עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 36

אשכול: רכישת אופנוע כבד ללא abs

Junior Member

Question רכישת אופנוע כבד ללא abs

היי,

היום אני רוכב על mt-07 ואחרי מספר קורסי רכיבה ואימונים עם העמותה אני מרגיש שהגיע הזמן להשתדרג לאופנוע חזק יותר.

ראיתי באחת הסוכנויות אופנוע מדהים עם כלום ק"מ ועדיין באחריות יצרן אבל מבחינה זריזה הבנתי שזאת הגרסה ללא abs.

עם הmt כבר נקלעתי מספר פעמים למצב בו הabs עשה את העבודה שלו והציל אותי אז אני יודע להעריך את היתרונות בקיומו.

ועדיין אני בדילמה.

מה דעתכם, הייתם רוכשים היום כלי חזק שמגיע ללא abs?

Member הסמל האישי של danielk
    או שהברקסים ממש גרועים בmt שהABS פועל בצורה תכופה (סבירות גבוהה, אופנוע תקציב)
    או שאתה צריך לעשות אופנוען מאומן קורס אומנות הבלימה (עמותת מסלול זה יותר טכניקת רכיבה והם ממש לא תחליף לבית ספר לרכיבה)

באופנוע "כבד" ראוי, הברקסים יהיו נושכים וטובים יותר, ויגיבו בהתאם.
    ABS זה סבבה והכל, אבל הוא מסרס רכיבה, נכון אנחנו בישראל ואין מסלול ובלה בלה, מה תעשה כשתעלה לכלי עם מערכות קצת יותר מתקדמות מabs? מה תעשה אז?

Junior Member
    הABS לא פועל בצורה תכופה, התכוונתי שפעמים מעטות הוא עשה את העבודה שלו והציל אותי (אולי) מתאונה או החלקה. עשיתי קורסים מעבר לרכיבות בעמותה, הרכיבות שם לימדו אותי הרבה דברים אחרים.

אז מה שאתה אומר בעצם זה שבאופנוע ספורט נורמלי עם בלמים איכותיים ABS הוא לא must?

ואת השאלה האחרונה שלך לא הבנתי לגמרי.

Member
    abs לדעתי הוא must!!! אל אם כן אתה בטוח שבמצב חירום על כביש רטוב אתה יכול לשלוט על קור רוח ולמצוא את עוצמת הבלימה המקסימלית יותר מהר ממחשב אז שפו! אתה לא צריך abs.

Junior Member
    האם השתנה משהו ברכיבה שלך מאז הפעמים שבהן נזקקת לabs? האם אופנוע כבד יותר יביא אותך ליותר או פחות מצבים בהם abs יכול לעזור? אפילו לעזור מאוד?

לדעתי מכאן אתה כבר יכול להסיק לבד

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ariel צפיה בהודעה
    האם השתנה משהו ברכיבה שלך מאז הפעמים שבהן נזקקת לabs? האם אופנוע כבד יותר יביא אותך ליותר או פחות מצבים בהם abs יכול לעזור? אפילו לעזור מאוד?

לדעתי מכאן אתה כבר יכול להסיק לבד
    הרכיבה שלי השתנתה מאוד... אבל כן, אני מבין לאן אתה חותר...

ומצד שני, יש המון רוכבים שעולים על כלים יותר חזקים וקיצוניים בלי abs...

Banned
    אני רוכב כ 15 שנים, תמיד בלי abs, ואני מסתדר, ולא מרגיש שאני צריך את זה.

פות"ש תעשה נסיעת מבחן על הכלי אם הוא מתאים לך, מברוק, אם אתה מתעקש על כמה שיותר בטיחות, מבין אותך, במקרה הזה תזרוק את כל הכלים הישנים לפח ולך על חדש עם abs, בקיצור, אתה תחליט מה מתאים לך לא אנחנו.

Senior Member
    ניהול סיכונים

אתה בטח כבר יודע שנעילת קדמי תפיל אותך בוודאות. עכשיו תחשוב מה הסיכוי שזה יקרה ותקבל החלטה

Junior Member
    רכבתי שנים בלי abs כי לא היה
    שני הכלים האחרונים שלי היו עם abs, האחרון מתקדם מאד
    אסור אסור אסור לקנות כלי בלי abs, מספיקה פעם אחת בחיים שהוא מציל אותך שזה שווה את ההשקעה
    אני במקומך הייתי נשאר עם ה mt07, או עולה ל mt09, אבל לא חוזר אחורה לעלי נטול abs !!!

מחקרים מעולם הרכב מראים שבכלים דומים, עם\בלי abs, כמות ההרוגים בכלים בלי גבוהה ב 30%

עכשיו תעשה את החשבון כמה שווים החיים שלך

ליאור

Member הסמל האישי של danielk
    תעשה את החשבון כמה הרוגים יש בתאונות של אוטו וכמה בתאונות של אופנוע, עזוב אותך תקנה משאית משומשת מברינקס הכי בטוח.
    רוצה אופנוע כבד ומדבר איתנו על בטיחות נו באמת.

Senior Member
    אם אתה יכול להרשות לעצמך ABS אז אין סיבה שלא.
    אתה תהנה ממנו פחות אם תפחד על כל בלימה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Member הסמל האישי של shay-p
    בתור אחד שהשתדרג לכלי כבד וחזק יותר, אך בניגוד לקודמו הוא ללא abs (ויש לי ההרגשה שאתה מכוון לאותו כלי בדיוק)...אני יכול להגיד לך שעד כה רק פעם אחת abs היה מציל אותי מהחלקה מטופשת שבכלל לא היה צריך להגיע אליה. אבל קרה, ואם המערכת הייתה הייתי יכול לבלום בהרבה יותר בטחון. למזלי הנזק היה מזערי.
    אבל מסתדר טוב מאוד עם הכלי גם בלי המערכת, עד כה הברקסים עושים עבודה מצוינת, ובשביל החבילה הכוללת שהכלי נותן אני מוכן לוותר.
    ואם באמת אנחנו מדברים על אותו כלי, הייתי חושב טוב טוב לפני שהייתי עובר אליו מ-mt07...מדובר פה בפער מאוד גדול בכוח ובשליטה הדרושה לכלי.
    Aprilia Tuono APRC 2013

APRILIA

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shay-p צפיה בהודעה
    בתור אחד שהשתדרג לכלי כבד וחזק יותר, אך בניגוד לקודמו הוא ללא abs (ויש לי ההרגשה שאתה מכוון לאותו כלי בדיוק)...אני יכול להגיד לך שעד כה רק פעם אחת abs היה מציל אותי מהחלקה מטופשת שבכלל לא היה צריך להגיע אליה. אבל קרה, ואם המערכת הייתה הייתי יכול לבלום בהרבה יותר בטחון. למזלי הנזק היה מזערי.
    אבל מסתדר טוב מאוד עם הכלי גם בלי המערכת, עד כה הברקסים עושים עבודה מצוינת, ובשביל החבילה הכוללת שהכלי נותן אני מוכן לוותר.
    ואם באמת אנחנו מדברים על אותו כלי, הייתי חושב טוב טוב לפני שהייתי עובר אליו מ-mt07...מדובר פה בפער מאוד גדול בכוח ובשליטה הדרושה לכלי.
    אתם מדברים על הכלי המדובר כמו על משכורת בהייטק. מה נסגר?

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    ציטוט נכתב במקור על ידי liorbn צפיה בהודעה
    רכבתי שנים בלי abs כי לא היה
    שני הכלים האחרונים שלי היו עם abs, האחרון מתקדם מאד
    אסור אסור אסור לקנות כלי בלי abs, מספיקה פעם אחת בחיים שהוא מציל אותך שזה שווה את ההשקעה
    אני במקומך הייתי נשאר עם ה mt07, או עולה ל mt09, אבל לא חוזר אחורה לעלי נטול abs !!!

מחקרים מעולם הרכב מראים שבכלים דומים, עם\בלי abs, כמות ההרוגים בכלים בלי גבוהה ב 30%

עכשיו תעשה את החשבון כמה שווים החיים שלך

ליאור
    אתה מכיר את המשפט Lies damn lies and statistics ?

מכיוון ש ABS היא טכנולוגיה חדשה יחסית שהתחילה את הופעתה בכלי תיור לא ספורטיבים ומכיוון שפרופיל הרוכבים על כלים כאלה נוטה להיות מעורב פחות בתאונות קשות,
    מעניין לדעת אם המחקרים שציטטת התחשבו וניסו לאזן את הייצוג הפחות של הכלים באוכלוסיה המערובת בתאונות כדי להגיע למסקנה הקשר שאתה מנסה לייצר.

@:
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jonathan צפיה בהודעה
    אתה מכיר את המשפט Lies damn lies and statistics ?

מכיוון ש ABS היא טכנולוגיה חדשה יחסית שהתחילה את הופעתה בכלי תיור לא ספורטיבים ומכיוון שפרופיל הרוכבים על כלים כאלה נוטה להיות מעורב פחות בתאונות קשות,
    מעניין לדעת אם המחקרים שציטטת התחשבו וניסו לאזן את הייצוג הפחות של הכלים באוכלוסיה המערובת בתאונות כדי להגיע למסקנה הקשר שאתה מנסה לייצר.

@:
    תגדיר בבקשה טכנולוגיה חדשה

Abs מותקנים על במוו משנות ה80
    כ 30 שנה בשוק הדוג זה חדש?
    על כלים ספורטיביים מתקינים ב9 שנים האחרונות .

איך שזה נראה המושג טכנולוגיה חדשה קצת לא רלוונטי כאן.

וכן חד משמעית abs תורם לבטיחות הרוכב תרומה גבוהה מאוד
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor