לא מצליח להבין למה אתם אומרים שעור לא מוגן מגשם, זאת המטרה שלו, הרי עור הוא לא חדיר למים פר הגדרה. לפני שקניתי את המעיל הממוגן שלי הייתי משתמש במעיל עור רגיל (לא ייעודי לרוכבים) והוא היה ממוגן גשם, רוח ומחמם את הגוף מאוד. הסיבה היחידה שהחלפתי אותו היתה העובדה שלא היו בו מיגונים כלל.
בטנה טרמית אפשר להיסתדר עם זה לא בעיה, השאלה מה עושים בגשם או בשלג?
נגיד אתה מבלה 4-6 שעות בגשם ברכיבה לא חודר מים? מכפפות חורף אני מכיר שהעור נרטב אבל הממברנה הפנימית מונעל חדירת מים עד היד. במעיל המים לא חודרים?
כל השרשור זה כדי להימנע מהסירבול של להרגיש "דוב" עם לבישת החלפס
נערך לאחרונה על ידי strelok89; 27-12-2015 בשעה 21:06.
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
שלג? נראה לי שבשלג עדיף לוותר על רכיבהאגב אם יורד שלג זה אומר שהטמפרטורה קרובה ל0 וברכיבה עם רוח זה מתחת ל0, אני לא מכיר ציוד רכיבה שיימנע ממך להרגיש קור במעלות מתחת ל0 ושלא יהיה מסורבל ולא נוח (חרמונית לדוגמא).
בגשם, לפי איך שאני רואה את זה שתי אופציות:חלפס או מעיל ייעודי.
שני הסנט שלי...
ציוד עור הוא לא ציוד חורף קיצוני. כלומר, כן, כפי שמיכאל ציין, קיימות אופציות של מעילי חורף עם גורטקס (מכנסיים קצת יותר קשה למצוא) אבל זה באמת מאוד יקר ועדיין - זה לא יהיה ציוד שיתאים לטמפ' נמוכות מאוד כפי שאתה מתאר לאורך זמן (כלומר לא רכיבה של 10 דקות).
ציוד טקסטיל איכותי מחזיק שנים. יש לך דרישות קיצוניות למדי מהציוד שלך ואין מנוס מלהשקיע כסף כדי לקבל משהו שבאמת יעבוד וגם יהיה נוח.
יש יצרנים כמו RUKKA, STADLER או הלברסונס (Jofama, Lindstrands או Halvarssons זה אותו יצרן, ליינים שונים שכביכול מייצגים ספורט\טורינג) שמתמחים בציוד
טורינג חורפי ועושים דברים אולי לא הכי אופנתיים אבל שעובדים (וכמובן עולים בהתאם).
אם אתה מתעקש על עור - אז סתם בטנה טרמית לא מספיקה כמו שמישהו רשם פה. בקור כמו שאתה מתאר, אני רוכב עם 5-6 שכבות שונות של ביגוד טרמי שמורכב מ-Base Layer דק וצמוד, חולצה מנדפת, Mid-layer דק מנדף, Mid-layer Heavy weight ומעל זה לפעמים גם מיקרו פליז דק ומחמם. זה מסורבל אבל מאפשר לי להוריד שכבה או שתיים אם מתחמם ועדיין הכל ביחד פחות עבה מסוודר וכן לשמור על יכולת תזוזה.
אם צפוי גשם, אז יש לי חליפת גשם חלק אחד של HELD שאני לובש מעל במידת הצורך. זה לא ממש מנדף, זה כן מאוד מגן מרוח וחסין לחלוטין מגשם ואם מלכתחילה גשום וקר במיוחד אני פשוט יוצא איתה ולובש פחות שכבות מתחת. ממילא לא יצא לי לרכב הרבה פעמים ביום של 2- מעלות שהפך ל-25 בשעתיים. לקפל לתיק לוקח 2 דקות.
ציוד רכיבה זה אוסף של פשרות שצריך לדעת לתמרך הכי טוב ביניהן בהתחשב בצרכים, שימוש, נוחות ועלות.
לא צריך מותגי על וגורטקס כדי להבטיח חום, נעימות ויובש ברכיבות גשומות.
רכבתי עם rst tracktec evo ממטולה לי-ם 3 שעות בגשם שוטף ויצאתי יבש וחמים.
מלבד זאת, עור הוא לא חומר מבודד ואטום למים. כל חייל קרבי זוכר את חודשי אוגוסט וינואר....
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
יש ל אי די מוטורספורט, יבואן REVIT חלפס נושם. אפשר לקנות בחלק אחד או שני חלקים.
קניתי כזה השבוע, נוח וקומפקטי.
Sent from my iPad using Tapatalk
BMW F800 GSA
עם כמות הגשם שיש בארץ, אני חושב שכדאי חלפס לגשם, ושאר הציוד שמתאים למזג אויר קר ויבש.
נשמח לארח אותך על כוס קפה ולהראות לך מבחר איכותי של מוצרים שיתיאימו לך.
תודה
יש חליפות ייעודיות שנועדו ללבוש על מעיל.
לי יש חליפה מתוצרת bmw (אני רוכב על ימאהה) שנלבשת מעל הכל, אוטמת נגד גשם, ברד, שלג וכו', אם נהייה חם, פושטים, מגלגלים למארז הייעודי וממשיכים הלאה (כשמפסיק הגשם, עדיין יש שלוליות...).