אין קשר בין השניים, אופנוע גדול ראשון, גלדיוס. גם מבחינת אמינות וגם מבחינת תחזוקה
לאחרונה החלטתי לשדרג את הסיביאר 250 של חברה שלי לאופנוע יותר ״רציני״. בעבר רכבתי על הסיביאר וגם מעט, אבל מספיק על סוזוקי אס.וי 650, כמובן שמרגע השידרוג האופנוע החדש ישמש אותי בלבד.
2 אופציות שממש קרצו לי היו סוזוקי גלאדיוס שנת 2010 (עבר 53 אלף) וקטמ סופר דיוק 990 2007 (עבר 28 אלף).
הלב אומר קטמ, אבל לצערי עד לא מזמן בדקתי את הדיוק 690 ושמעתי עליו דעות חלוקות. האם ניתן להסיק שהסופר דיוק חולה באותן המחלות?
אציין שאני רוכה הרבה בתוך העיר, אך יוצא לנסיעות ארוכות של 100 קמ לכל כיוון פעם-פעמיים בשבוע.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
אין קשר בין השניים, אופנוע גדול ראשון, גלדיוס. גם מבחינת אמינות וגם מבחינת תחזוקה
מצטרף להמלצה על תוצרת יפן
יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
⚡️![]()
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לעניות דעתי שני כלים שונים לחלוטין שאין שום קשר בניהם, לדעתי הסוזוקי יתאים לך יותר בכל היבט.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
כל עוד אתה לא מודע לאיזה כלי זה הדיוק 990 - כח התנהגות ברקסים בולמים, ולא פחות חשוב לאיזו אחזקה הוא דורש - שכח ממנו ומהר.
גלדיוס זה הכיוון הנכון בשבילך.
הגלדיוס יהיה מצויין עבורך, גם 600 מתחילים יפניים אחרים.
Tracer 900
אני אסתייג רגע ויגיד שאם היה לך sv שמכרתה הגלדיוס זו אותה הגברת בשינוי אדרת.
אם הסתדרתה על הsv ומכרתה (מסיבה כלשהי) לדעתי לך על אלטרנטיבה אחרת , ולא חסר בתקציב שלך
ה ktm כלי קיצוני מאוד ודורש המוון תחזוקה בנסועה שלך זה לא זול בלשון המועטה.
מאידך גם הגלדיוס מאווווד יקר בתחזוקה ועוד לא ברור מי ישחט אותך יותר.
בשוטף הגלדיוס יקר יותר בבלתמ"חם הקטום לוקח בעלויות.
אני הייתי הולך על כיוון אחר
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
האופנוע לך או לחברה... ?
רכבתי על שני הכלים ואני מכיר אותם טוב מאוד.
הגלדיוס הוא כלי כל-יכול שמתאים מאוד ליומיום ויודע לספק הרבה הנאה, הוא קל וזול לתחזוקה וסלחן לחסרי הנסיון.
לעומתו הדיוק 990 הוא מפלצת כח, יצור חסר רחמים שלא יודע לפרגן למתחילים, הוא גס ואכזרי ומעט מאוד אופנועים יודעים לתת פאן כמו שהדבר האלוהי הזה יודע לתת. א ב ל... הוא לא אמין, הוא יקר מאוד לתחזוקה ואלוהים ישמור כמה שהוא בולע דלק.
אז תחליט: לקבל מקסימום כיף במקסימום עלות או לקבל כיף סביר בעלות סבירה.
המלצה שלי: לך על הגלדיוס, אני עם כזה כבר שנתיים ועדיין נהנה מכל רגע איתו, הוא אמין בצורה בלתי רגילה, את רוב הטיפולים אני עושה לבד, זה קל כיף וזול וכשאני חושב על זה, אנחנו לא באמת צריכים יותר מזה כח, אנחנו סתם רוצים
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא תמיד טוב לקפוץ מעל הפופיק,אל תוותר על המדרגת בינים בכבדים לפני שאתה רץ לאופנוע ליטר כמעט.
הוא יהיה יותר יקר,על הנייר בדלק ,בבלאי של כל המכלולים,צמיגים,שרשרת,ברקסים וכו'.
כל זאת ,לפני בלאי של הכלי עצמו,לא היה לי כזה,אבל למספיק אנשים יש סביבי דיוקים 690, ומה אני אגיד לך,בחינם לא הייתי קונה כזה.
עד כאן על הנייר,מה שעוד אתה צריך לשים לב,זה שהכלי שאתה רוצה,ותקן אותי אם אני טועה,זה הכלי עם האגזוזים,והמדבקות של wp על המזלג,אני את האמת ערערתי ברעיון לקנות אותו לפני פחות משנה,מאז הוא הספיק לעבור 2 ידיים ושוב עומד למכירה.קצת חשוד בעייני.
אני מבין בגלל שאלה הכלים שציינת שאתה מוגבל ברישיון,תעשה את זה לפי הספר,קח אופנוע ביניים מתון,תתגלח עליו,תחליק איתו ותקום, מאשר תקפוץ לאופנוע שאלוהים יודע איך הוא באותה דרגת רישיון,אלים וחזק. שינשך אותך חזק.
אכן זה הכלי המדובר ואכן זה חשוד.
כמה קשה ללכת נגד מה שהלב אומר לך, אבל אני מסכים כמעט עם כל מה שנכתב כאן. בכל מקרה קבעתי בדיקה לסופר דיוק ב״אופרוד תל-אביב״, האם יש סיכוי שבבדיקה האופנוע יצא כביכול שמיש ותקין כאשר בפועל יש לו בעיות מכניות קיצוניות שלא התגלו בבדיקה?
תודה רבה לכל מי שענה ועזר 🙏