18זה לא הגיל הזה שהולכים לצבא?
אם שני הכלים מוגבלים ל a1, הייתי הולך על ה mt07 (אין יתרון להספק המקורי החזק יותר של ה ktm)
גם ככלי ראשון הייתי הולך על ה mt07
גם מבחינת אמינות הייתי הולך עם mt07
גם מבחינת שימושיות הייתי הולך על mt07
להמשיך ?
הספק מקורי חזק יותר של קטם? איך זה מסתדר עם 63 כ"ס של קטם ביחס ל75 כ"ס של הימאהה?
כלי ראשון? ימאה יותר ידידותי, כן. אבל הקטום פחות מתאים לכבישים פתוחים, פחות סיכוי להתפרע במהירות גבוהה.
אמינות? כנראה שכן.
שימושיות? תגדיר, למה הכוונה?
אבל הכל מתגמד כשחושבים על כיף שמקבלים מהאופנוע!
כמו שסמיילי כתב, הימאה בעל מכלולים פשוטים וזולים, לאומת האוסטרי שבא מצוייד במכלולים מהטופ שיש. אופנוע אטרף לכביש, למגרשים וליום יום, פחות לטיולים.
אישית-אם יש שכל , הראש מחובר ליד ימין, והלב מדבר יותר חזק מהמוח, הייתי הולך על הקטם.
כמו שאמרו חכמים ממני- סופרמוטו-תרכב, תבין!
לחסוך את כל הסכום בשביל האופנוע זה מייגע ויכול להוריד ת'חשק.
מצד שני, חייבים ללמוד לעמוד בהתחייבויות.
מה אני הייתי עושה?
חוסך 25% מסכום האופנוע והשאר בהלוואה בריבית נמוכה (הופך ת'עולם כדי למצוא בריבית נמוכה) או מלווה מההורים בסכום מסויים.
השאיפה זה לצאת בכמה שפחות נזק במינימום זמן.
בנוסף, חשוב ללמוד לחסוך סכום מסויים מהאופנוע. אפשר להגיד שזה מהווה מעין מבחן דמה לנזילות ההלוואה.
במידה ויש לך התחייבויות למדינה כמו צבא או שירות לאומי - הייתי מוותר על ההרפתקאה כל עוד אתה לא בא מבית אמיד.
בהצלחה בחלום!
אם הוא הולך להתגייס עוד חצי שנה מה הטעם לקנות אופנוע שיעמוד 3 שנים? או שאתה הולך להיות ג'ובניק?
בכל מקרה יהיה קשה להחזיק אופנוע עם משכורת חייל
בלי קשר לדיון-למה אתם נכנסים לו לכיס? איך הוא הרוויח? כמה? חייל או לא? גובניק?
מי יודע כמה כסף יש או אין לו, חייל או לא.
סתם זורק:אולי ההורים נתנו לו מתנה? או לי ירושה? אולי זכה בלוטו? אולי באמת גובניק עם אישור עבודה?
מה זה משנה לשאלה שלו.
ואולי הוא ערבי, ערבים בדר"כ לא יכולים להתגייס לצבא.
בכל מקרה, פות"ש אני לא אכנס לנושא הרכישה שלך, כי כל השרשור הזה נשמע לי קצת תמוהה.
אך אני אענה לך לגבי מה ההבדל בין אופנוע 300 סמ"ק עם 40 כ"ס ובין אופנוע 700 סמ"ק עם 47 כ"ס.
כוח סוס זו יחידה כח שמחושבת, מה שמנוע באמת מסוגל לתת, זה "מומנט".
יש אופנועים ידידותיים ומתאימים יותר לרוכבים מתחילים לא בגלל שהם מתאימים לרישיון a1, אלה בגלל שיש להם תגובת מצערת חלקה ולא מפתיעה מדי, התנהגות כביש טפוסית ולא חוליגנית, ואיך לא המומנט, מנוע 300 סמ"ק עם מומנט של 2.8 קג"מ ב10000 סל"ד זה ממש לא כמו 6.9 קג"מ ב6500 סל"ד כמו שהMT07 יכול לספק, אני ממליץ לך לקרוא קצת על כל מה שקשור ליחידות הכח האלה כדי להבין מה רמת הסיכון בעליה על אופנוע עם מומנט כזה ככלי ראשון.
נערך לאחרונה על ידי adnan; 17-12-2015 בשעה 19:39.
בתור ג'ובניק מדופלם שעושה שבוע שבוע, הייתי אומר שממש לא בעיה להחזיק אופנוע בתקופת הצבא, הכל תלוי בשליטה על ההוצאות.
אני אישית הייתי הולך על הmt07, אבל זה בגלל שיש לי העדפה לטווין מאשר לויברטור נייד.
הגעתי. מזלך, כאחד שהיה בעליו של smc יפיוף במשך שנה וחצי. אני נותן פה סקירה ארוכה ומדוייקת, מקווה שאעזור לך.
קודם כל חייב לפתוח בשאלה שהכי מסקרנת אותי.. אם במידה ותחליט ללכת על הmt07, למה כבר לא לקנות את הדיוק החדש?
עם תג מחיר כמו של היפני עדיף לדעתי בהרבה לגרוף עוד כמה שקלים כלפי מעלה ולקנות דיוק690 2016 שאגב מגיע עם 73 סוסים (סינגל!!!).
והוא ממש לא ויברטור רוטט/מווברץ כמו הSMC והנסיעה שלו חלקה והרבה יותר נוחה מהSMC.
אם המטרות שלך הם לצאת פעם בשבוע לטיול ברחבי הארץ - רד מהSMC אני אומר לך כבר עכשיו ולך על הדיוק/MT.
ועכשיו לחלק המעניין...
אף, אבל אף אופנוע, לא האמטי ולא הדיוק, לא יתנו לך את ההנאה והכיפיות שיש בsmc. "תנסה תבין" המשפט הזה יותר מנכון.
אבל כמובן שצריך לעשות נסיעות מבחן לפני כדי שלא תקנה משהו כמו עיוור ואחר כך תתחרט. עשה את השיקולים שלך.
בנושא "אופנוע ראשון" - אקדים ואומר שבגרות היא לא פונקציה של גיל ואני מאוד מקווה שאתה בוגר ואחראי בפן הזה.
כן הייתי ממליץ לך לרכב קודם על הדיוק390- הוא ייראה לך כמו r1 בחודשים הראשונים.. עד שיימאס ותעבור לבא. אבל...
בזמן הזה צברת ניסיון וחוכמת רכיבה. נקודה למחשבה.