אהלן חברים
לא מצאתי פה אשכול על נסיעות ארוכות.
שאלה לי אליכם כזאת:
ברשותי ybr250 2009 ורציתי לדעת האם כדאי לצאת איתו לנסיעה ארוכה בוא נגיד 300 קילומטר לכיוון אילת
ובכללי על מה צריך להקפיד בנסיעות ארוכות איך להשתמש באופנוע הכי נכון.
אהלן חברים
לא מצאתי פה אשכול על נסיעות ארוכות.
שאלה לי אליכם כזאת:
ברשותי ybr250 2009 ורציתי לדעת האם כדאי לצאת איתו לנסיעה ארוכה בוא נגיד 300 קילומטר לכיוון אילת
ובכללי על מה צריך להקפיד בנסיעות ארוכות איך להשתמש באופנוע הכי נכון.
תקפיד על אופנוע תקין: צמיגים , בלמים , נוזל קירור ושמן - הכול במידות הנכונות ואין שום בעיה לעשות מרחק גדול פי כמה מזה...
תודה!
אפשר לקבל טיפים לגבי צורת נסיעה נכונה גם ?
כלומר הדרך היא בחלקה הררית ובחלקה מישורים ארוכים
איך להשתמש נכון במנוע בכל הנסיעה הזאת ?
אני רוכב מתחיל ולא סגור עוד על כל הניואנסים הקטנים סגנון : ירידות בהילוך נמוך שהמנוע יעזור לבלום וכדי לא לחממם את הבלמים
האם יש עוד דקויות כאלה שאני צריך לדעת כדי להעלות את סיכויי לעבור את הנסיעה בשלום?
יש הרבה טיפים שאפשר לתת אבל קשה לי להאמין שתוכל ליישם אותם רק מכך שתקרא ותשנן אותם. אין תחליף לניסיון, אתה צריך לעלות על האופנוע ולצבור קילומטרים, זה מה שילמד אותך בסופו של דבר.
אבל כדי להתחיל לרכב נכון אני ממליץ לך ללכת ללמוד לרכב דרך אנשי מקצוע ולקחת קורסי רכיבה כמו שיש באופנוען מאומן.
לא לנסוע על המנתק.
לעשות הפסקות גם בשבילך וגם בשביל הכלי.
לדעתי אין טעם לחכות שיהיה לך "נסיון" לפני שתעשה קורס רכיבה. כי הנסיון הזה לא יהיה מבוסס על ידע נכון ואתה עלול לפתח הרגלים רעים שיהיה לך קשה להיפטר מהם בעתיד כשכן תלמד לרכב נכון.
בקורסים האלה נתקלתי באנשים שרכבו עשרות שנים בצורה לא נכונה ולא ידעו שהיה אפשר לרכב בצורה קלה בטוחה ומהנה יותר...והם הביעו חרטה על זה שקיבלו שכל כלכך מאוחר.
כנס לאתר אופנוען מאומן או תתקשר אליהם, תמצא שם את כל התשובות לשאלות שלך.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קו אדום.
ברכיבות ארוכות הסוד הוא הישרדות ואם אפשר בכמה שיותר כיף.
ברור שלא על טורים גבוהים ומהירות גבוה, כי אז אתה מתעייף מהר בגלל שאתה צריך להיות ברמת ריכוז גבוהה.
לרכב שקול ובכיף, וכמו שכבר ציינו פה - הרבה עצירות להתרעננות. בוא נגיד כל 80~100 ק"מ (למרות שלכל אחד הצורך בעצירות התרעננות שונה במרחק וכמובן תלוי מאוד בכלי עליו רוכבים)
כשעשיתי את הטיול בארה"ב חוף לחוף וחזרה לחוף ב 93' שנמשך כחצי שנה למדתי עם הזמן להציב כמה כללי אצבע חשובים:
1) עצירות התרעננות כל 100 ק"מ בערך, שלא להישחק (זה טיול, לא iron Butt גומרים-הולכים-גמורים)
2) מהירות שיוט נינוחה שמתאימה לך למורכבת אם יש ולכלי.
3) לסיים את היום לפני החשכה כדי להשאיר זמן למצוא מלון והתרעננות/מקלחת אם רוצים לתור את האזור בערב אחרי התמקמות במלון
גילוי נאות - האופנוע שם היה הראשון שרכבתי עליו בחיי, וזה היה אחרי יותר משנה מאז שהוצאתי את הרישיון על GS500
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
איך לדעת? מאוד פשוט:
כשיכאב לך הישבן, ישרוף לך הגב, תצרוב לך היד ויתיבש לך הגרון- סימן שהגזמת ונכון לעצור.
כמו שאתה בשיעור בבית ספר וזה בסבבה או שמתייבש לך השכל ואתה חייב הפסקה.
האופנוע יכול לעשות את כל הרכיבה הזו ללא עצירה- כל עוד יש דלק במיכל.
אחרי הדחקות אתיחס יותר ברצינות:
קח מפה, תסמן מאיפה אתה יוצא (סתם לדוגמא, רחוב בלפור 10 בת- ים)
אח״כ לאיפה אתה רוצה להגיע ( למשל רחוב הבורסקאי 12 אילת)
עכשיו, מאיפה בא לך לרכב? דרך באר-שבע, מצפה רמון, כביש 12?
כביש 6, דימונה, צומת הערבה, כביש הערבה?
מאיפה אתה רוצה לחזור?
שלב הבא- אתה יכול דרך גוגל מפות לבדוק מרחקים. באופציה הראשונה אפשר למשל לעצור ב
1. צומת בית קמה יש מרכז ליד תחנת הדלק, או באלונית בצומת דבירה
2. תחנת ״דלק״ בשדה בוקר, בסמוך למדרשה
3. מצפה רמון (אלונית או דלק) מאוד מומלץ לתדלק מלא כי כמעט אין תחנות עד אילת!
4. אם ביום חול, יש פונדק מומלץ ליד נאות סמדר בפניה ימינה לכביש 12
אני אישית רכבתי לאילת עשרות פעמים, רוב הרכיבות מצפון הארץ.