מצטער שאני מציק ככה אבל אני פחות מכיר את העולם של האופנועים ובגלל כל הסיטואציה ההזויה אולי אני חוזר על שאלות..
בכל מקרה תודה רבה על כל התגובות , כרגע אנחנו עושים שיקולים בעבודה כי לשלם "שווי רכב" אני לא מוכן....
לא ראיתי שהמליצו פה והבנתי שהבעיות עם הבוכנות סודרו בדגמים החדשים של הורסיס, ב70 הוא נכנס לך מזווד וחדש
פות"ש יקר,
עקבתי בסקרנות אחרי הדיון כאן. לפני שאני ממשיך אצטט לך שני דברים:
"איזהו החכם - הלומד מניסיונו. איזהו העוד יותר חכם? הלומד מניסיונם של אחרים."
"אין תחליף לסמ"קים".
בעלי הניסיון אמרו לך שוב ושוב שהתכנית שלך - לרכב חיפה ת"א ובחזרה כל יום, אינה טובה. הציעו לך אפשרויות שונות איך לעשות זאת בצורה הגיונית יותר.
אם אתה מתעקש לנסות את דרכך, הרי שכאן נכנסת האמרה השנייה: אתה צריך אופנוע עם מנוע גדול כדי לעשות את מה שאתה מתכנן. שום אופנוע ברישוי a1 אינו מתאים לכך. להערכתי הסופר טנרה שהוצע קודם יתאים בול.
בכל מקרה, המסגרת התקציבית שלך אינה מאפשרת פתרון טוב. אתה לא מעוניין להשקיע מכספך על מנת לכסות את החלק שאינו מוכר במס באופנוע שאתה צריך. אתה לא מעוניין לנצל את מה שהמעביד מוכן לתת לך - אופנוע או קטנוע שיתאים לנסיעות קצרות יותר כמו לחוף הכרמל או לבנימינה ולשאת בעלות רכבת ועלות הגעה לעבודה. אז איך שלא תסתכל על זה - אין לך דרך טובה לעשות את הנסיעות שאתה צריך בהוצאות שאותן אתה מוכן לשלם.
אני מציע לך לעשות שוב חושבים על כל הסיפור.
בידידות.
תשמע, אני מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל ממש לא ברור לי איך אפשר להגיע מ - "אני פחות מכיר את העולם של האופנועים" ל - "אני הולך לנסוע כל יום 250 - 200 קילומטר"?
זה כמו שמישהו יקום יום אחד מהכורסא ויחליט שממחר הוא שוחה 10 קילומטר כל יום.
הסיכוי שלך להצליח בזה הוא פשוט קלוש.
חבל שאתה לא מקשיב.
לדעתי יש לך פנטזיה, אבל מה שאתה עושה רק ירחיק אותך מהעולם הזה כי אתה תחווה רק את הצדדים הפחות מהנים שבו.
יש לי עצה קטנה בשבילך. למה שלא תמצא איזה חבר טוב שיש לו אופנוע ומוכן לעזור לך, ופעם אחת תיסע את הנסיעה הזו.
אני משוכנע שאחרי ההתרגשות הראשונית אתה תתחיל להרגיש למה כולם ממליצים לך להימנע מזה.
אתה רוכב חדש אז מן הסתם אתה לא תתפעל את האופנוע נכון.
עזוב את זה שזה מסוכן, ישיבה לא נכונה גורמת מהר מאד לכאבי גב, אחזקה לא נכונה תגרום תוך זמן קצר לכאבים חזקים במפרקים של כפות הידיים, עבודה מאומצת עם הקלאץ' כנ"ל.
לרוכב מנוסה זה עשוי להיות קשה, אתה פשוט תסבול.
האופציה היחידה שאפשרית בשבילך, ביחס לניסיון שלך היא קטנוע גדול. כל האנשים שמייעצים לך פה, הם בעלי ניסיון עשיר, אבל אתה לא!!!
אתה אולי לא מבין את זה, אבל שתי דקות, אחרי שהגוף יכאב לך, אתה לא תוכל לרכב, ואז מה תעשה? תבוא למעביד ותבקש שישלם לך גם על רכבת?
4 דפים לא הקשבת, אבל בכל זאת אני אנסה עוד פעם - רד מזה, זה לא הגיוני בשום פרמטר
נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 02-07-2015 בשעה 20:06.
חבר'ה, די עם ההגזמות. זה נהיה מביך. מה זה פה, חבורה של כוסיות?
לא צריך גולדווינג/k1600/פאן-יורופיאן כדי לרכב 200 ק"מ מסכנים כל יום. אפשר לעשות את זה עם קטנוע 250, אני עשיתי את זה עם דיוורז'ן 400 (ועוד בערב, יצאתי לבלות עם החברה - על האופנוע, כמובן).
לא צריך עשרות אלפי קילומטרים על הכביש ושנות ותק כדי לרכב מ-a ל-b, גם אם הם טיפה רחוקים אחד מהשני. מהתגובה שמעליי, נוצר רושם שרישיון a2 מוגבל ל-14.6 ק"מ ליום, a1 מוגבל ל-47.7 ק"מ ליום, וכשמוציאים a, אפשר לרכב כמה שרוצים. מה זה השטויות האלה? שרשור "מאילת עד גבול הצפון, על טייפון 50, בהרכבה" - זוכרים? איך סטרלוק עשה 50 אלף בשנה על cbr250 - זוכרים?
למען הסר ספק, ולטובת פות"ש היקר:
אני בשום פנים ואופן לא ממליץ לעשות את הנסיעה הזאת על בסיס יומי. זה לא כלכלי, זה זמן מבוזבז, זה מעייף, זה מעיק, וזה מוציא תוך זמן קצר את כל הכיף מהרכיבה, וחבל. רכבת היא פתרון טוב יותר, דירה במרכז היא רעיון טוב יותר, ועבודה בצפון היא רעיון טוב יותר. אבל כל זה לא ענייני, נשאלתי בנוגע לאופנוע, ובנושא הזה, התשובה היא שזה אפשרי, ועל אופנוע 500 ומעלה עם נטיית טורינג זה אפילו יכול להיות נסבל לכמה חודשים עד חצי שנה. אחרי זה, זה יימעס ואתה תעשה שינוי תוכנית לאחת מהאופציות שרשמתי למעלה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אשכרה,
אנשים זרקו פה גולדוינג כאילו עושים את כביש 66 לאורכו.
תתעוררו פה זה לא אמריקה.
שעה וחצי כל כיוון.
אבל עדיין הנושא הזה סתם נטחן ופות"ש לדעתי טרול.
את הגולדווינג אני העלתי בתור בדיחה. אני לא חושב שהוא טרול וכמו שהזקן אמר וגם אחרים הוא מנסה לשכנע אותנו שנגיד לו שהוא בוחר נכון. שני אנשים שלוש דעות.
ולפותח השרשור תקנה את האופנוע האדום. הוא הכי מתאים. רק לוודא שזה מגיע עם מדבקת לחץ.
ורצוי עם חודשי חופשי לרכבת
אם בנימה רצינית, ארצנו בוא נגיד מטר על מטר.
איש איש עם אופנוע יחיה אבל לדעתי אין מקום לכל מיני טורינג על שמנים מפנקים מחממים ת'טוסיק.
גם מה כל מכונה כזאת זה מפרשית עם רישיון משיט סקיפר.
למה מישהו צריך אופנוע שלעשות איתו רברס או לעלות מדרכה או לחנות זה פרוייקט גמר של הנדסאי בבצלאל?
לא קל לחיות עם זה.
אני מבין אספנות בשביל הפאן לא בשביל באמת לרכב לעבודה יום-יום.
אני מבין בחו"ל כשיש כבישים של 2,000 קילומטר.
אבל בארץ ליום-יום? בחייאת.
ואני לא הגבתי פה בכלל ואני נחשבן חפרן.
טרול, קח לך כל 500+ ותהנה.
אני הייתי לוקח רכבת ומובי בחיפה ומובי בתל-אביב.
גם הרכבת עושה את זה בשעשה ו10 דקות.
על אופנוע אתה מפסיד לרכבת.
עזוב שלא נתחיל להכנס מה יותר בטוח,הגיוני, נוח וריאלי.
זול הבנתי שלא אכפת לך.
אתה יכול לקנות לך איזה גלדיוס לחיפה (או כל אופנוע שעולה בגחמתך) ככה יהיה לך גם לסופ"ש, וגם להתניידות בחיפה
רק תקשור אותו טוב טוב ולא ליד התחנת רכבת ורצוי עם כיסוי.
או שתעשה מקיף על החברה.
מי יגנוב גלדיוס? לנשים אסור לנהוג על פי ההלכה.
![]()
דבר ראשון אין פה עניין שאני מנסה שתשכנעו אותי שהרעיון טוב או סביר. אני יודע שזה מטורף,קשה ובלתי סביר, אבל בכל זאת אני מבקש את עזרתכם הטכנית בגלל הידע שלכם האופנועים.
בכל מקרה אני לוקחלתשומת לבי את כל הדעות.
שאלה נוספת, למה הויסטורם או כל טורינג אחר אתם אומרים שישמש כמפרשית? או לא אמור להיות העדיף כאן?
כי כשאומרים מפרשית, לא מתכוונים לזה שהאופנוע ממנף את הרוחות כדי לזוז קדימה; אלא שרוחות הצד נתקלות במשטח *די* שלם ופשוט דוחפות את האופנוע לצד. אופנוע נייקד, בגלל שאין כ"כ הרבה פלסטיקה מסביב, יכול להציע איזה מרווח כזה או אחר בין המנוע לשילדה, למשל, והאוויר שפוגע באופנוע פוגע בעוצמה פחותה משמעותית - כך שלך יש הרבה פחות כוחות צידיים להתמודד איתם בזמן שאתה מנסה לרכוב ישר.