת היציאות שלו, בכל צורה שאני מחבר אותו. באחרים הוא בשום מקרה לא נדלק.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jonathan צפיה בהודעה
    ושוב אני חוזר תקרא את ההגדרה בשום מקום לא כתוב שהמתח שאינו עונה להגדרה 'מתח מסוכן' הוא בטוח.
    אין מתח בטוח וגם ההגדרה של מתח מסוכן אינה אומרת מסוכן לגוף האדם.
    ענין פשוט של הגדרה.

תראה לי את הנק בחוק החשמל שכתוב בה שהמתח שהוא לא מוגדר כ 'מתח מסוכן' הוא בטוח.

עוד דבר שלא הייתי ממליץ לך לנסות הוא להחזיק 120 וולט די סי בשתי הידיים.
    עם התנגדות גוף של 2 קילו וולט זה 60 מא וזה זרם מוות.

ורק כדי להוכיח את האבסורד עוד טיפה 120 וולט די סי הרבה יותר מסוכנים מ50 איי סי
    התנגדות הגוף במצב תקין גבוהה הרבה יותר - סדר גודל של עשרות ומאות kOhm. התנגדות של 2 קילואוהם יש אולי כשבדיוק יצאת ממכון כושר ואתה מזיע כולך, וגם אז לא בטוח.
    על כל השאר כבר ענו לך.
    "קשה להגדיר", ובכל זאת יש הגדרות. אני יכול גם להגיד לך שרוב האנשים לא ייפגעו באופן משמעותי גם אם ייגעו ב-220V - מקסימום יחטפו זץ לא נעים. אישית חוויתי את זה לא מעט, גם דרך הלב (מסלול בין שתי הידיים). בכל זאת, מלמדים לא לגעת כי יש סכנות כאלה ואחרות, והבדל בין התנגדויות הגוף, וכו'. הטבלה בוויקיפדיה הרבה יותר קרובה לערכים מצויים ממה שכתבת.

כדי להתחשמל, צריך 2 נקודות מגע. כשנוגעים בסוללה\מצבר\וכו', יש נקודה אחת - וזה לא משנה כלום מאותה הסיבה שציפורים יושבות נהדר על קוי מתח גבוה ולא קורה להן כלום. במקרה של יורי, נקודת מגע אחת היא האדמה - ולכן זרם ממתח של 5V לא יכול ליצור תופעה מורגשת, הוא לא יזרום, רצפה של בית זה מבודד בשבילו. אתה יודע מה - אפילו אבדוק את זה בהזדמנות, כי אני לא מוצא אזכור זמין למה שאני מחפש, ולא רוצה לכתוב בלי סימוכין.

תחסוך, בבקשה, למהנדס חשמל במקצועו את המשך הוויכוח - אנחנו נשתמש באותם המקורות ממילא, כל אחד באלה שיותר נוחים לו. לא נגיע רחוק

ולגבי אבחון התקלה - כבר בפוסט הראשון שלי כתבתי שה-ground שלו "מרחף" (מה לעשות, לא זכרתי שבעברית זה צף ולא מרחף), ואת הדרך לבדוק את זה - למרות שהוא מצא דרך עוד יותר טובה וקלה. יורי, כל הכבוד.

נ.ב. זה לא אומר בשום צורה שהאדמה שלו צפה. זה אומר שהמכשיר הספציפי מייצר את המתח הישר באופן לא תקין (אולי התנגדות גבוהה יחסית על החיבור של ה-0, מה שגורם למכשיר להיות לא מאוזן ביחס לאדמה בחיבור של צרכן חיצוני). ואת זה בכל מקרה נורא קל לבדוק - טסטר ל-2 הקוים בשקע ייתן את התשובה אם ה-0 הוא באמת בפוטנציאל האדמה (אחד דולק, אחד לא) או לא (שניהם דולקים).
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 24-11-2015 בשעה 17:43.

ג'ק עם רוב מה שכתבת אני לא מסכים
    ויקי יודעת הכל אבל לא בטוח שהיא המקור הנכון (והיא מ ציינת 1 קילו ההתנגדות עור רטוב לא מזיע).
    אבל מכיוון שאתה לא רואה טעם בדיון לא אמשיך.

ליורי- יש מצב שהמטען מזוייף? כי התופעות האלה לא אמורות להתרחש אם יש שנאי מפרד כלומר לא אמור להיות קשר חשמלי בין הרשת לפלוס/מינוס של היציאה.
    העובדה שיש כזה קשר אומרת שתזרוק אותו לפח.
    נערך לאחרונה על ידי Jonathan; 24-11-2015 בשעה 19:08.
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply

ROGUE RC51

Member
    פעם בטעות הרמתי מטקה מחשמלת יתושים שנטענת ב 220,הרמתי אותה ב2 הידיים שהיו רטובות,לא שמתי לב ונגעתי עם 2 הידיים בחלק המוליך,זה היה נוראי,שרירי הידיים והגב שלי התכווצו ממש חזק .

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    טסטר ל-2 הקוים בשקע ייתן את התשובה אם ה-0 הוא באמת בפוטנציאל האדמה (אחד דולק, אחד לא) או לא (שניהם דולקים).
    ברור שצד אחד של השקע הטסטר נדלק ובשני לא - מה לא ככה אמור להיות?

ליורי- יש מצב שהמטען מזוייף?
    אתה צוחק עלי?

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    ברור שצד אחד של השקע הטסטר נדלק ובשני לא - מה לא ככה אמור להיות ?
    הכוונה היתה לראות אם הוא לא מאיר בשני הצדדים ואז זאת אינדיקציה שהניוטרל של הבית צף.
    מכיוון שלא אז כנראה שהאדמה בסדר - למרות שזאת לא בדיוק בדיקה רצינית (בדיקה רצינית היא תחת זרם)

לגבי המזויף נראה שיש לך בעיה שהניוטרל ביציאה יש לו פוטנציאל חיובי לאדמה כשיש קשר בין מעגל הכניסה ליציאה.
    זה אומר שהמעגלים האלק' העדינים של הטל שלך צריכים להתמודד עם ממתח של הניוטרל הצף כל פעם שאתה נוגע בו כשהוא מחובר למטען.
    במצב הזה הסוף הוא שהרכיבים העדינים האלה ישרפו/יפגעו
    זרוק את המטען לפח.

ROGUE RC51

הכוונה היתה לראות אם הוא לא מאיר בשני הצדדים ואז זאת אינדיקציה שהניוטרל של הבית צף.
    מכיוון שלא אז כנראה שהאדמה בסדר - למרות שזאת לא בדיוק בדיקה רצינית (בדיקה רצינית היא תחת זרם)

לגבי המזויף נראה שיש לך בעיה שהניוטרל ביציאה יש לו פוטנציאל חיובי לאדמה כשיש קשר בין מעגל הכניסה ליציאה.
    זה אומר שהמעגלים האלק' העדינים של הטל שלך צריכים להתמודד עם ממתח של הניוטרל הצף כל פעם שאתה נוגע בו כשהוא מחובר למטען.
    במצב הזה הסוף הוא שהרכיבים העדינים האלה ישרפו/יפגעו
    זרוק את המטען לפח.
    כבר כתבתי שהטסטר נדלק רק במטען הזה כך שברור שהבעיה היא בו ולא בבית. ראיתי ביוטיוב כמה סרטונים על מטענים סינים ורואים שם שבחלקם אין הפרדה ברורה בבורד בין החלקים וזה כנראה מה שגורם לחיבור.

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    חברים הרי ברור כשמש... הגרסה החדשה של האייפון מגיעה עם פונקציית אבטחה, בגלל לכלוך באצבע של יורי האייפון לא זיהה אותו ומייד נתן לו זפטת "גנב גנב! משטרה!"

Member
    ג'ק עם רוב מה שכתבת אני לא מסכים
    ויקי יודעת הכל אבל לא בטוח שהיא המקור הנכון (והיא מ ציינת 1 קילו ההתנגדות עור רטוב לא מזיע).
    אבל מכיוון שאתה לא רואה טעם בדיון לא אמשיך.
    פרוש בשיא , בתור מהנדס חשמל נוסף אני יכול להגיד לך שאתה לא בכיוון.