הגיע הזמן להחליף שרשרת וגלגלי שיניים בוורסיס שלי. רציתי לעשות את ההחלפה לבד, אבל אני לא מצליח להבין אם צריך לפתוח את השרשרת החדשה או שאפשר להשאיר אותה סגורה. תודה למסייעים.
הגיע הזמן להחליף שרשרת וגלגלי שיניים בוורסיס שלי. רציתי לעשות את ההחלפה לבד, אבל אני לא מצליח להבין אם צריך לפתוח את השרשרת החדשה או שאפשר להשאיר אותה סגורה. תודה למסייעים.
שרשרת חדשה מגיעה פתוחה...
אתה צריך לפתוח את השרשרת הישנה, להחליף את גלגלי השיניים, להניח את השרשרת החדשה ולנעול אותה.
אם אתה יכול להחליף את גלגלי השיניים כשהשרשרת הישנה עדיין במקום, זה לדעתי עדיף, כי אז אתה יכול לפתוח את השרשרת הישנה, לחבר את החדשה לישנה, ובזמן שאתה שולף את השרשרת הישנה אתה משחיל את החדשה למקום. חוסך קצת התעסקות עם ההשחלה של השרשרת החדשה.
ממליץ לחפש קצת סרטונים אם זו הפעם הראשונה שאתה עושה את זה.
כעקרון צריך לפתוח אותה,
תבדוק אם המאסטר-לינק שלך הוא מחורר או קפיצי (Rivet\Clip type)
אם זה קפיצי אז זה לא בעיה ככ לפתוח את השרשרת לבד באמצעות קצת כח ומחשבה, אם זה Rivet אז תצטרך בעזרת כלי מיוחד או לחתוך אותה עם דיסק
כמו כן, תשים לב גם איזה מאסטר-לינק יש לך עם השרשרת החדשה,
אני אישית רק אחרי שהלבשתי את השרשרת החדשה הבנתי שלא אצליח לסגור באמצעות כלי עבודה רגילים את הRivet Type אז נאלצתי לשים את המאסטר-לינק מהשרשרת הישנה שלי שהיה Clip Type (מתכנן ללכת למוסך כדי שיחליף לי לRivet Type בגלל ההיבט הבטיחותי, בינתיים מתעצל)
שאני אבין, התקנת שרשרת חדשה עם חוליה משומשת מהשרשרת הישנה?!
זה שגוי בכל כך הרבה מובנים שאני לא יודע מאיפה להתחיל...
לפחות זו היתה שרשרת זהה של אותו היצרן?
דאגת לשים גריז חדש על החוליה הישנה?
ממליץ לך לא לרכב עד שאתה לא מחליף את החוליה הזו, אפילו לא עד המוסך. לא רק שזה עלול לדפוק את השרשרת החדשה שלך, זה עלול לגרום לקריעת השרשרת שתקח איתה את הבלוק מנוע ו/או הרגל שלך.
קריעת השרשרת שתקח איתה את הבלוק מנוע ו/או הרגל שלך.======מזכיר לי איך הלך לי מנוע מחגורת אלטרנטור שנתפסה בפולי ושינה טיימינג ממש מומלץ