שלום,
מישהו יכול להמליץ על סדנאות שיפורים לאופנועים?
תודה.
שלום,
מישהו יכול להמליץ על סדנאות שיפורים לאופנועים?
תודה.
חשבתי על "פירצה" בחוק , לקחת אופנוע 250סמ"ק ולהלביש עליו סטרוק\בור קיט לדוגמא:
http://www.ktm-parts.com/AOMC/catego...Page=48&page=1
ואז מקבלים עוד קצת כוח אבל נשארים באותה קטגוריית ביטוח (למרות שכבר פרצנו אותה ) , וכל זה על אופנוע במשקל נמוך מאוד.
אלון (Fine tuning) ברשלצ
זה לא נגמר בסטרוק תצטרך להחליף את כל המסביב במחיר שתוכל לקנות כלי יותר חזק.
כמו שאמרו לך זה לא נגמר שם בצילינדר, מה עם קרנק? מה עם טלטל? מה עם הצתה? הזנת דלק? כל אלה צריכים שינויים וזה רק על קצה המזלג, להכניס אופנוע לכזה פרויקט יעלה לך כמו ביטוח ל5 שנים (שלא לדבר על לך תמצא מי יקח על עצמו לעשות את העבודה) . בקישור ששלחת כל הערכות הם לאופנועי שטח. מניסיון שלי עם אביזרים של קטמ הם בד"כ מגיעים עם קיט מלא, אבל מצד שני עוד לא יצא לי להרכיב כזו ערכה
השינויים שעשיתי באופנוע שלי עולים כמעט כמו ביטוח לשנה ואפילו לא חשבתי לרגע לגעת בצילינדרים
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Meirson; 29-11-2015 בשעה 15:28.
חבר'ה ברצינות מי שלא יודע על מה מדובר שלא יכתוב סתם.
ספציפית במנועים מהסוג שהוא מדבר עליו (סינגלים מרובעי פעימות בנפח בינוני של 250-300) לא עושים ולא נדרש שום שינוי מכני במנוע התחתון בהגדלות שוליות כאלו של 50-80 סמ"קים. עושים את זה כל הזמן בסוג המנועים והאופנועים האלו ואין ולא תהיה שום בעיה עם זה. אין בעיה לא עם הקראנק לא עם הגיר ולא עם המיסבים במנוע (למעשה הם לרוב זהים בנפחים קרובים מהיצרן - 250,300 בדגמים מאותה משפחה סביר שיגיעו עם חלקים זהים במנוע התחתון, ההבדלים מתבצעים בצילינדר ובניהול מנוע - דלק והצתה).
מעבר לכך, שוב, הקיטים המלאים האלו כוללים כ-ל מה שצריך כדי שהמנוע יעבוד איתם כראוי וזה כולל דיזות ושינויים לקרבורטור, שינויים נדרשים להצתה ועוד.
אם הולכים על קיט חלקי צריך לשחק עצמאית עם הדלק וההצתה וזה פחות מומלץ אבל גם עם זה אין בעיה אם יודעים מה עושים.
לגביי העלויות גם עפתם גבוה גבוה לעננים אז אני רק מסכם שוב - לא יודעים לא כותבים.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 29-11-2015 בשעה 16:49.
הוא ספציפית דיבר על קיטים מ 80 ועד ל 540 סמ"ק שם כנראה שלא מגיעים חלקים זהים במנוע תחתון.
ואם מכוונים קיט עצמאית עם הדלק והצתה זה יכול לקחת רק 50 ניסיונות עם מערכת פליטה שסתום וכו וכו וגם זה יכול להשתנות לשם או לכאן כתלות בכלי שאתה מכוון,שלא נדבר על עלויות וזמן מוסך אם בכלל תמצא מישהו שמוכן יהיה לשבור את הראש אבל בגדול כן אין בעיה כשאתה יודע מה אתה כותב.
אני רק רוצה להוסיף, אני לא מכיר בעל מקצוע שבאמת מוודא את ההתאמות והכיוונונים בצורה מדויקת. ז"א עבודות מהסוג הזה שיצא לי להיות עד להם - הכלים מכוונים לפי האוזן (שזה נחמד ויכול להיות קרוב אם אתה מנוסה, אבל עדיין סובייקטיבי)
אני חושב שהמינימום במקרה של התאמות כאלה ואחרות הוא מכשיר 4 גזים ובמקרה היותר טוב משתמשים בדיינו... לא מכיר בעל מקצוע ש"משפר" אופנועים ויש לו את הענווה להודות שהכיוון לא מדויק או משתמש במכשור כזה או אחר כדי לוודא את עצמו (אולי יש... מבחינתי פלאג "שקוף" לא תופס - עדיין סובייקטיבי)
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
יש כמה כאלה בתחום הקטנועים עם ידע דיי טוב בכיוונים,דיינו הוא כמו מד קומפרסיה כשבאים לאתר בעיה במנוע במקרה הזה - המנוע יכול לעבוד מצוין אבל מאוד עני למשל.
מד egt זה דבר מעולה אני לא חושב שמישהו מהם משתמש בזה,הכל לפי צבע מצתים,ספרוני הוראות ודרך ניסוי וטעיה.
בעניין הענווה,את המילה הזו לא מכירים אצלהם מדובר בטיפוסים עם יותר אגו מידע.
בסדר, אז לא צריך להחליף קרנק (זה אתה אמרת), מה ה"שיפור" בהספק כשמדובר בבורינג של 50-70 סמ"ק? וכמה תעלה העבודה? אני בטוח שהיחס ביניהם יהיה לא פרופורציונאלי...
כל הקיטים בקישור למעלה מיועדים לאופנועי שטח/סופרמוטו של קטמ... מדובר בכלים שיוצאים "מקצועיים" מהמפעל והנה תראה בכל זאת, קיט שמגדיל קטמ 450 ל505 כולל בתוכו גל ארכובה חדש........
אני רק רוצה להדגיש שלא באתי להתווכח עם אף אחד אבל לטעמי אי אפשר לפסוק לכיוון אחד בנושא כל כך מורכב (כן צריך, לא צריך) של שינוי מבנה מכונה שתיכננו כנראה כמה מהנדסים מוכשרים ממני
בשביל לקבל תשובה יותר חד משמעית אני הייתי ממליץ לפותש להתייעץ בפורומים מוכווני דגם לאופנוע שלו, לנסות לחפש אנשים שכבר עשו עבודה כמו שהוא מתכנן לעשות ולקבל פידבקים
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Meirson; 29-11-2015 בשעה 17:02.
ידידי בתאוריה אתה לא טועה בכל מה שקשור לזה שכשמוסיפים כח צריך לחזק בהתאם אבל נקודתית במקרה של המנועים האלו ולנושא הזה זה לא רלוונטי ומטעים את הבחור. במקרה הזה מאחר ומדובר בהגדלות קטנות המנוע התחתון לא דורש שום שינוי, ולמעשה 250 ו300 לרוב יהיו אותו מנוע בדיוק (חיסכון בתהליך יצור של היצרן - לא צריך 2 קראנקים שונים הוא מייצר אחד חזק מספיק לשניהם) וההבדלים הם רק בצילינדר.
באשר להגדלה בין ה450 ל505 שהקיט מגיע עם קראנק זה פשוט, ה450 ככל הנראה קראנק גבולי לנפח והנפח הבא מעליו משתמש כבר בקראנק שונה אז נדרש חיזוק. זה גם ובעיקר בגלל שבנפחים כאלו כל הגדלה מוסיפה סוסים מכובדים לאורווה ולמומנט של הכלי וצריך להתמודד עם זה. לעומת הנפחים האלו, העומסים שהמנוע מקבל בין 250 ל300 הם מינורים ואין לו בעיה להתמודד איתם.
לגביי עלויות - הקיט עצמו יקר זה נכון והשיקול עלות-תועלת היא של הקונה עצמו, אבל עדין זה לא סכומים כמו כמה שנים של ביטוח... לצורך העניין העבודה תעלה מחיר זהה להחלפת צילינדר + בוכנה סטנדרטים, מה שנעשה גם כך לא מעט באופנועי שטח אז בגדול נשארה לך עלות הקיט עצמו כי את העבודה הזו גם ככה באיזשהו שלב אתה חייב לעשות.
בכללי ככלל אצבע יצרן שיפורים כזה או אחר (וגם קטמ מייצרת שיפורים למנועים שלה) לא ימכור לך קיט צילינדר ובוכנה שדורשים חיזוקים נוספים בלי אותם חיזוקים בקיט, וגם אם כן הוא תמיד יידע אותך על כך בעמוד המכירה. כשמדובר בקיט מלא כבר דאגו לך בו להכל - הכל תלוי כמובן בפירוט בעמוד המכירה.
יצרני שיפורים זה לא מוסכי מדרכה שעושים קומבינות ומתאימים בוכנות - הם עוסקים בפיתוח כל הזמן וכשהם מוכרים מוצר הוא צריך לעבוד + אחריות.
אם כבר להתייעץ עם מישהו לגביי איזה קיט הכי מתאים לדרישות זה עם יצרן השיפורים עצמו שממנו אתה מתכנן לקנות קיט.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 29-11-2015 בשעה 17:18.