תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: אז למה בעצם ה er-6 נשמע כמו טרקטור?

Junior Member

אז למה בעצם ה er-6 נשמע כמו טרקטור?

תמיד תהיתי לגבי הסוגיה הזאת, ויכול להיות שמדובר רק בהבחנה לקויה מצידי, אבל בעבר כשהתעניינתי ברכישת הכלי הבא שלי וחשבתי על ה ER-6 של קוואסאקי, ירדתי מהר מאוד מהעניין בעקבות הצליל הדי נוראי (לטעמי האישי) שהוא מפיק. איפשהו בין טרקטור למכסחת דשא: https://www.youtube.com/watch?v=LaaMqfjQsZ0

כשמסתכלים על נתוני המנוע מדובר בסה"כ במנוע 2 צילינדר מקבילי סטנדרטי בנפח 650 סמ"ק, לא שונה בהרבה ממנועי 2 צילינדר מקבילים אחרים...
    בניגוד אליו ה SV650 עם מנוע Twin נשמע מדהים: https://www.youtube.com/watch?v=yYcCF6zGPfY
    אפילו ביחס ל CB500 של הונדה הוא נשמע רע (גם כן עם מנוע מקבילי, בנפח קטן יותר): https://www.youtube.com/watch?v=XjZttIiwHyw

אז מה ההסבר לכך? אני מניח שלאגזוז חלק לא קטן בסיפור, אבל הרי המנוע בסופו של דבר המנוע הוא זה שמפיק את הצליל, אז מדוע זה כך?

Member
    אם אתה קונה אופנוע רק לפי הרעש של האגזוז אתה בבעייה קשה של סדרי עדיפויות.
    איפה נתוני מנוע ? עלויות ומרווחי תחזוקה ? נוחות ? מחיר קנייה ? ועוד המון פרמטרים שבאים הרבה לפני "הרעש של האגזוז"
    בחר לך את הכלי המתאים, ואם תרצה להתעסק באיך הוא נשמע תוכל תמיד להחליף את מערכת הפליטה או רק את המשתיק לאחד רועש.
    הרעש מהאגזוז נובע מהמון פרמטרים: תצורת מנוע, אורך וקוטר צינור הפליטה, תצורת הדוד, תקנות רעש ועוד, לפעמים הרעש הוא משהו שהחברה המייצרת מכוונת אליו מסיבות שלה.
    אם אתה מחפש רק רעש, חבל על הכסף, קנה לך טייפון חמישים ותחתוך לו את האגזוז, תאמין לי שישמעו אותך בכל העיר.

בהצלחה וסע בזהירות.

Member
    יש לי er6 והוא לא נשמע כמו טרקטור,לפני היה לי er5 לדעתי הם נשמעים אותו הדבר,והsvזה מנוע v אז נשמע אחרת

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mazormy צפיה בהודעה
    אם אתה קונה אופנוע רק לפי הרעש של האגזוז אתה בבעייה קשה של סדרי עדיפויות.
    איפה נתוני מנוע ? עלויות ומרווחי תחזוקה ? נוחות ? מחיר קנייה ? ועוד המון פרמטרים שבאים הרבה לפני "הרעש של האגזוז"
    בחר לך את הכלי המתאים, ואם תרצה להתעסק באיך הוא נשמע תוכל תמיד להחליף את מערכת הפליטה או רק את המשתיק לאחד רועש.
    הרעש מהאגזוז נובע מהמון פרמטרים: תצורת מנוע, אורך וקוטר צינור הפליטה, תצורת הדוד, תקנות רעש ועוד, לפעמים הרעש הוא משהו שהחברה המייצרת מכוונת אליו מסיבות שלה.
    אם אתה מחפש רק רעש, חבל על הכסף, קנה לך טייפון חמישים ותחתוך לו את האגזוז, תאמין לי שישמעו אותך בכל העיר.

בהצלחה וסע בזהירות.
    חלילה! נראה לי שלא הבנת את המסר. הצליל עבורי הוא רק ערך מוסף ותו לא!
    אני מנסה להבין לפשר ההבדל, מה הגורם הטכני לצליל המשונה דווקא באופנוע הזה בניגוד לאחרים, זה נכון אגב גם לורסיס שנשמע די דומה לו.
    לא מתעניין ברכישת אופנוע ובטח שלא מתבסס על הרעש שלו בעת הקניה.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי BeePi צפיה בהודעה
    חלילה! נראה לי שלא הבנת את המסר. הצליל עבורי הוא רק ערך מוסף ותו לא!
    אני מנסה להבין לפשר ההבדל, מה הגורם הטכני לצליל המשונה דווקא באופנוע הזה בניגוד לאחרים, זה נכון אגב גם לורסיס שנשמע די דומה לו.
    לא מתעניין ברכישת אופנוע ובטח שלא מתבסס על הרעש שלו בעת הקניה.
    לerולורסיס יש את אותו המנוע.