אתה יכול לצלם את החשבונית?
(תמחק פרטים מזהים)
תגידו זה הגיוני שעל חבילה של 110$ כולל משלוח אני אשלם עוד 311.7 שקל מכס?? המכס הגנבים לא האמנתי שראיתי את החשבונית נכנסתי לאתר
לבדוק תעריפי מכס כמובן שהלינק שבור ולא נותן לראות כלום.. הם יכלו לכתוב על החבילה מה שבא להם ואין דרך אפילו לבדוק את הנכונות של זה.. מרגיש חוסר אונות חייב לפרוק
ייקח אותם אלוהים גנביםםם
אתה יכול לצלם את החשבונית?
(תמחק פרטים מזהים)
מה הזמנת? כי מבחינת מיסוי אתה מדבר על כ70 ומשהו אחוז מס. המחיר על החבילה נרשם נכון? כי אם השולח רשם מחיר נמוך כדי שתתחמק מתשלום מס והמכס תפס את זה הוא מבקש מס כופר שהוא גבוה מאוד.
מה כוללים ה311 ש"ח האלה?
אל תשכח שיש אגרות ועמלות קבועות (לא באחוזים) ובסכומים האלה הן מהוות אחוז נכבד.
המוכר רשם את המחיר המלא המקורי על החבילה 110$ כולל משלוח , הזמנתי בולמים חדשים לקטנוע (קפיצים).. אוכל לצלם בערב
המיסוי לא הגיוני אלא אם התקיימה אחת מ2 הסיבות הבאות:
1. שלחו לך את החבילה דרך dhl/ ups/ fedex וכרגע אתה שבוי בידיים שלהם והם יכולים לדרוש ממך כל סכום שהם רוצים (ועושים את זה קבוע), קיבלת טלפון מאחת מהחברות האלו והודיעו לך שזה הסכום שאתה צריך לשלם?
2. הקפיצים הגיעו באריזה המקורית, המחיר שהמוכס ראה נראה לו זול מדיי, המוכס נכנס לאינטרנט הריץ את הדגם והלך על המחיר היקר ביותר שהוא מצא
אני לא אתפלא אם אופציה 1 היא הנכונה במקרה שלך, זו שיטת עבודה ידועה שלהם.
https://taxes.gov.il/customs/persona...she_guide.aspx
לפי אתר רשות המיסים על חלקי חילוף יש 48.1 אחוז.
שזה עוד 205₪ בערך.
רשום שזה מיסוי לרכב אבל אני מניח שהכוונה לחלקי חילוף בכללי, תקנו אותי אם אני טועה. ציטוט מהאתר:
"חלקי חילוף לרכב בטווח מחירים זה מחוייבים בשיעור מס אחיד וכולל של 48.1%, למעט האביזרים שלהלן, עליהם חלה חובת תשלום מע"מ בלבד:
1. פנסים לרכב
2. מגבים לשמשות וחלקיהם
3. צמיגים
4. מושב בטיחות לתינוק/ילד המותקן ברכב והבסיס למושב
5. כריות אויר
6 דסקיות בלם, תופי בלם, רפידות בלם מורכבות
7. מערכות ABS
8. גלאי נסיעה אחורית (רוורס)
9. שסתומים לצמיגים"
נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 15-12-2015 בשעה 12:29.
א.הזקן אתה טועה בחישוב.
אותם 48% מיסוי מורכבים ממכס (8%) מס קניה (20 ומשהו אחוז) ומע"מ (17%), לכן ל48% מיסוי האלו אתה לא מוסיף מע"מ כי המע"מ כבר כלול בתוכם.
למרות שיצא לך חישוב מדוייק למספרים שהבחור כתב - הסכום שדורשים ממנו גבוה הרבה מעבר למיסוי הכולל המקסימלי על חלקי רכב (כאמור 48% מערך החבילה + המשלוח).
אני מהמר ששלחו לו דרך חברת שילוח ומנסים לחגוג עליו כמו שהם תמיד עושים, נחכה לתשובה ממנו לגביי זה.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 15-12-2015 בשעה 15:03.
גם אני זכרתי שב48 אחוז מכניסים מעמ.
בקיצור, נדע את זה רק אחרי שנראה חשבונית.
חברים 48% מכס בנוסף לזה יש עמלות פקיד ומחשב וככה יוצא עוד כמה שקלים שזה הסכום אין מה לעשות.
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
דוגמא שלי, הזמנתי פיירינג שלם ימני לאופנוע שלי, יצא 660ש"ח כולל המשלוח (ems)
לצערנו הרב ems = דואר שליחים מה שאומר שמראש ידוע לי שהם יבקשו ממני עלות גבוהה לשחרור המוצר (מכס, מעמ, עמלת שחרור קולקטיבית, עמלת פקיד וכדו')
אז במקרה שלי הם ביקשו 490 ש"ח לשחרור החבילה, כמובן שהסכום הזה לא היה נראה לי הגיוני אז הגשתי ערעור בפקס לאחד מהמוקדים שצירפתי אליו תמונה של הקבלה שכללה את המחיר של המוצר והמשלוח, לאחר מכן הם הורידו לי ל390ש"ח שמהם נאלצתי להפרד לטובת החבילה