אני אסביר לך על מה אני מדבר, הניסיון שלי הוא יותר מ15 שנה ורכבתי על עשרות אופנועים גדולים וקטנים, ומהניסיון שלי אני אומר לך שמדובר באופנוע לא יציב בשיט, אם תרכב כמו רכב אתה לא תרגיש, אך ברגע שתתחיל לנצל את היותך רוכב על אופנוע אתה תתאכזב, תעלה על כביש החוף ותנסה לרכב איתו במהירויות גבוהות, אתה לא תאבד שליטה, אך אתה תרגיש שהוא מתנדנד, תנסה לטייל איתו בכבישים טכניים, סיבוב אחד רציני יספיק לך כדי להבין עד כמה האופנוע הזה לא יציב ואף מסוכן ברכיבה כזו, אני רק מקווה שה cbr500 לא כזה שאותו לא ניסיתי.
תעשה נסיעת מבחן על כל אדוונצ'ר או אדוונצ'ר סטייל אחר (וורסיס, וי סטרום, ביימרים סדרות הgs, טרייסר, ktm ועוד...) אתה תבין לבד.
אך חשוב לי להבהיר, אני לא עושה מהאופנוע גרוטאה, ממש לא, אני רכבתי עליו ואני יודע במה מדובר, אופנוע חביב וקל ואפילו מעולה למתחילים, אך חלק גדול טענו שהאופנוע יתאים לרוכב וותיק שמחפש חיסכון, נכון הוא חסכוני מאוד, אך לא מתאים לרוכב וותיק בכלל, בגלל הסיבות שהעליתי מקודם, ואפילו רוכב מתחיל שמתכוון להתפרע קצת בטיולים ארוכים עדיף שיפזול לכיוון אחר.
פות"ש, יש הרבה נושאים מרגיזים נוספים, הכיסא לא ממש נוח, אין איפה לשים את פתח מיכל הדלק, ידית ברקס קדמי לא מתכווננת, ולדעתי אופנוע בשנתון הזה שמוגדר כאדוונצ'ר ולא מכיל מד טמפרטורה וחיווי היולכים, זה פשוט עלוב, מיגון הרוח טוב לקיץ, אך לא לחורף, תיבת ההילוכים הקשה נורא מעצבנת ולא מדויקת, הסוויטש הוא אחד המרגיזים בעשור האחרון, צריך להתחנן עד שהמפתח מסכים להיכנס, עדיף לך לא להשתמש בתא האחסון מתחת למושב כי אחרי שתרצי להחזיר את הכסא, את פשוט תתייאשי, יש פין שאמור להשתחל בחלק הקדמי של הכסא, ש90% מהזמן הוא פשוט יסרב ותצטרכי לפתוח את הכסא כמה פעמים ולהזיז ולדפוק עד שזה סוף סוף יסגר, קשה מאוד למלא אוויר בגלגל האחורי.
אני מציע לך לעשות נסיעת מבחן, ולא להסתמך על מה שאני כותב, שוב, יכול להיות שלי הוא כך, ולך יהיה כמו כפפה.