תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: אז איך נוסעים מעל קצב התנועה בבטחה?

Member

אז איך נוסעים מעל קצב התנועה בבטחה?

אהלן. קראתי מניסיון של מנוסי דו"ג בפורום שבכביש מהיר עדיף לנסוע מעט מהר יותר מקצב התנועה. שאלתי היא, איך עושים זאת בבטחה?
    הרי כדי להיות בקצב מהיר מהתנועה צריך לעבור נתיבים ברציפות, דבר שעלול להפתיע נהגים שלא עירניים למראות שלהם. או לעבור בין מכוניות אבל זה נראה לי קצת מסוכן. נכון לעכשיו אני רוכב בסגנון די דומה לנהיגה בפחית - מאחורי רכב ואם הוא נוסע לאט מדי אז פשוט עוקף אותו כמו רכב, ולא בזגזוג, ומשתדל להתרחק כמה שניתן מכל הרכבים בסביבה.
    אז איך זה עובד?

Member הסמל האישי של פRץ
    לדעתי, צריך להיות בקצב של 10-20 קמ"ש מעל קצב התנועה הממוצע... לאחר ששאלתי את גדי פרדר (בזמן קורס אופנוען מאומן-הוא הבעלים) בדיוק את אותה השאלה , הוא השיב לי כך, בגלל העובדה שהמוח שלנו יכול לקלוט בצורה הטובה ביותר סכנות כאשר אנו בקצב שבין הליכה לריצה, הקצב בו אתה צריך להיות מהיר מהתנועה שמיסביבך (מהירות יחסית לתנועה).

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    Evolution Team

Junior Member
    אין פה שחור ולבן, כל מקרה לגופו, לפעמים הכביש דליל ובגלל שאין הרבה מידע לעבד אז תרגיש בנוח לרוץ ב-20 קמ"ש מעל ולהרגיש טוב עם זה.
    לפעמים הכביש יהיה כ"כ מוצף ברכבים ובעוד דו"ג שלא יהיה שווה לקחת את הריזיקה ותעדיף לרוץ עם המהירות של התנועה ואולי עוד נגיעה.
    והראציונל הוא בדיוק כמו שנאמר בהודעה הקודמת, אם תסע מהר מדי, לא תצליח לעבד את כל המידע מהדרך - מפגעים, נהגים עבריינים וכו', ופשוט תגדיל את הסיכוי שלך משמעותית לביקור בבית לוינשטיין במקרה הטוב או פרסום השם שלך בקבוצות הרוכבים עם "מה יהיה הסוף? עוד אחד לסטטיסטיקה.."
    אז אם שאלת את זה, משמע שאתה לא סגור כ"כ על הדינמיקה בכביש, תהיה זהיר יותר, תצבור ניסיון, תבין את הסביבה (יכול להסתכל על רוכבים מנוסים שנמצאים באותה הדרך ולראות איך הם מתמרנים, לא מפקפק ביכולות שלך להבין מי רוכב מיומן ומי סתם מתגרה במזל שלו)
    מה כן? שים לב שזהיר זה לא איטי, תצפה מראש לשינויים בתנועה שנמצאים בהמשך, בדגש על אם הנתיב מתחיל להיות איטי - ותשנה מיקום בהתאם.
    להגיע למצב של מהירות אפסית בנתיב מסויים על דו"ג זו חתיכת נקודת תורפה בטיחותית, בעיקר כשאף אחד לא שם עליך בנתיב שאתה מתכוון להשתלב אליו, יותר מדי אגו מהנהג שמתקרב וחוסר תשומת לב מצידך ותקבל גילוח.. אז רצוי שתשאף לפחות להשאר במהירות של שאר כלי הרכב בשביל לא להגיע למצב שאתה נתון לחסדם של נהגי הפחיות בקטע של השתלבות.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    הרעיון בתמצית זה להיות אקטיבי ולא פאסיבי. כי כשאתה פאסיבי אתה ישן.
    כשאתה כל הזמן פעיל, עוקף ועובר נתיבים ומאותת הסיכוי שתופע קטן מאוד יחסית.
    אז 15-20% מעל המהירות בכביש ושמירה על מרחק נאות ובטיחות.

Banned
    אם אתה רוכב במהירות הנסיעה אתה עלול להעלם לפרק זמן לא מבוטל בשטח המת של איזה טמבל.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    אם אתה רוכב במהירות הנסיעה אתה עלול להעלם לפרק זמן לא מבוטל בשטח המת של איזה טמבל.
    למה טמבל? שטח מת הוא שטח מת. בשבת כמעט הורדתי שליח בגלל זה ויש לו מזל שאישתי עירנית אחרת זה לא היה נגמר בטוב וואללה - לא ראיתי אותו (וכן, הסתכלתי במראה ואף הפנתי את הראש).

Senior Member
    קוראים להם טמבלים כדי שנזכור שהם לא עושים את זה בכוונה והאחריות היא שלנו להימנע מתאונות

Member
    אני נמנע כמה שיותר מלהיות בשטח מת של רכבים, אם אני מביט במראה שלהם ורואה את העיניים שלהם סימן שהם יראו אותי, אבל עדיין אני נמנע מלנסוע ליד רכבים. אם צריך לעקוף זה בהשתדלות להיות בחלק הרחוק יותר של הנתיב מהרכב שאני עוקף, ובשניות שאני ב'שטח המת' אני נותן גז ולא מתעכב.
    יש לי הרבה מאוד ניסיון בנהיגה על 4 גלגלים אם זה כל סוג של נהיגה ספורטיבית במסלול אספלט, ראלי, קארטינג - מה לא. וגם נותן בראש בזמנים .
    אבל דו"ג זה פשוט עולם אחר - אין דבר כזה לנהוג בצורה נינוחה ורגועה '100 קמ"ש שתי הידיים על ההגה', זה תמיד אינטנסיבי ו'מלחמה'. אני משתדל להיראות כמה שיותר (וסט זוהר, אם אני נוסע בשול אז אור גבוה + 2 וינקרים) ועם זאת להתנהג כמה שאפשר כמו בלתי נראה ולהיות מוכן לכל הסיטואציות. תמיד בוחן את עצמי אם עשיתי טעות או התנהגתי בצורה פזיזה. וגם כשזה עלול קצת להפחיד, לרכוב עם ביטחון - לא גבוה מדי, אבל לא בחוסר ביטחון. לכלי הזה יש עקומת למידה לא קטנה בכלל וההתחלה הכי מסוכנת, אבל עם הזמן אצבור עוד ניסיון ואתחיל לעבור קורסים לשליטה מתקדמת אז נקווה לטוב
    כרגע מאוד נהנה מהחופש שהכלי מעניק לי - לתכנן את הלו"ז של עצמי ולא להיות תלוי בלו"ז של אחרים.

עוד שתי שאלות: חשבתי על זה, ובכביש מהיר, לעבור בין שתי מכוניות - יכול להיות שזה דווקא בטוח יחסית דווקא מהסיבה שהרכבים רואים אחד את השני וסיכוי קטן שהם יסטו אחד לתוך השני?

שאלה שניה - נסעתי בפקק בין מכוניות ובטעות הגעתי למצב שבו אני בין שתי מכוניות עומדות וקולט שבניגוד למה שחשבתי - אני לא מצליח לעבור ביניהן. ואז הן התחילו לנסוע וזה פחד מוות שלא ידרסו לי את כפות הרגליים. אז, דרך ללמוד את המימדים של הכלי בצורה יותר חכמה מאשר 'על החיים ועל המוות'? ה MP3 הזה די רחב.

Senior Member
    שאלה שניה - נסעתי בפקק בין מכוניות ובטעות הגעתי למצב שבו אני בין שתי מכוניות עומדות וקולט שבניגוד למה שחשבתי - אני לא מצליח לעבור ביניהן. ואז הן התחילו לנסוע וזה פחד מוות שלא ידרסו לי את כפות הרגליים. אז, דרך ללמוד את המימדים של הכלי בצורה יותר חכמה מאשר 'על החיים ועל המוות'? ה mp3 הזה די רחב.

איזה כפות רגליים?
    יש לך mp3, תנעל גלגלים ותרים את הרגליים.
    זה כל הקטע לא? אחרת בשביל מה קנית כזה כלי?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Notepad צפיה בהודעה
    שאלה שניה - נסעתי בפקק בין מכוניות ובטעות הגעתי למצב שבו אני בין שתי מכוניות עומדות וקולט שבניגוד למה שחשבתי - אני לא מצליח לעבור ביניהן. ואז הן התחילו לנסוע וזה פחד מוות שלא ידרסו לי את כפות הרגליים. אז, דרך ללמוד את המימדים של הכלי בצורה יותר חכמה מאשר 'על החיים ועל המוות'? ה MP3 הזה די רחב.
    אם יש ספק אז אין ספק. לא מנסה אלא אם כן אני בטוח.
    עדיף לפספס כמה רמזורים מאשר להסתכן בתביעה, נזק וגרוע מכך.
    מכיוון שאתה עדיין עלול להכנס למצב הזה, תנסה לסמן לנהג הרלוונטי והנהג מאחוריו. אם הצלחת להשתחל, אתה לא אמור להפגע ברגע שהוא מתחיל לנוע, פשוט תשאר עומד ויציב עד שהוא עובר ותשתלב בזהירות.
    יכול להיות שאני חי בבועה אבל לא יצא לי לראות או להגיע למצב שבו אני מניח את הרגל מתחת לרכב עומד.