א. הם ממש מכוערים,
ב. למה לשלם 300 דולר על מגף לא ממוגן?
ג. היית קונה נעל טיולים עם גורטקס,יותר זול,וגם נוח לעבודה.
אבל תתחדש.
אין, לדעתי, בעסה יותר גדולה מלהירטב כשאתה מצוייד לכאורה נגד גשם...
ולא מעט פעמים אכלתי קש מציוד ייעודי שאיכזב. מגפיים שונות עשו עבודה טובה פחות או טובה יותר לאורך תקופות שונות.
שחקתי עד דק במשך 4 שנים זוג Alpinestars Ridge שנרכשו בארה"ב תמורת כ130 דולר ועשו עבודה טובה עד שהתבלו ונהיו חדירים ואז התאכזבתי משורה של מגפיים שדלפו למרות ההבטחות.
לפני זמן מה, חבר הביא מגפיים שהזמנתי כשנזכרתי בסדרת טלוויזיה מימי ילדותי: CHIPS - זה קיצור של California Highway Patrol - שוטרי התנועה האמריקאים.
אז הזמנתי מגפיים מסוג זה: MEN'S 17" MOTORCYCLE STEEL TOE RUGGED TROOPER BOOTS
קצת יקר, 300 דולר...
אבל עמידים במים, מגיעים עד קרוב לברך, נותנים תחושת ביטחון, קצת לא מתאימים לסגנון של האופנוע (Yamaha MT-09), בעבודה ממילא מחליף לנעליים אחרות.
אז למי שמתאים סגנון קאסטומי של מגפיים, ויש מי שיביא לו אותם במזוודה, כי המשלוח לא זול, אלה "הדבר".
![]()
א. הם ממש מכוערים,
ב. למה לשלם 300 דולר על מגף לא ממוגן?
ג. היית קונה נעל טיולים עם גורטקס,יותר זול,וגם נוח לעבודה.
אבל תתחדש.
מגפיים מיושנים שהיו מגפי אופנוע בשמנות השמונים. היום אין סיבה לקנות מגף לא ממוגן.
אלה מגפיים בסגנון שנראה מיושן אבל הסוליות ויבראם והמיגון כנראה מספיק לרוכבים מקצועיים שמסתובבים על אופנוע כל היום. אבל אתה והמגיב לפניך יודעים הכל...
לא יודעים הכל,אבל כן יודעים שמגפיים היו יותר ממוגנות. במיוחד בסכום הגדול ששילמת עליהם.
אז או שהעלתה לפה רק בשביל לשמוע תחחדש,ואם כן אז תתחדש.
או שהעלתה בשביל לשתף ולשמוע ביקורת,בשביל זה יש פורום.
למגפי אופנוע עיקר המיגונים יהיו במקום הרגיש והפגיע ביותר - הקרסול. קצה ממתכת זה טוב לפועלים שיש סכנה שיפול להם על הרגל משהו כבד. באופנוע עיקר הסכנה היא שכף הרגל תסתובב ותתקפל לכל מיני כיוונים ובמגף שלך אין שום דבר שמפריע לזה לקרות. גם הסגירה של המגף אמורה להזיק לך את המגף על הרגל וכאן אין ממש משהו שמונע ממנה לעוף. וגם אין לה באמת מיגון נגד גשם - היא עשויה מעור בלבד. לרוב הגשם לא יחדור אבל בסוף הוא יחדור. מעבר לזה היא נראית לא נוחה וממש מכוערת.
אז אולי אנחנו לא יודעים הכל אבל יש משהו אחד שאנחנו יודעים יותר ממך וזה שכל נעל הרים תתן לך מיגון יותר טוב לרגל מהמגף רטרו הזה.
תתחדש.
כמי שרוכב יומיום קילומטרים, במשך שנים, ניסיתי כל מיני דברים: שום נעל הרים לא תחזיק מעמד בגשם, כי המים "יטפסו" לאורכה ופנימה גם דרך המכנס. שום נעל הרים לא תגן על הרגל מסיבוב סביב הציר כי הנעל תסתובב עם הרגל. ומגף שנסגר מעבר לשריר על לקראת הברך לא ייתלש בקלות, מה גם שיש לו הידוק צמוד לשפה העליונה.
כל מגף רכיבה יעודי ימגן יותר טוב, בין אם מגף תיור, ספורט, או שטח. מגף רכיבה מיועד לרכיבה, מגף שקנית מתאים לשוטרים שרוכבים (או רכבו לפני 30 שנה), והם ממש לא רוכבים מקצועיים, למרות שנמצאים על אופנוע כל היום.
מגפיים אלו דומות במהות שלהם לנעלי צבא, עם כל המשתמע מכך.
האם הם יגנו עליך יותר מנעלי ספורט? כן. יותר מנעלי הרים? אולי.. יותר ממגף רכיבה יעודי? ממש לא.
בינתיים, חוץ מה alpinestars שציינתי, כל המגפיים האחרים שניסיתי - 5 זוגות כולל rev'it, falco ועוד, כולם עם גורטקס או יותר מתקדם, כשלו בגשם השני או השלישי... מבחינתי, יש לי הוכחות כלפי עצמי שהם לא החזיקו מים.
אציין שמגפיים לשלג (לא מיועדים לפי היצרן לרכיבה) trailbreaker של rockport כן מחזיקים מעמד בגשם ומספיק גבוהים כדי שמים לא "יטפסו" מתחת למכנסי הגשם לתוך הנעל. וגם הם שירתו אותי יפה. המגפיים שציינתי בתחילת הפוסט מחקים מגפי פרשים, מבחינת הסגנון, לא מלפני 30 שנה אלא מהמאה ה17 ועדיין יש בהם עדכונים ושכלולים כמו סולייה נגד החלקה עשויה מ"ויברם", מיגון לאצבעות, יש מיגון לקרסול ויש הידוקים, יש מיגון נגד מים ובניגוד למה שכתבו המגיבים, שוטרי ה highway patrol הם לגמרי "רוכבים מקצועיים"...
השוטרים שמשתמשים במגפיים האלו הם אכן רוכבים מקצועיים אבל נראה שמי שבוחר להם את הציוד אינו רוכב כלל. יש בלינק שהבאת בהודעה הפותחת ביקורת על המגף משוטר שקיבל כזו בתפקיד - והוא קוטל אותה.
לי יש מגפיים שעלו פחות ממאה יורו ומאז 2012 עוד לא חדרה בהם טיפה. לפני שבועיים נסתם לי המרזב בגג ונוצרה בריכה קטנה על הגג שלי (10 ס"מ עומק בערך). נכנסתי לבריכה עם המגף כדי לפתוח את הסתימה ונשארתי יבש... לא יודע איזה מגפי גורטקס כשלו לך תוך רכיבה או שניים אהל אם הם לא ניקנו בעלי-אקספרס אז סביר שפשוט לא סגרת אותם (או את מכנסי הסערה) נכון. אם יש לך אותם עדיין אולי אפשר לנסות שוב, עם יעוץ מאיתנו...
בקיצור, אתה מתנגד לכל תגובה פה כי באת לגלות משהו וגילית שאנחנו יודעים כבר. יותר טוב. ושהיית צריך לשאול מראש... אל תתעצבן - תלמד. ואני מאחל לך שהמגף יהיה לך נוח ושתהנה ממנו ותישאר יבש. אמנם טכנולוגית הוא משנות השישים אבל סה"כ זה צריך להספיק.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 26-01-2016 בשעה 08:21.
עונה שנייה שאני רוכב עם falco cruise
עדיין אף כשלון תמיד אוטמות מעולה, חייב ללבוש אותם נכון המכנס חייב לשבת מעל הנעל ולהיות מהודק .
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
מעניין שאתה חושב שאתה יכול ללמד, על סמך איזו סטטיסטיקה אישית? אתה קובע שאם המגף נכשל, אז רוכב עם 30 שנות ניסיון לא רכס נכון את המכנס, קצת יהיר מצדך!
אני מציין עובדות שנתקלתי בהן, את הציוד אני רוכש בד"כ בחנויות ייעודיות בארה"ב או גרמניה ולפעמים בארץ - מבחינתי הבאתי עובדות ולא תיאוריה שגורסת שנעל כזאת או אחרת תגן על הרגל בתאונה - לא ניסיתי, תודה! אבל מגפיים שנרטבים ונחדרים כשאתה נכנס לשלולית ונרטבים באיזור האצבעות בעוד שהקרסול והעקב יבשים, מעידים רק על כשל במגף, כנראה בחיבור הקדמי בין הסוליה לגפה. ובשמאלי שעובד עם ההילוכים יותר מבימני שיותר סטאטי. אני יכול לפרט עוד, אבל נראה שאתה בטוח שאתה יודע. תהנה.