היי חברים,
אז עברתי טסט אתמול בשעה טובה והגיע הזמן להשתדרג לאופנוע לאחר 7 שנים על קטנוע 125 סמ"ק. אני בן 31, 1.70 ומחפש אופנוע ליום יום – מהבית לעבודה ובחזרה (רמת גן – חולון, 25-30 ק"מ ביום), ולטיולי סופ"שים ברחבי הארץ. לא מחפש משהו ספורטיבי מידי אלא אופנוע עם ישיבה זקופה יחסית, כך שאני מניח שהאופציות שלי הן נייקד או מיני-אדוונצ'ר. מעדיף לקנות חדש מהסוכנות אבל אם אמצא דיל ממש טוב על כלי משומש לא אפסול את זה. התקציב – כמובן שאני מעוניין להשקיע כמה שפחות. מצד שני, לא בא לי לקנות כלי חלש יחסית ולהתבאס אחרי שנה ואז להתקשות למכור אותו, כך שהתקציב די גמיש. חשבתי על מספר אופציות:
1. Kawasaki z250sl
2. KTM Duke 390
3. Honda CB500F
4. Honda CB500X
יתרונות וחסרונות לכל כלי לפי הבנתי הצנועה באופנועים:
יתרונות חסרונות Kawasaki z250sl זול, קליל ומעולה לצפיפות העירונית.
ביטוח זול.כנראה שימאס עלי מהר (רק 28 כ"ס), למרות שאני לא מאלה שהולכים לתת בראש ב170 קמ"ש.
כנראה שיהיה קשה למכור אותו?KTM Duke 390 לפי הביקורות – כלי אידיאלי לנסיעה עירונית.
כיפי ומספיק חזק לצרכים שלי כרגע.יש דיבור על חוסר אמינות באופנועי KTM...
קשה למכור?Honda CB500F לפי הביקורות – אופנוע מושלם למתחילים וגם מספיק חזק כדי לשרוד לא מעט שנים אצלי. מחיר גבוה. Honda CB500X כמו הגירסא העירומה – כלי מעולה למתחילים.
תנוחה עוד יותר זקופה, נוח מאוד לטיולי הסופ"ש.מחיר עוד יותר גבוה.
אולי יהיה גבוה מידי בשביל 170 ס"מ צנועים?
אז לפני שאני מתחיל לתאם נסיעות מבחן, אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת על הכלים הנ"ל ויתרונות וחסרונות נוספים. אם יש עוד אופציות שיכולות להתאים, אנא שתפו.
תודה מראש וסופ"ש נהדר!