עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 61

אשכול: מהגיגי ליבי - למה אסור לרכב על השול השמאלי?

Senior Member
    איפה?

Member
    רוכב עם ויסטרום בשול הימני ,נוסע לאט 40 ,60,קמ"ש תלוי בזרימת התנועה ,וקטנועים עוקפים אותי בפראות ..... מטורפים ...לאן כולם ממהרים ,
    ברגע שנהג מכונית מחליט לרדת ימינה לשוליים מבלי להסתכל במראה הוא מורח אותך על הכביש או מעיף אותך לתעלה ,פחד אלוהים לרכב בפקקים של הבוקר והערב

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    http://cars.walla.co.il/item/2912419
    בתמצות
    כתבה מהיום שהמשטרה תגביר אכיפה על נסיעה בשול הימני, 500 שקל ו6 נק'.
    כתוב שם שמאלי...

Senior Member
    כן שמתי חב שטעיתי אבל אי אפשר לערוך.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    פעם יצא לי לנסןע על השמאלי והפתיע אותי כיסא חוף. שסתם שכב שם.
    כביש אקראי במרכז.
    היה בוקר ונסעתי לתל אביב דרך כביש החוף.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    איפה?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    כמו שמישהו כבר ציין פה - החוק היבש לא מגדיר את הצד השמאלי של כביש חד סטרי בתור שול, והקו הלבן שמסמן אותו (בשונה מהצהוב שמסמן שוליים) מהווה קו הפרדה רציף לכל דבר ועניין. משום כך, הכביש איננו בנוי או מתוכנן באופן כזה שרכבים יוכלו לעצור "בשול השמאלי" - משום שהוא איננו שול.

במקרים מסויימים, המרווח שנותר בצד שמאל של הכביש אחרי אותו קו הוא רחב דיו בשביל לאפשר לרוכב אופנוע לנסוע שם בבטחה מסויימת. אלא שברוב המקרים, כמו בחלקים רבים באיילון, למשל, המרווח הזה הוא צר ומסוכן. הרבה יותר מנסיעה בשול הימני הרחב על כל חסרונותיו (השתלבויות במחלפים וכו').

אגב, סיפור קצר באותו עניין:
    לפני הרבה שנים קרוב משפחה רכב במחלף אשדוד לכיוו צפון בשעה של עומס כבד על הכביש, עד כדי שהתנועה כמעט עמדה. בשל העובדה שהצד השמאלי היה רחב (למי שלא מכיר - רוחב של נתיב וחצי) ובטוח הרבה יותר מכל ההשתלבויות מימין, בחר הרוכב לרכוב בצידו השמאלי של הכביש, מעבר לקו ההפרדה. לפתע רכב שעמד/זחל בפקק החליט שהוא צריך "לעצור בשוליים" (שהם לא שוליים, אבל גם הוא לא הבין זאת) ו"שבר" שמאלה אל תוך שטח ההפרדה. הרוכב, במה שככל הנראה היה יותר מזל מאשר מיומנות, הצליח להתחמק מהתנגשות בצד הרכב, סטה שמאלה עד כמה שרק יכל, כשהרכב משפשף לו את האגזוז. למרבה המזל הוא הצליח להשתלט על האופנוע שעוד זגזג לו לאורך כמה עשרות מטרים מנקודת ה"מפגש" עם הרכב. במקרה של מרווח צר יותר / מהירות גבוהה יותר / פחות מזל - התוצאה היתה כנראה חמורה בהרבה.
    בבית המשפט אמנם פסקו לטובת הרוכב בעניין הפיצויים על הנזק לאופנוע, אך עם רשלנות תורמת באחוזים ניכרים, וזאת בעקבות העובדה שרכב מעבר לקו ההפרדה הלבן. הנהג, אגב, טען שלא ראה את האופנוע מגיע (אפרופו, מי שטען שקל יותר לראות במראה השמאלית).

כולנו כרוכבים בוחרים איפה "לשים את הגבול", חלק בוחרים "לצפצף" על חוקים מסויימים ולא על אחרים, בזמן שיש מי שבוחרים לנהוג אחרת וכו'.
    אני אישית בוחר בבטיחות בראש ובראשונה, תוך ניסיון לבצע מה שפחות עבירות שאינן מחוייבות המציאות. פשוט כי אין לי כסף מיותר לתרום למדינה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    כמו שמישהו כבר ציין פה - החוק היבש לא מגדיר את הצד השמאלי של כביש חד סטרי בתור שול, והקו הלבן שמסמן אותו (בשונה מהצהוב שמסמן שוליים) מהווה קו הפרדה רציף לכל דבר ועניין. משום כך, הכביש איננו בנוי או מתוכנן באופן כזה שרכבים יוכלו לעצור "בשול השמאלי" - משום שהוא איננו שול.
    קישקושים של מחוקקים שלא מבינים מהחיים שלהם, לא יודעים מה זה תנועה או מה ההבדל בין משאית למכונית לאופנוע. בקציור: לא יודעים לנהוג. אבל בלחוקק הם טובים. מחר יוציאו חוק שיורה למים לזרום רק למעלה וייפתרו את בעיית ההצפות בחורף...

Member הסמל האישי של Zurs
    לא יצא לי לנסוע על השול השמאלי, אבל בתור אחר שנוסע על הימני ומזגזג תמיד חזרה לנתיבים בין מכוניות וחוזר לשוליים באיילון, באמת השמאלי קורץ, ובמיוחד כשאני רואה אנשים שנוסעים שם חלק.
    מה שכן, קטנועים באיילון עושים לי התקף לב לעיתים הרבה יותר קרובות ממכוניות. לפחות כשיש מחלפים כל אחד בוחר את הדרך שלו לזגזג בין מכוניות וזה נותן סוג של איזון בין המתאבדים לנורמלים. על השול השמאלי נראה לי מזמן קטנועים היו מעיפים אחד את השני.

Member
    אני חושב שזה הגיוני.

תתארו לעצמכם מה יקרה כאשר כל האופנוענים יחליטו לנסוע בשול השמאלי בעת פקק.

כולם יצטרכו לזגזג בין המכוניות כדי להגיע לשול השמאלי, ותארו לעצמכם מה יקרה כאשר יחליטו לצאת מאותו כביש, יתחילו לזגזג בצורה מסוכנת מאוד כדי לצאת מהכביש מהצד הימני כמובן, ואני בטוח שהרבה אופנוענים שיפספסו את היציאה ויחליטו לחזור אחורה נגד כיוון התנועה ולא להמשיך ולהסתובב איפה שמותר.

ואני חושב גם שצריך לאכוף את הרוכבים שטסים על השוליים, פשוט אין גבול לטמטום, לפעמים אני רוכב בעומס תנועה במהירות של כ50-60 קמ"ש רגוע וטוב, פתאום מגיח לו איזה ערס על כלי דו גלגלי, חושב שזה נתיב המראה אני מדבר על רכיבה שלא פחות מ 100 קמ"ש, ממש טס, שאני אפילו לא הספקתי להבחין שהוא אחרי, ואני מקווה שלא יבוא היום ואחד כזה יתנגש בי, צריך קצת סבלנות בעומסים כאלה, פזיזות תגרום רק לאסון.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    לצערי אני משתייך לחננות שמשתדלים לשמור על החוק.
    המחיר הוא סיכון שעשוי להמנע ברכיבה על הצד השמאלי של הכביש.

לגבי כל הדבילים שטסים ביעף נמוך בכל אחד מצידי הכביש אני מאמין שיומם יבוא ונקרא פוסט כגון איך נכנסה לי מכונית לשוליים בלי להסתכל.
    לצערי הם מהווים סיכון לכל רוכב נורמטיבי שמנסה לרכב באופן מושכל.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Junior Member
    על איזו אכיפה מדובר? מול האופנוע עובר רוכב אחר שרוכב על השול הימני שטח הפרדה רצוף ולא נעצר.
    כמו כל דבר הכל צריך להיות בטעם עם התנועה נעה ב 50 קמ"ש, 60 קמ"ש הנסיעה על השול מיותרת. נסיעה במהירות גבוהה מזה (נגיד 80) על השול השמאלי או הימני מסוכנת (ראה מקרה כסא הים בכביש החוף מלמעלה). בתנועה סופר צפופה האופנועים של מתנ"ע בולטים מרחוק ובגדול כשאני רואה אותם ליד אופנועים הם לא קטנוניים ומבינים רכיבה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אחרי קריאה של הפוסט הזה אתמול החלטתי שאני לא ממש מעוניין לשלם למדינה 500 ש"ח ו6 נקודות אז שיניתי את מנהגי וחזרתי מהעבודה על איילון הפקוק לעייפה בשול הימני ואני חייב לציין שהנסיעה היתה הרבה פחות 'בטוחה' מאשר נסיעה בשול השמאלי. בעוד בשמאלי, הצר יחסית לפחית, הנהגים לא נוטים לנזול מעבר לקו ההפרדה ומתאפשרת נסיעה רציפה ודי בטוחה, בצד הימני הרחב הרבה נהגי פחיות חושבים שהשול הוא עוד נתיב שנועד לחתוך עומסים או לקצר את הדרך ליציאה הקרובה, ופשוט חותכים לשם בלי חשבון או מבט מינימלי במראות. וזה עוד בלי לדבר על הצורך לתמרן בין היציאות וההשתלבויות הימניות באיילון שלא קיימות כלל בשמאלי.

Senior Member
    יש בכלל טיעונים נגד השול השמאלי?

חוץ מ:
    "מכוניות לא מצפות לראות שם אופנועים" - אז שיתחילו לצפות
    "השול השמאלי לפעמים קטן מדי לאופנוע" - גם השול הימני לא רציף, הוא מלא ביציאות ובאיי תנועה שאסור לנסוע עליהם ואז צריך לחזור לנתיב הימני
    "יש כיסאות חוף בשול השמאלי" - בימני אין? באמצע הכביש אין?

Junior Member
    "יש כסאות ים" וזה רק ב"כביש החוף":d

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    אבל הדבר הבסיסי שנשאר ויישאר, שמבחינת החוק אין דבר כזה שול שמאלי, זה שטח הפרדה בין נתיבים.... וככה זה.