תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: עזרה קלה בתביעת צד ג' על נזק.

צפייה משולבת

Junior Member

עזרה קלה בתביעת צד ג' על נזק.

שלום רב בהמשך לפוסט הזה

http://wheelz.co.il/forums/showthrea...91%D7%A0%D7%AA!

נהגת פגעה בי בכיכר ולא נתנה זכות קדימה.
    ברשותי קטנוע קימקו 50 סמ"ק ש"המחירון" שלו הוא 2400 ש"ח ויש עליו 52000 ק"מ, וכן נהרס לי ג'קט שעלה 500 ש"ח.
    לקטנוע שלי נגרם נזק, נשבר לו הכיסוי של הסטרטר, ועוד כל מיני קטנות.
    הנהגת המבוגרת אומרת שיש לה ביטוח ושאני "אתן לחברת ביטוח להתעסק עם זה"

מה לעשות? אין מה לתקן בקטנוע כזה, בשביל חברת ביטוח אני צריך דו"ח שמאי ולתבוע את עלות המעיל.
    גם סביר להניח שאם אני אשלח אותו לעופר אבניר יורידו לי אותו מהכביש ( ואין לי בעיה עם זה)

איך להתחיל? ואני לא מבין איך היא לא רוצה לשלם לי 2000 שקל ולסגור עניין.

Junior Member
    ותודה רבה למנורה מבטחים.

https://www.menoramivt.co.il/wps/por...vZ0FBIS9nQSEh/

למה שתשלם לך 2000 אם היא יכולה להפעיל את הביטוח ולשלם השתתפות עצמית נמוכה מזה?

Senior Member
    אני מצטט:הקטנוע שווה גרושים.
    השתתפות עצמית תהיה נמוכה משמעותית מ2000₪ שקל שביקשת ממנה. מה שכן הפרמייה תעלה לה.
    אגב מעניין אותי איך תימחרת את עניין הנזק ב2000₪ שקל שהקטנוע שווה 2400₪?
    קטנוע שלטענתך יירד מהכביש ברגע שיגיע למוסך?
    בכול מקרה לשאלתך, אני מניח שיש לך את הפרטים של הביטוח שלה, תתבע את הביטוח, לך למוסך, תקבל הערכת שמאי, תשלח, תחכה 3 חודשים, ותקווה ששום דבר לא ייתקע בבירוקרטיה של חברות הביטוח.

Junior Member
    [QUOTE=matanbar26;29019]אני מצטט:הקטנוע שווה גרושים.
    השתתפות עצמית תהיה נמוכה משמעותית מ2000₪ שקל שביקשת ממנה. מה שכן הפרמייה תעלה לה.
    בכול מקרה לשאלתך, אני מניח שיש לך את הפרטים של הביטוח שלה, תתבע את הביטוח, לך למוסך, תקבל הערכת שמאי, תשלח, תחכה 3 חודשים, ותקווה ששום דבר לא ייתקע בבירוקרטיה של חברות הביטוח.[/QUOTE

אוקיי,

נשבר חלק מתכת בקטנוע וידית ברקס צריך למצוא חלק מפירוק ולזה תוסיף עבודת מכונאי וגרר - לא יעלה 1000 ש"ח לפחות ?
    לפי לוי יצחק המחירון הרשמי הוא 2400 ש"ח.
    נהרס לי ג'קט שאהבתי - אני צריך לתבוע אותה בנפרד חברת ביטוח לא תפצה אותי ישר על ג'קט.

מה לעשות עם הקטנוע בינתיים? לתקן ולתבוע?

Senior Member
    [QUOTE=moosh;29034]
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני מצטט:הקטנוע שווה גרושים.
    בכול מקרה לשאלתך, אני מניח שיש לך את הפרטים של הביטוח שלה, תתבע את הביטוח, לך למוסך, תקבל הערכת שמאי, תשלח, תחכה 3 חודשים, ותקווה ששום דבר לא ייתקע בבירוקרטיה של חברות הביטוח.[/QUOTE

אוקיי,

נשבר חלק מתכת בקטנוע וידית ברקס צריך למצוא חלק מפירוק ולזה תוסיף עבודת מכונאי וגרר - לא יעלה 1000 ש"ח לפחות ?
    לפי לוי יצחק המחירון הרשמי הוא 2400 ש"ח.
    נהרס לי ג'קט שאהבתי - אני צריך לתבוע אותה בנפרד חברת ביטוח לא תפצה אותי ישר על ג'קט.

מה לעשות עם הקטנוע בינתיים? לתקן ולתבוע?
    תיקח ממנה את הפרטים במידה ולא לקחת, תפנה לחברת הביטוח שלה, משם למוסך, הערכת שמאי ואז לשלוח לחברת ביטוח את הערכה ומחכים לכסף.
    הז'קט, שעלה 500₪ שקל, על מה תתבע בדיוק? ומה הכוונה בנפרד? ואני לא מבין מה אתה מתכנן להוציא בתביעה על ז'קט שאולי עלה 500₪ שקל אבל בזמן התאונה בטח לא היה שווה 500₪ (בכול זאת זה ביגוד). יש לך דרך להוכיח את העלות שלו אגב?
    נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 26-12-2015 בשעה 17:28.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    אני מציע לך לרדת מהעץ שאתה מנסה להיאחז בו (2000 שקל? טוטאלוס?) ולתקן את הקטנוע *כראוי* בעלויות הכי נמוכות שאתה יכול (מה שתארת לא יעלה יותר מכמה מאות שקלים כולל הכל), ליצור איתה קשר לאחר מכן ולהראות לה את החשבוניות הנמוכות משמעותית מה2000 שטענת לטובתך תוך כדי הסברים שהצלחת לצמצם עלויות למינימום האפשרי כדי לסגור את זה בצורה הפשוטה ביותר ללא מעורבות בתי משפט וביטוח. אני דיי בטוח שכשתציג לגברת חשבונית של פחות מ1000 ש"ח על תיקונים שבוצעו ולא דיבורים באויר על תקלות לא ברורות וג'קט (באמת?), תקבל ממנה את כספך ותמשיך הלאה בחייך.
    לכל מקרה ממה שאני קורא מדבריך בין השורות לא אכפת לך לקבל השבתה ואתה אפילו מקווה לקבל מהביטוח שלה. אז בכללי זה לא יקרה בחיים על התקלות שציינת וכדאי שתשקול ברצינות את מה שכתבתי בשורות מעל.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    אני מציע לך לרדת מהעץ שאתה מנסה להיאחז בו (2000 שקל? טוטאלוס?) ולתקן את הקטנוע *כראוי* בעלויות הכי נמוכות שאתה יכול (מה שתארת לא יעלה יותר מכמה מאות שקלים כולל הכל), ליצור איתה קשר לאחר מכן ולהראות לה את החשבוניות הנמוכות משמעותית מה2000 שטענת לטובתך תוך כדי הסברים שהצלחת לצמצם עלויות למינימום האפשרי כדי לסגור את זה בצורה הפשוטה ביותר ללא מעורבות בתי משפט וביטוח. אני דיי בטוח שכשתציג לגברת חשבונית של פחות מ1000 ש"ח על תיקונים שבוצעו ולא דיבורים באויר על תקלות לא ברורות וג'קט (באמת?), תקבל ממנה את כספך ותמשיך הלאה בחייך.
    לכל מקרה ממה שאני קורא מדבריך בין השורות לא אכפת לך לקבל השבתה ואתה אפילו מקווה לקבל מהביטוח שלה. אז בכללי זה לא יקרה בחיים על התקלות שציינת וכדאי שתשקול ברצינות את מה שכתבתי בשורות מעל.

היא אמרה לי לפנות לביטוח שלה, יופי
    אני צריך לפנות למוסך ושמאי מהמוסך שישיגו לי חלק מאיפשהו ( כי לקנות קטנוע אפשר ב1500-2000) שקל.
    מאיפה ישיגו את החלק? אם ידית ברקס עולה 100 שקל, כמה עולה הכיסוי סטארטר ממתכת?
    וכן אני אתבע בתביעות קטנות את הכל ואני אעדכן אותכם שאני אקבל כסף על ג'קט קרוע.
    דרך אגב - אם מישהו אחר היה אומר שהקסדה נפגעה לו ישר הייתם אומרים שבטוח מגיע - אך דין ג'קט כדין הקסדה - אביזר חיצוני.

הקטע הוא שלא בא לי לתקן את הנבלה הזאת.

Senior Member
    מציע לך להתקשר לגברת ולבדוק מה ההשתתפות העצמית שלה. דבר גם עם סוכן הביטוח שלך או שלה ותברר מה ההנחה שהיא מפסידה. עם הסכום הכולל (השתתפות עצמית + הפסד הנחה על היעדר תביעות) קרוב למה שאתה רוצה לתבוע, דבר אתה, או עדיף עם סוכן הביטוח שלה שיסביר לה למה כדאי לה לשלם לך את הסכום. לא הצלחת לשכנע או הסכום קטן מדי? פעל לפי הספר. שם את הקטנוע והמעיל במוסך, קרא לשמאי (עדיף מאלו שחברת הביטוח שלה עובדת אתם, כדי למנוע בעיות נוספות) וקבל מהשמאי הערכת נזק שכפי הנראה תהיה טוטל. את זה תתבע (בעזרת הסוכן שלך - זה תפקידו גם אם אתה מבוטח צד ג בלבד) מחברת הביטוח שלה.
    שמור את כל המסמכים כך שאם תצטרך תוכל להגיש תביעה ב"תביעות קטנות".

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    מציע לך להתקשר לגברת ולבדוק מה ההשתתפות העצמית שלה. דבר גם עם סוכן הביטוח שלך או שלה ותברר מה ההנחה שהיא מפסידה. עם הסכום הכולל (השתתפות עצמית + הפסד הנחה על היעדר תביעות) קרוב למה שאתה רוצה לתבוע, דבר אתה, או עדיף עם סוכן הביטוח שלה שיסביר לה למה כדאי לה לשלם לך את הסכום. לא הצלחת לשכנע או הסכום קטן מדי? פעל לפי הספר. שם את הקטנוע והמעיל במוסך, קרא לשמאי (עדיף מאלו שחברת הביטוח שלה עובדת אתם, כדי למנוע בעיות נוספות) וקבל מהשמאי הערכת נזק שכפי הנראה תהיה טוטל. את זה תתבע (בעזרת הסוכן שלך - זה תפקידו גם אם אתה מבוטח צד ג בלבד) מחברת הביטוח שלה.
    שמור את כל המסמכים כך שאם תצטרך תוכל להגיש תביעה ב"תביעות קטנות".
    אוקיי, אבל במידה וזה לא טוטאל, אני חייב לתקן את הקטנוע או שאוכל לקבל פיצוי כספי ?
    כי אני חושב לרכוש כבר קטנוע אחר... ובינתיים אני בלי כלי רכב...

Member הסמל האישי של arieelberg
    ציטוט נכתב במקור על ידי moosh צפיה בהודעה
    אוקיי
    ובינתיים אני בלי כלי רכב...
    תאסוף קבלות של מוניות.
    אם תרצו, אין, זו אגדה!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moosh צפיה בהודעה
    אוקיי, אבל במידה וזה לא טוטאל, אני חייב לתקן את הקטנוע או שאוכל לקבל פיצוי כספי ?
    כי אני חושב לרכוש כבר קטנוע אחר... ובינתיים אני בלי כלי רכב...
    כן ולא. אם אתה מתקן הסכום שאישר השמאי הוא כמעט אוטומטי. אם סכום התיקון מהווה אחוז מסוים מערך הכלי (נדמה לי ש-50%, אבל אני לא בטוח) הכלי מוכרז אוטומטית כטוטאל.
    אתה יכול גם להזמין שמאי, לשלם לו עבור הערכת עלות תיקון (תוכל לתבוע את חברת הביטוח גם על עלות השמאי) ואז לתבוע את הכסף בלי לבצע את התיקון. זה הליך מורכב הרבה יותר ורוב הסיכויים שהחברה תכנס אתך למו"מ על גובה הפיצוי (לא תקבל את כל מה שבקשת) או שתצטרך לתבוע ב"תביעות קטנות".

מה שהייתי עושה במקומך הוא לנסות לקבל מהגברת סכום בלי לערב את הביטוח (כמו שכתבתי למעלה). אם זה לא הולך תנסה עם שמאי שייקבע טוטאל ורק אם שני אילו לא הולכים תחליט אם לתקן או לתבוע סכום ללא תיקון.

Junior Member
    Ok, סיכמנו על פיצוי כספי שהיא תעביר אליי, באמצעות התערבות הבת שלה.

למי אני מוכר את הקטנוע לחלקים??

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO