קסדה איכותית לא אמורה להסריח גם אחרי שנה.
בכל מקרה, הנה השיטה של פרדר ומישל דור http://micdor.com/p/1515
אשמח לשמוע איך אתם חברים הפורום שוטפים את הריפודים באופן שהכי פחות מזיק להם והכי אפקטיבי מבחינת הניקוי שלהם והשארת ריח טוב אחר כך.
קניתי קסדה חדשה לפני כחודש והגיע הזמן להעביר את הריפודים שטיפה כי הם כבר קצת מסריחים.
מה שעד היום הייתי עושה בכל הקסדות שהיו לי:
השריית הריפודים בדלי עם מים חמים (לא רותחים) והוספת אבקת כביסה ומרכך לריח.
אחר כך מוציא אותם מהדלי וסוחט אותם מהמים חזק עד שכל השחור יוצא.
השיטה הזאת לצערי נותנת מראה בלוי לריפודים לאחר כמה חודשים.
קסדה איכותית לא אמורה להסריח גם אחרי שנה.
בכל מקרה, הנה השיטה של פרדר ומישל דור http://micdor.com/p/1515
קסדה שאני עובד איתה בשליחויות כל יום 6 ימים בשבוע 6 שעות כל יום אמורה להסריח. ולא משנה כמה עלתה.
בחורף אני עוד אומר תודה. בקיץ אני שוטף את הריפוד כל שבוע.
תודה על הקישור. לא מאמץ את השיטה הנ"ל.
נערך לאחרונה על ידי ktm690smc; 27-12-2015 בשעה 12:31.
ספריי ייעודי של מוטול או מוטורקס (המוטול יותר נוח) ופעם בכשאין ברירה בתוכנית הכי עדינה של הכביסה בלי סחיטה.
ולמרות זאת עברתי לשים תמיד משהו בין לבין, בקיץ תחילת סתיו וסוף אביב אני עם buff דק ובחורף עם מסיכת נינגה (בלקלווה)
אני שוטף אך ורק עם ג'ל כביסה עדינה במיוחד ולעור רגיש או עם שמפו לשיער.
הוספת מרכך פוגעת ברוב הריפודים וזה לא ממולץ על ידי יצרני הקסדות.
את השל עצמו אני משרה בגיגית עם שמפו פעם ב.... לנקות את הקלקר ואת כל מעברי האיוורור הבעיה שזה דורש ייבוש ארוך לאחר מכן.
אם הקסדה לא מלוכלכת ברמות על לך על שמפו תשרה איזה פעם - פעמיים ע קצת לחיצות עד שהשחור יוצא ואז תן לה פעם פעמיים השרייה במים נקיים עם קצת לחיצות כדי שהשמפו ישטף טוב מהריפודים
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אני גם שם באף תמיד, זה מונע מהריפוד לחטוף את עיקר הסירחון.
אבל לא יודע לגבי יום שלם. שלי נעים מאוד על העור אבל אם תכבס אותו בתכיפות גבוהה אז הוא יתבלה לך מהר. וזה לא בדיוק זול הדבר הזה.
אם הריפודים לא פריקים אז שים בגיגית עם מרך כביסה ואחכ לשטוף ולייבש.
אם הריפודים פריקים כבס בכביסה עדינה במכונה.
טובים ממני יש, גרועים ממני יש, כמוני אין!
שוטף אותם בכיור עם מרכך לכביסה עדינה, לאחר מכן שמפו רגיל וריחני בשביל הריח, סוחט אותם טוב, משאיר אותם במקום שמשי לייבוש של יום ונהנה לאחר מכן מריפוד ריחני ביותר לשבועיים הבאים.
זה מים עם מלח ושמן, אחלה ארוחה לכל מיני חיידקים לא?
במכונת כביסה שלי יש מצב של "כביסה ידנית" שזה הכי עדין שאפשר. אני שם ממש מעט אבקה.
מקווה שאני לא הורס אותו יותר מדי.
אל תתאמץ קנה ספריי של מוטול.
פזר עליו קפה שחור ושים לאוורר על אדן החלון.
מפרק מהקסדה את מה שניתן לפרק,ממלא בשמפו,שוטף ואז עוד פעם שוטף, תולה על חבל כביסה את הקסדה והחלקים הנלווים אליה ליבוש ושלום על ישראל.
יש לך תמונה של הקסדה תלויה על חבל כביסה?
הוא התכוון לריפודים. בכל מקרה עצה שלי - לא לשטוף במים חמים אלא פושרים מינוס. שהריפוד לא יימס וייזוק.