כמה נקודות מהצד שלי.
אני איש של פורומים. מדובר במדיום שמאפשר דיונים איכותיים ומעמיקים יחסית לרשתות החברתיות ובתור אחד שאוהב לחפש וללמוד זה הפורמט האהוב עלי. למערכת ה- Vbulletin היו כבר לפני עשור גרסאות עם הרבה פיצ'רים כולל בלוגים אישיים, לייקים וכל מיני "תבניות עיצוב חדשניות". הבעיה היתה תרגום לעברית- וזאת בעיה. אבל המערכת יכולה לספק הרבה יותר מפורומים בעיצוב סטנדרטי כולל מערכת דירוגים, בלוגים, חדשות, ציוני פופולריות ושאר ירקות. אם אני דוגמא מייצגת לרוכב הממוצע? לא. ההמונים נמצאים בפייסבוק. איך מתרגמים את זה לכסף? אין לי מושג מה ניסו אם בכלל ואין לי תובנה או רעיון חדשני לתרום. ראיתי קהילות ופורומים אחרים שקרסו ונסגרו מכל מיני סיבות שקשורות בעיקר לענייני אגו. יש גם תהליכים בלתי נמנעים שמשחקים כאן. כי תוכן איכותי מביא תנועה של אנשים איכותיים ואנשים איכותיים מביאים את הפחות איכותיים והאיכות יורדת והאיכותיים עוזבים.
מהמותן:
א. לאחד פורומים כי אין הגיון בחלוקה הקיימת. בסעיף טכנולוגיה לתקן את המשובש ולשפר את הנראות.
ב. להגדיל את נפח המדיה בתוכן. זה אומר תמיכה בתמונות גדולות יותר במשקל וברזולוציה.
ג. לגייס כותבים נוספים מבחוץ או מחברי הקהילה עבור כל מיני פרוייקטים מתמשכים וחד פעמיים.
ד. מבחני דרכים כתובים לדעתי האישיתי פחות מעניינים כי העתיד נמצא בוידיאו.
ה. להפוך את הפורום לקהילה עם אירועים\ השקות \ טיולים\ הדרכות וכאלה אולי בתשלום לחברי מועדון.