שמע,מאחר וחנכת את המכשיר נותר רק להכשיר אותו להרצה משמעותית.
טוב החיבה לבשר כנראה משותפת לרבים מיושבי הפורום.
במאי האחרון רכשתי מנגל של סקאב מדגם x5 והובטח שתהיה חוות דעת.
ובכן כידוע לרבים המכשיר עובד אצלי באופן אינטנסיבי ולאחר כ120 קילו גז שזרמו בדיזות אני חושב שאני יכול לחוות דעה.
נתחיל בכך שאני ממש לא ממליץ לרכוש את המכשיר והתמורה שהוא נותן בינונית ומטה.
סילוק עודפי השומן גרועה והמגש אינו מפנה את השומן ביעילות דבר שמביא להתפרצות להבות ואף עיוות של המתכת מעל ( רגע של חוסר שימת לב וכבש שמנמן)
הפתרון הוא תחזוקה ונקיון לאחר כל שימוש מעבר למכשירים אחרים שראיתי!
המכשיר מתפרק ויש לדאוג לחזק ברגים גומיות נשרו ממנו וכך גם רגלי הפלסטיק שהתפרקו מהניט שהחזיק אותן.
הפחיות מעל המבער מחלידות ואינן יושבות במקומן וכאמור המגש העליון התעוות.
לחיוב אומר שהמכשיר עובד וניתן לקבל צלייה טובה של הבשר.
6.5 בסולם לוקי
מהיום להנאתכם
נ.ב
למעט הנקניקיות הכל תוצרת עצמית
יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
⚡️![]()
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
שמע,מאחר וחנכת את המכשיר נותר רק להכשיר אותו להרצה משמעותית.
לא יודע, אכלתי הרבה בשר שנחרך באמצעות גז ואף אחד מהם לא התקרב למה שנותן מנגל גחלים הכי פשוט (ב 50 ש"ח בכל תחנת דלק). אולי זה העשן מהגחלים, אולי זה היעדר הצורך לנקות או בכלל לתחזק אותו, ואולי זה בכלל הפירומן שבי שנהנה להדליק את המנגל ולבהות בלהבות שאוכלות להן את הגחלים בזמן שאני מטביע את עצמי בוויסקי.
בכל מקרה, תתחדש על המנגל, הריבוי קומות נראה יופי של פתרון לכמה סוגי בשר, בפרט איזה גוש עסיסי שצריך צלייה ארוכה....
הוותיקים זוכרים את הדיון ההוא.
אני גרסתי שאין כמו ארומת פחמים ואף מצאתי קישור לחנות בארץ המוכרת כפיסי עץ אלון קנדי או שטות דומה לזרוק בפנים.
עברו קצת מים עכורים בשורק מאז.
אז ראשית לוקיאהו אין דין מנגלך וברזליו כדין מנגל מתוצרת אחרת. האמן לי.
שנית בהעדר ארומת העץ המעושן אין מפלט מלהשקיע בבשר טוב.
מה גם שבהעדר ארומת עץ מעושן אני (ותקרא לי איסטניסט) לא מוצא הבדל בין חשיפה ללהבות גז ובין סתם פלאנצ'ה. שלא לומר מחורצת לאיסוף השומן.
אז אני אגלה לך מה עשיתי.
ראשית התאפסתי על דילר טוב וכמו כל ג'אנקי של סם אחר אני פעם ב הופך עולמות ומסתכן בלהגיע אליו בשביל החומר.
שנית רכשתי מחבת יציקה מחורצת.
וזהו.
בכל פעם שאני בקריז אני מוציא את המופשר (כי ידעתי שאהיה ברקיז) , ממזמז אותו במעט שמן זית מלח פלפל והופ למחבת. סה טו.
עכשיו. אני יודע מה יותר טעים (שלך או שלי). אתה לא.
הוד קסדיותך תאמר מתי ואגיע לבדוק מנפלאות מחבתך.
אני מסכים עם זה שטעם הבשר יוצא שונה בצלייה במנגל פחמים.
יש יתרונות לכאן או לכאן.
אחרי מעל חצי שנה של שימוש במנגל גז פשוט רציתי לעדכן שהסקאב אינו להיט לעומת מכשירים אחרים שראיתי אצל חברים ופשוט להדגיש שלדעתי הוא לא שווה את ההשקעה.
אחרי שזה ימות אני ארכוש וובר או מכשיר ברמה שלו או לחילופין משהו סיני זול שמראש הצפיות יהיו אחרות.
ולבסוף מחבת כבד יכול לעשות נפלאות בסטייקים אבל מאחר והשומן נאגר יש דברים שהמחבת יפספס.
אשוב בקרוב
⚡️![]()
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הוא שאמרתי - "אין דין מנגלך וברזליו כדין מנגל מתוצרת אחרת."
אגב ההזמנה עדיין בתוקף?
אז תעשה קוקוריקו כשתגיע.
האמת שאני בסביבה
מלון קלאב הוטל טבריה ועולים לחרמון
אשוב בקרוב
⚡️![]()
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI