עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: שאלה בול לפורום פה איך אני עושה פניות נכון?

Banned

שאלה בול לפורום פה איך אני עושה פניות נכון?

היי כמו ששם הפורום ניקרא "לרוכב המתחיל, אז אני שבוע ימים נוסע על קטנוע 125 סמ"ק מה זה אומר רוכב מתחיל ויש לי כמה בעיות וכמה שאלות שצריך הסברים.
    1. איך אני עושה פניות בצורה נכונה? לרוב המקרים אני עושה בצורה איטית וכמו מפגר כי פוחד להחליק { היה פעם אחת שעשיתי כזה חד וטיפה גז והרגשתי לרגע שהגלגל אחורי טיפה כזה החליק יענו לא ישב טוב על הכביש וזה הפחיד אותי כמובן לא החלקתי ולא לרגע אבל הרגשתי מעט מפחיד} .
    2. איזה נתיב אני לרוב צריך לנסוע והאם זה מסוכן לעבור בין המכוניות ולנסוע מהר ?
    3. האם כל רמזור אני יכול וצריך לחכות אחרי רכבים ?או להיות כמו כל הרוכבים לכנס מימין מששמאל ולהגיע ראשון לרמזור האדום?
    4. אשמח לדעת איזה ציוד אני יכול לקנות שאני ירגיש יותר בטוח יענו את כל המיגונים שקיימים מכף רגל ועד ראש .
    5. אשמח בקשר לפניות אם יש איזה סרטונים הדרכות איך וכל זה .. למה אני רואה שליחים נוסעים בשנייה עושים פנייה במהירות ואני לאט כמו מפגר איך עושים את זה מושלם

Senior Member
    בתור שליח בעברי, אל תלמד מהם כלום, הם מתאבדים וחבל.
    לגבי ציוד:מעיל ממוגן, כפפות, מכנסיים ממוגנים, נעליים ממוגנות וקסדה, למטיבי לכת מגן צוואר.
    לרוב זה יסתיים במעיל כפפות ואולי מכנס.
    לגבי פניות, אתה רוכב שבוע, זה משהו שלומדים להכיר, את המגבלות שלך ושל הקטנוע. מתחילים לאט זה בסדר לטעמי, אתה יכול לנסות לקחת את הפנייה רחבה יותר ככה הקטנוע יהיה בפחות זווית ואולי פחות מלחיץ.
    מציע לך שאתה לוקח פנייה לא לעשות אותה ישירות על צבע כביש בארץ מתקמצנים ומשתמשים בחומר שגורם לתופעה שתיארת.
    תיכנס כמה שבא לך בין רכבים רק אל תיכנס ברכבים לא שווה להגיע ראשון לרמזור בכול מחיר.
    אל תהיה מניאק ותעמוד ישירות על המעבר חצייה, או שתישאר טיפה מאחורה או לגמרי מקדימה.
    קטנוע 125 סמק, אני נוסע נתיב ימני או אמצעי השמאלי מיותר ומאט את שאר התנועה הנתיב.

Senior Member
    כמה דברים:

א. אתה חדש אז אל תצפה אוטומטית להיות הכי מהיר על הכביש.
    בהתחלה קח את זה רגוע, לאט לאט הראש שלך יתרגל לרכיבה על קטנוע וזה יבוא לך יותר בקלות.

ב. לך לקורס רכיבה, כמה שיותר מהר.
    שם ילמדו אותך לעשות פניות כמו שצריך, לשלוט בביטחון ובבטיחות בכלי שלך. זה ישפר לך את היכולת לשמור על עצמך מפגיעה וגם יתן לך קצת הרגשה של מה אפשר ומה אי אפשר לעשות.
    ממליץ על אופנוען מאומן 1 ו-2

Banned
    איפה עושים רכיבה קורס כזה יש באזור המרכז? כמה כסף זה עולה כזה דבר?
    אבל בעצם מי מפגר לשלם על כזה דבר .. כמעט כל הרוכבים בלי שוםצ קורס עולים לכביש נוסעים כמו משוגעים ראיתי ברמזור כל אחד כמו מטורף חושבים הם בתחרות מהר מאוד נישארתי מאחורה ושהם יסעו כמו משוגעים והמצחיק הם מגיעים לרמזור אדום ואני אחרי 10 שניות מגיע גם לאותו רמזור אדום ... יש פה הרבה מתאבדים אז כמו שאתה אומר ולפי מה שאני רואה משבוע בקושי על הכביש

Member הסמל האישי של ducati boy
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadav צפיה בהודעה
    אבל בעצם מי מפגר לשלם על כזה דבר .. כמעט כל הרוכבים בלי שוםצ קורס עולים לכביש נוסעים כמו משוגעים ראיתי ברמזור כל אחד כמו מטורף חושבים הם בתחרות מהר מאוד נישארתי מאחורה ושהם יסעו כמו משוגעים והמצחיק הם מגיעים לרמזור אדום ואני אחרי 10 שניות מגיע גם לאותו רמזור אדום ... יש פה הרבה מתאבדים אז כמו שאתה אומר ולפי מה שאני רואה משבוע בקושי על הכביש
    הקורס עוזר לך להתחבר לכלי יותר טוב, וטכניקת רכיבה נכונה, זה רעיון חכם לדעתי ללמוד את זה דווקא שאתה חדש.
    הקורס לפחות לי מה שאני עשיתי נמצא בראשון לציון ליד הסופרלנד,
    בלי קשר עם הזמן אתה תתחבר לכלי ותלמד את המגבלות שלו ושלך,
    דרך אגב איזה אופנוע מדובר...?
    ducati monster 796 2014:- טוטאלוס

עכשיו: ducati supersport 939

Banned
    125 סמק קטנוע לא אופנוע.

Senior Member
    אולי תצלבו אותי על מה שאני אגיד אבל לדעתי לרכיה על קטנוע 125 סמק לא צריך קורס רוכב.
    אני לא מזלזל בחשיבותו אבל לא חושב שצריך.
    לטעמי זאת לא רמה שמצריכה קורס, הרי אם נקפוץ חודש קדימה ונשאל את הבחור איך הוא היום התשובה תהיה שונה לחלוטין.
    אם עוד חודש הוא ירגיש אותו דבר אז אולי קורס רוכב תהיה אופציה ריאלית.

Member
    באופן אישי קורס רכיבה לא עשיתי..ואולי אם הייתי עושה זה היה חוסך לי 2 תאונות בחצי שנה האחרונה...גם אני נסעתי על 125.
    מה שבטוח לעשות תאונה ב 90 קמ״ש או כל מהירות אחרת ... זה בכלל לא משנהה אם אתה על 125 או 500.

בכל מקרה אם תחליט לא לעשות קורס אז פשוט סע בזהירות תתרגל לכלי שלך ובסוף אתה תתפעל אותו בצורה אינסטנקטיבית...ותכיר את המגבלות שלו.

כמו שאמרו קודמי, אין בעיה לעקוף מהצדדים או בים המכוניות פשוט תיהיה זהיר.. המכוניות לא רואות אותך...גם לא מחפשות אותך..

ואם כבר הצלחת להגיע לרמזור תשתדל לא להיות על המעבר חציה.

אם אתה נוסע בשוליים לא צריך פול גז... סע לאט ותנסה לזהות את הנהג שיחתוך לשולים בלי לאותת ותאמין לי לא חסר כאלו

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי dor1987 צפיה בהודעה
    באופן אישי קורס רכיבה לא עשיתי..ואולי אם הייתי עושה זה היה חוסך לי 2 תאונות בחצי שנה האחרונה...גם אני נסעתי על 125.
    מה שבטוח לעשות תאונה ב 90 קמ״ש או כל מהירות אחרת ... זה בכלל לא משנהה אם אתה על 125 או 500.

בכל מקרה אם תחליט לא לעשות קורס אז פשוט סע בזהירות תתרגל לכלי שלך ובסוף אתה תתפעל אותו בצורה אינסטנקטיבית...ותכיר את המגבלות שלו.

כמו שאמרו קודמי, אין בעיה לעקוף מהצדדים או בים המכוניות פשוט תיהיה זהיר.. המכוניות לא רואות אותך...גם לא מחפשות אותך..

ואם כבר הצלחת להגיע לרמזור תשתדל לא להיות על המעבר חציה.

אם אתה נוסע בשוליים לא צריך פול גז... סע לאט ותנסה לזהות את הנהג שיחתוך לשולים בלי לאותת ותאמין לי לא חסר כאלו
    לרגע אני לא טוען שאי אפשר לעשות תאונות או שאין תאונות קטלניות על 125 סמק.
    שוב דעתי האישית,לפחות בהתחלה שלא ישר קורס.
    אגב אני נוסע על 125 סמק ללא תאונות, מזל? אולי אני מעדיף לחשוב שאני פשוט זהיר עם עצמי ובדרך.
    אומר משהו לעתיד? לא.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadav צפיה בהודעה
    כל דבר בחיים אפשר לעשות טוב ואפשר לעשות רע.
    בשביל לעשות משהו טוב, צריך ללמוד איך לעשות אותו.

אתה לא הולך להתאמן עכשיו חודש לבד במגרש חניה לפני שאתה יוצא לכביש, אתה כבר על הכביש עם כל שאר הנהגים, ותאמין לי שלא אכפת להם שאתה לא יודע לפנות (ובטח גם לא איך לבלום בחוזקה כשצריך).
    אתה צריך כמה שיותר מהר ללמוד לרכוב בצורה בטוחה ובשליטה מלאה, הדרך להשתפר מהר היא בעזרת מורה טוב.

תאמין לי שאני מאחל לך שלעולם לא תהיה בשום תאונה, ושאם תקנה ציוד יקר אתה בחיים לא תגלה אם הוא היה שווה את הכסף. ואולי באמת לא תהיה באף תאונה אם לא תעשה את הקורס. אבל אין לך איך לדעת את זה מראש, אתה רק יכול להשפיע על הסיכויים שלך לכאן ולכאן.

הייתי בדיוק במצב שלך.
    קניתי אופנוע חדש, פחד מוות בפניות. עוד יותר פחד מוות לעצור מהר.
    שאלתי בפורום, נתנו לי טיפים, הסתכלתי במיליון סרטים על איך לרכוב, לא הרגשתי שיפור משמעותי.
    מישהו אמר לי ללכת לקורס, מישהו אחר אמר שחבל על הכסף שלי.
    החלטתי לעשות ואני לא מתחרט על אף אגורה שהלכה לטובת הקורס. השינוי הוא שמיים וארץ. אני הרבה יותר בטוח ברכיבה שלי ובשליטה שלי.
    זה לא אומר שמחר לא ימעכו אותי, אבל אני מרגיש קצת יותר מוכן להפתעות.
    אני מתכוון להמשיך ולהתאמן כדי להמשיך ולהשתפר.
    וגם לאחר כל זה לא מבטיחים לי להגיע לגיל 70 בלי תאונות.
    נערך לאחרונה על ידי nihrider; 15-12-2015 בשעה 21:27.

Member
    הכי טוב בהתחלה... ככה אתה נתפס להרגלים בריאים ולא לשטויות שכולנו עושים בהתחלה...
    אני שמח שלא עשית והלוואי גם לא תעשה...
    אבל מתוך 2 התאונות שעשיתי.. אני אפילו לא הייתי צד בעיניין... מכוניות לא רואות אותנו... באחת מהן אפילו נסעתי בנתיב הימני במרכז הנתיב במהירות 50 קמ״ש(עירוני) ורכב פשוט חתך אותי..

אם כבר מדברים על קורס רכיבה, נניח שאני גר בצפון ויש לי קטנוע 125.. מה האפשרויות שלי לגבי קורסים?

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אולי תצלבו אותי על מה שאני אגיד אבל לדעתי לרכיה על קטנוע 125 סמק לא צריך קורס רוכב.
    אני לא מזלזל בחשיבותו אבל לא חושב שצריך.
    לטעמי זאת לא רמה שמצריכה קורס, הרי אם נקפוץ חודש קדימה ונשאל את הבחור איך הוא היום התשובה תהיה שונה לחלוטין.
    אם עוד חודש הוא ירגיש אותו דבר אז אולי קורס רוכב תהיה אופציה ריאלית.
    אפשר לדעת מה נסיון שלך ברכיבה, כמה שנים ועל איזה כלים?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ducati boy צפיה בהודעה
    הקורס עוזר לך להתחבר לכלי יותר טוב, וטכניקת רכיבה נכונה, זה רעיון חכם לדעתי ללמוד את זה דווקא שאתה חדש.
    הקורס לפחות לי מה שאני עשיתי נמצא בראשון לציון ליד הסופרלנד,
    בלי קשר עם הזמן אתה תתחבר לכלי ותלמד את המגבלות שלו ושלך,
    דרך אגב איזה אופנוע מדובר...?
    אם אפשר לדעת, היכן בסופרלנד יש קורס כזה?
    ומה שם המדריך?

Member
    קיבלתי המלצות חמות על פרחי http://www.moshefarhi.co.il/
    לא עשיתי את הקורסים שלו (רחוק לי)