זה נראה כמו עודפי שמן מהשרשרת. הגלג"ש הקדמי נמצא קצת מאחורי המקום?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אהלן,
לאחרונה שמתי לב שבצד אחד של האופנוע מתחיל להצטבר לי כתמי שמן על הפלסטיקה ולידה.
את הכתמים שעל הפלסטיקה זו פעם שניה שאני רואה, כלומר כבר היה פעם אחת, ניקיתי והבחנתי בכך שוב כעת
אשמח לשמוע ממכם מה דעתכם ע"פ התמונות שצירפתי, האם אכן יש חשד לנזילה ובמידה וכן מהיכן היא יכולה להווצר, האם יש דברים שאוכל לבדוק בעצמי או פשוט ללכת למוסך בהקדם האפשרי
תודה רבה מראש!
nin1.jpgnin2.jpg
זה נראה כמו עודפי שמן מהשרשרת. הגלג"ש הקדמי נמצא קצת מאחורי המקום?
האמת שאכן חשבתי על זה, אך קצת לא נראה לי הגיוני איך השמן מהשרשרת יגיע למה וינזול בצורה כזאת
צירפתי תמונה של המיקום
nin3.jpg
כן. זה מהשרשרת.
השמן משפריץ בגלל הסיבוב. פשוט באיזור הזה של המכסה הקדמי הוא נאסף על הדפנות. ונוזל.
תוריד את המכסה, שטוף את האזור עם מסיר שומנים יעודי. אח"כ כדי להמנע מהנזילות האלא, שים פחות שמן בשימון, נגב את העודפים אחרי השימון או תעבור לשמן עם גריז יעודי.
אני משתמש בספריי שבתמונה, וכתוב עליו להמתין כרבע שעה אחרי שימון לפני נסיעה.
הגלגל שניים שלך צריך החלפה. (דקויות של פולני) (לא קשור לנזילה)
קודם כל תודה על הערנות (:
את האמת ששמעתי את זה גם מהמוסך לפני כ5אלף קילומטר אך לעומתו האחורי והשרשרת היו במצב יותר טוב, לכן חשבתי לסחוט אותו עד הסוף ואז להחליף את כל הסט כי אין טעם להחליף רק גלגש אחד..
לדעתך סחוט עד הסוף?
אגב, מדובר בנינג'ה 250r 2010 אם רלוונטי.
נ.ב
אשמח לשמוע ע"פ מה בדיוק קובעים שהוא צריך החלפה
גלגל שניים קידמי מסתובב יותר פעמים מאשר הגלגל שניים האחורי משום שהוא יותר קטן בגלל זה בקידמי יש בלאי מואץ יותר מהאחורי,
הגלגל שניים הקידמי שצריך החלפה לא יהרוס את הגלגל שניים האחורי אבל את השרשרת הוא יהרוס ואז שהשרשרת נהרסת אז גם הגלגל שניים האחורי יהרס יותר מהר,
חבל להחליף את כל הסט עדיף להחליף את מה שצריך החלפה,עם תחליף בזמן תוכל להאריך את החיים של הסט שלך
מה שאני ממליץ זה לקנות סט שלם של שרשרת וגלגלי שניים ואז להחליף חלק חלק עם יש צורך
לדוגמה :
צריך להחליף רק גלגל שניים קידמי אז מחליפים ,ואחרי תקופה את השרשרת שצריכה החלפה מחליפים רק שרשרת ככה זה הדרך הכי חסכונית כי ככה מאריכים את החיים של הסט השלם,
לשרשרת וגלגלי שניים יש אורך חיים שונה אתה מבין,
תקשיב עם הסט הקיים כבר במצב לא משהו אז זה הזמן להחליף,אבל הסט החדש עם תקפיד אז תוכל להאריך את החיים של כל הסט
לגבי המצב של הגלגל שניים הקיים בהחלט נראה ממש גמור רואים שהשיניים לא אחידים
השיניים עקומים,
אני ממש ניסיתי להסביר לך בדרך טובה אבל יש אנשים שיותר טובים בהסבר בכתיבה נקווה שיגיבו עוד אנשים שיחדדו את החסרבהצלחה
ממש תודה על התגובה המפורטת (:
אכן אקשיב לעצתך ואחליף כבר סט שלם, לא יצא לי להחליף אף חלק מהסט ביד שלי (אצלי 7אלף קילומטר)
לפי בדיקה אני צריך קדמי 14 שיניים, אחורי 45, ושרשרת 520 עם 106 חוליות.
עכשיו השאלה היא האם לקנות את הסט בארץ\בחו"ל והאם לבצע את ההחלפה בבית\במוסך (קיים ברשותי כלים מקצועיים וידע טכני בסיסי אך לא באופנועים)
לפי מה שראיתי לקנות כזה סט עם משלוח ראיתי החל מ380 ועד ל600, האם המחירים בארץ דומים?
ווא כל הכבוד על הידע של הסט שאתה צריך !!!
אני חושב שכדי להזמין מחול
א.זה עובר במכס זה לא מוצר בטיחות וזה עובר במסלול המהיר (בדקתי בדפים של משרד התחבורה)
ב.אני לא מכיר את המחירים בארץ אז אני לא יודע עם המחירים בחול טובים
צריך משהו שיודע או שתבדוק.
ג. 7 אלף קילומטר לסט שלם ??
חבל חבל בסט הבא אתה תהיה יותר קפדן.
לגבי להחליף בבית
אתה תצטרך
סטנד מרוצים אחורי ,
להוציא את הגלגל האחורי כדי לנתק את הגלגלש האחורי ,
לשבור את השרשרת עם זה שרשרת עם מסטר לינק קליף אז זה לא ממש מסובך
יש שרשראות עם מסטר לינק שיושב בלחץ ואז אתה צריך כלי של שרשרת לשבור את החוליות במסטר לינק
(תחפש ביוטיוב להעשיר ידע ) ,
עוד דבר ששכחתי הפעולה הראשונה שאתה צריך לעשות לפני שבירת השרשרת ולפני הוצאת הגלגל היא לתפוס את הגלגל ולשחרר את הבורג של הגלגלש הקידמי ואז לעשות את כל הפעולות,
זה לא ממש מסובך אבל אתה צריך להעשיר את הידע שלך לפני ,עם יש לך ידע טכני אתה תלמד מהר.
תזמין ממוטו דיפו, יש אחריות, יש שירות, יהיה אצלך היום או מחר.
והמחיר.. אתה תופתע.
ירדן, לצערי אני חולק על כל מה שכתבת.
הדעה הרווחת היא שגלגלי שיניים ושרשרת מחליפים כסט.
כמו שאמרת, אם הקדמי שחוק הוא כבר השפיע על השרשרת, ואם תחליף רק גלגל שיניים קדמי הוא ישחק די מהר.
נכון שעל ידי החלפת חלק מהסט אפשר אולי "למשוך" עוד קצת, אבל החלקים החדשים ישחקו מהר יותר ובסופו של דבר תצא מופסד.
לגבי הקנייה בארץ או בחו"ל,
חוץ ממקרים נדירים סט גלגלי שיניים ושרשרת לא מומלץ להזמין. מדובר בחבילה כבדה מאד ועלויות המשלוח יהפכו את כל העניין ללא משתלם.
אני עם ג'וני - במוטו דיפו לרוב תקבל מחיר קרוב לחו"ל.
בהצלחה
הקשבתי להצעתכם וקניתי משם, תודה רבה
1.jpg