אני זוכר את יום המסלול הראשון שלי כאילו הוא היה אתמול, המעבר החד מהנינג'ה הקטן ל-r6 היה לא קל בהתחלה, הביטחון, שהיה בשמיים אחרי ה"נסיון" שנצבר בסדומערד התחלף מייד בהבנה שהניסיון האמיתי מתחיל עכשיו. אבל מלבד ההדרכה המצויינת, איכות המסלול והאופן שבו התנהל היום הדבר שהכי הפתיעה אותי היה התרבות.
בכל בוקר לפני שמתחילים לרכב מתקיימת אסיפת רוכבים, באסיפה זו יציגו את חוקי העקיפה בכל קבוצה (חלוקה על פי רמות רכיבה), מה אומר כל דגל אותו מציגים המארשלים, מספר הודעות כלליות וכמה בדיחות ישנות שעדיין מעלות גיחוך פה ושם.
הכל מסודר, הכל באווירה טובה והכל נעשה בכפוף לחוקים מבלי התערבות של אף שוטר או גוף ממשלתי אחר, כולם באים להנות, אף אחד לא מתפרע וגם תאונות בין רוכבים לא נגמרות בדקירה / קרב אגרופים / איומים ובלגן מיותר ולא רצוי.
התרסקת? לא נורא, תוך חצי שעה תמצא במסלול את כל החלקים שאתה צריך כדי לחזור ולרכב את שארית היום, הכל במחירים שבארץ אפשר רק לחלום עליהם, במקרים מסויימים גם אין מחיר, תחזור לרכב נתחשבן כבר אחר כך.
רעב? חוץ מהדוכנים בהם אפשר לקנות אוכל יש את ה"שף" המקומי שדאג להכין לכולם נקנקיות והמבורגרים והכל בעלות של טיפ, תן כמה שאתה רואה לנכון או אל תתן בכלל, גם זה בסדר.
לקחת מלון מחוץ למסלול? אין בעיה, במקום שבו תשאיר את האופנוע בלילה, שם גם תמצא את האופנוע בבוקר שלמחרת. לא צריך לקשור, לנעול, לסגור במכולה שעולה לגובה שתי מטר באוויר ומוקפת ב-4 מצלמות במעגל סגור.
פשוט סוף שבוע מלא בכייף שבו הדאגה היחידה שלך היא מתי שוב צריך למלא דלק, שגם הוא עולה גרושים...
לסיכום, יש לנו הרבה מה ללמוד, בין אם מבחינת תקנות וחוקים ובין אם מבחינת תרבות והתנהגות ספורטיבית. תקראו לי פסימי אבל אני פשוט לא רואה את זה קורה. שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא נגד פיתוח הספורט המוטורי בארץ, להפך, אני אהיה בין הראשונים לשמוח ביום בו יוכח לי שטעיתי. אך עד אותו יום עדיין ניצב מולנו אותו דגל אדום, אותו דגל שלא מאפשר לנו להיות שותפים במירוץ, אך לא תמיד הדגל האדום חודל את המירוץ, ישנם פעמים בהם לאחר ניקוי המסלול ופינוי התקרית שבשמה הופסק המירוץ מתחלף הדגל בדגל ירוק שמזניק את המירוץ מחדש.
אשמח לשמוע מה דעתכם, אם לא דייקתי לגבי משהו תקנו אותי בבקשה.
תודה שקראתם!