שלום לכולם,
לפני כמה שבועות התחדשתי בקטנוע דיאלים S3 125, שנקנה כיד שניה מאלבר. במעמד הקניה הסוחר התחייב על כל בעיה מוסכית שיכולה לצוץ לקטנוע (הקטנוע עדיין באחריות יבואן, כך שההתחייבות די מובנת מאליה) כאשר הדבר היחידי שהוא טרח לציין (כמה וכמה פעמים) שההתחייבות הזאת לא תופסת לגבי חלקים מתכלים, ובפרט צמיגים (הוא ממש חזר על הנקודה של הצמיגים כמה פעמים....). באותו הזמן לא ייחסתי לזה חשיבות רבה מידי, בעיקר כי הייתי חם על הקטנוע ועל חזרה לעולם הדו"ג וההתנתקות המיוחלת מהתלות בתח"צ, וגם בגלל שזה די לגיטימי שהצמיגים לא יהיו חלק מחבילת ההתחיבויות של מוכר כלי רכב (גם ברכבים זה תמיד ככה, ובבדיקות לפני רכישה דואגים לציין את זה). אחרי כמה שבועות של רכיבה שמתי לב למשהו- בפניות או אפילו בנסיעות ישרות אני מרגיש לפעמים כאילו שהצמיג הקדמי לא "מסונכרן" עם זה האחורי ומתקבלת מן תחושת חוסר איזון בין שניהם. בנסיעה ישרה זה פחות קריטי כי זה בד"כ מורגש לשניה ואף פחות, הזמן שזה מורגש בעיקר זה בפניות, שבהן אני מרגיש שאם אקח אותן מהר מידי או חד מידי הגלגל הקדמי יוכל לאבד אחיזה שתוביל למפגש לא רצוי עם האספלט (קרה לי פעם עם 50 סמ"ק, ומאז אני נזהר מאוד בפניות, בעיקר שמאלה....). בבדיקה גסה של הצמיגים מבחינת לחצי אויר, ומראה כללי הצמיגים נראים בסדר, בנסיעה עצמה אני מחזיק את הכידון משוחרר ולא "נועל" אותו, את הפניות אני משתדל לעשות עם מינימום סיבוב של הכידון, ועדיין אני מרגיש שאם אפתח את המצערת קצת יותר, או "אשכיב" את הקטנוע עוד טיפה אני אמרח על הכביש.
אני לא ממש יודע אם ומה אני עושה לא בסדר, וחשבתי לבדוק כאן אם יש איזה משהו מהותי שאני עושה לא נכון. חשוב לציין שאת הרישיון (A2) עשיתי לפני בערך 10 שנים, בתקופה שכל מה שזה דרש ממני זה יום במשרד הרישוי לקבלת פטור מתיאוריה ומבחן שליטה במגרש, ללא שיעורים או טסט, כך שאת כל הניסיון שלי "צברתי" בנסיעות סטודנט על 50 סמ"ק ברחבי ב"ש.
כמוכן אני חושב שכדאי ונכון לי להחליף את הצמיגים בכל מקרה, והייתי מעוניין לקבל המלצות על צמיגים שיתאימו לחורף ולקיץ ומוסך אמין שיחליף לי את הצמיגים בצורה מקצועית ומשתלמת- צמיג קדמי 120/70X14, צמיג אחורי 140/60X13.
תודה לעונים!
![]()