צפייה בתוצאות הסקר: האם אתם עובדים עבודה שנייה?

מדרגים
14. אין באפשרותך להצביע בסקר
  • עובדים 2 עבודות באופן קבוע כל שבוע

1 7.14%
  • פה ושם עובדים ומשלימים

3 21.43%
  • איזה עבודה שנייה גם ככה אני בקושי קם לעבודה אחת

10 71.43%
עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 67

אשכול: השלמת הכנסה... עובדים עבודה שניה?

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי יהודה פ צפיה בהודעה
    הרבה מהאנשים עובדים הרבה שעות בעבודה אחת או 2 עבודות... בשביל להתקיים במדינה המופלאה שלנו.
    אני כנראה מתייחס לנושא מנקודת המבט הצרה שלי.
    אתה צעיר. יש לך עוד חיים שלמים לבזבז על עבודות כאלה.

מבחינתי, בגיל מסויים לעבוד במשכורת מתחת לרף מסויים יוצא הפסדך בשכרך.

חצי חזה מעושן ואננס וחצי בולגרית עגבניות וחצילים. ותביא קולה ותבלינים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    אבל אני דינוזאור. העתיד כבר לא שם. היום כל זב חוטם שמתעטש נמסטה מרים קלאסטר באמאזון והופך להיות סמנכ"ל גוגל.
    קראתי את הכתבה ואמינות הכותב ירדה ל-0 בערך בשורה השלישית - "כתב מוסף כלכליסט יצא למסע בין בכירי עמק הסיליקון כדי לגלות איך הם עשו את זה, ולמה לנו זה לא יקרה". עוד שורה מבית היוצר של שנאה עצמית עד כדי טמטום, האהובה עליך במיוחד.
    ובתור איש מהתחום שעובד עם הודים מהודו והודים מארה"ב, ויודע אפילו מה הבדלי המנטליות שלהם, וגם יודע איפה ישראלים מתברגים לתעשייה הזאת (וביחס לכמות עצומה של הודים את הישראלים יחסית קל לאתר) - הכתבה הזאת מופלצת. היא היתה צריכה להיות "איך ההודים בארה"ב הפכו לכח בעולם ההייטק כי האמריקאים לא רצו ולא רוצים להיות מהנדסים ומישהו היה צריך ידיים עובדות". מעבר לזה, כל הקשקושים על האחוזון העליון של האחוזון העליון של הודים הם קשקוש - גם כי רמת האוכלוסיה הממוצעת בהודו וארה"ב (אם אתה לא רוצה להשוות לישראל) היא ממש לא באותו המקום, למרות מה שהכתבה מנסה לטעון, וגם בגלל שיש הרבה דברים שעושים מהנדס טוב ומקבל החלטות טוב - ורמת ההשכלה היא רק אחד מהם. הודי בהודו - זה עובד זול ולרוב לא משהו באיכות, הודי טוב בהודו נהיה מנהל תוך כלום זמן - כי הארגונים בד"כ גדולים - ומפסיק לעבוד בעבודה בפועל. אמריקאי מתחיל בעבודה במעמד שאליו ההודי הטוב מגיע אחרי כמה שנים. הודי בארה"ב הוא קצת יותר מוצלח מההודי בהודו, אבל המגבלות העיקריות שלו - יכולת טכנית הלא בהכרח גבוהה, חוסר יכולת לחשוב מעבר לקופסה והמנעות ממצבים לא נוחים חברתית (כמו להגיד "לא" למנהל) - נשארת ב-99% מהם. אלה שמצליחים "לאבד" לפחות חלק מהתכונות האלה, מתקדמים גבוה - באמת האחוזון של האחוזון של האחוזון.
    וביחס לתעשיה רוויית ההודים הזאת, כמות המנכ"לים והמנהלים הבכירים האמריקאים בחברות היא חסרת כל פרופורציה, וכמוה גם כמות הישראלים בעמדות המפתח ביחס למיעוט הזעום שהם מהווים שם.

אבל עזוב, זה לא ישנה אותך וגם לא עוד אלפי שונאים שלא יכולים להגר מכאן וחבל.
    מה גם שמאיפה כבר אפשר לקבל תמונה נכונה של העולם, או אפילו רבע נכונה, אם עיתונים והמדיה בכלל זה הדבר הכי מגעיל ומלא שקרים ואג'נדות שקיים.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 06-02-2016 בשעה 23:53.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אם אני יהגר מי ינגב לך תתחת?

בדיוק. זה מה שהבוס שלי, שאני מאוד מעריך, אמר לי פעם: "כל פעם שבא לך להתלונן על כמה חלק מהאנשים שאתה עובד איתם מטומטמים - תזכור שאם כולם היו חכמים, אף אחד לא היה משלם לך את מה שמשלמים לך". אז אני משתדל לא להתעצבן. לא תמיד יוצא לי.

נ.ב. לנושא השרשור: עבודה שניה זה לא סיפור אם עושים תיאום מס, ולפעמים זה יוצא טוב - למשל, כשלא רוצים לעזוב עבודה טובה והחברה נמצאת בקשיים, אז מצמצמים פעילות ומוצאים מקור הכנסה נוסף לזמן מה, כמו שקרה אצלי במשפחה.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 07-02-2016 בשעה 00:02.

Banned
    פועלי גוגל טויטר פייספוק ואמדוקס התאחדו!

פועלי גוגל טויטר פייספוק ואמדוקס התאחדו!
    איך עירבבת את אמדוקס לכל השאר... 3 חברות שלמיטב ידיעתי מעולם לא היה בהן אפילו סבב פיטורים אחד וחברה אחת שכל פעם שיש שמועה שיש חשש שאולי יהיה משברון, מפטרת כמה מאות. לא מבין את אנשי התוכנה האלה...

Banned
    לא מבין את אנשי התוכנה האלה...
    ספר לי על זה.
    ובאותה הזדמנות תסביר לי למה אין לפיתון תאימות לאחור.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ביום עובד בחברת הייטק בהרצליה פיתוח ופעם בשבוע בערב שליח פיצה.
    אי אפשר גם דירת 55 מטר בתל אביב וגם אופנוע 750 סמ"ק בחניה.
    עושה את זה בשביל ה 250 שקל טיפים ב5 שעות שסוגרים לי את הבזבוזים של הספ"ש.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    למה אין אופציה לשווארמה בסקר? יהודה אתה חדש או מה?

אני עובד פול טיים בלימודים ועוד פול טיים באבטחה וכשאפשר משגל מהצד בעבודה הקודמת שלי בהוצאה לאור...
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

Junior Member הסמל האישי של יהודה פ
    ציטוט נכתב במקור על ידי ItayK צפיה בהודעה
    למה אין אופציה לשווארמה בסקר? יהודה אתה חדש או מה?

אני עובד פול טיים בלימודים ועוד פול טיים באבטחה וכשאפשר משגל מהצד בעבודה הקודמת שלי בהוצאה לאור...
    שיניתי צורת אכילה אין שווארמה יותר... סורי.

מה שכן אני חושב שבעוד כמה חודשים אצטרך להגר לגוש דן, 2 עבודות בגוש דן ואני גר במושב אי שם בהרי ירושלים.
    Yamaha TT600 Belgrada

Banned
    קראתי את הכתבה ואמינות הכותב ירדה ל-0 בערך בשורה השלישית - "כתב מוסף כלכליסט יצא למסע בין בכירי עמק הסיליקון כדי לגלות איך הם עשו את זה, ולמה לנו זה לא יקרה". עוד שורה מבית היוצר של שנאה עצמית עד כדי טמטום, האהובה עליך במיוחד.
    ובתור איש מהתחום שעובד עם הודים מהודו והודים מארה"ב, ויודע אפילו מה הבדלי המנטליות שלהם, וגם יודע איפה ישראלים מתברגים לתעשייה הזאת (וביחס לכמות עצומה של הודים את הישראלים יחסית קל לאתר) - הכתבה הזאת מופלצת. היא היתה צריכה להיות "איך ההודים בארה"ב הפכו לכח בעולם ההייטק כי האמריקאים לא רצו ולא רוצים להיות מהנדסים ומישהו היה צריך ידיים עובדות". מעבר לזה, כל הקשקושים על האחוזון העליון של האחוזון העליון של הודים הם קשקוש - גם כי רמת האוכלוסיה הממוצעת בהודו וארה"ב (אם אתה לא רוצה להשוות לישראל) היא ממש לא באותו המקום, למרות מה שהכתבה מנסה לטעון, וגם בגלל שיש הרבה דברים שעושים מהנדס טוב ומקבל החלטות טוב - ורמת ההשכלה היא רק אחד מהם. הודי בהודו - זה עובד זול ולרוב לא משהו באיכות, הודי טוב בהודו נהיה מנהל תוך כלום זמן - כי הארגונים בד"כ גדולים - ומפסיק לעבוד בעבודה בפועל. אמריקאי מתחיל בעבודה במעמד שאליו ההודי הטוב מגיע אחרי כמה שנים. הודי בארה"ב הוא קצת יותר מוצלח מההודי בהודו, אבל המגבלות העיקריות שלו - יכולת טכנית הלא בהכרח גבוהה, חוסר יכולת לחשוב מעבר לקופסה והמנעות ממצבים לא נוחים חברתית (כמו להגיד "לא" למנהל) - נשארת ב-99% מהם. אלה שמצליחים "לאבד" לפחות חלק מהתכונות האלה, מתקדמים גבוה - באמת האחוזון של האחוזון של האחוזון.
    וביחס לתעשיה רוויית ההודים הזאת, כמות המנכ"לים והמנהלים הבכירים האמריקאים בחברות היא חסרת כל פרופורציה, וכמוה גם כמות הישראלים בעמדות המפתח ביחס למיעוט הזעום שהם מהווים שם.

מה גם שמאיפה כבר אפשר לקבל תמונה נכונה של העולם, או אפילו רבע נכונה, אם עיתונים והמדיה בכלל זה הדבר הכי מגעיל ומלא שקרים ואג'נדות שקיים.
    אם נפלטר את מה שאתה אומר - מה בעצם אתה אומר?
    שהחוויה שלך את המשרה שלך היא היא האמת?
    עזוב אני לא באמת שואל. פסלתי אותך מלהיות בר דיון.

אם נפלטר את מה שאתה אומר - מה בעצם אתה אומר?
    שהחוויה שלך את המשרה שלך היא היא האמת?
    עזוב אני לא באמת שואל. פסלתי אותך מלהיות בר דיון.
    מה שאני אומר, זה שאין חכם כבעל ניסיון. וכתב הוא לרוב לא בעל ניסיון וברוב המקרים אפילו לא בעל ידע מתאים.
    אני מכיר ארגון אחד גדול באופן ישיר, כמה ארגונים אחרים באופן ישיר למחצה (שיתופי פעולה מסוגים שונים), ומהמילים של עמיתים מכיר עוד כמה. החוויה דומה אצל כולם, משמע - כנראה שגם אם היא לא האמת במלואה, היא יותר קרובה לאמת מאשר כתבה של כתב זה או אחר.
    את המנטליות ההודית והבעיות שבה מלמדים בארגונים כחלק מה"Cultural Awareness", כדי להצליח לעבוד איתם באופן יותר יעיל.
    אבל מה אני יודע. פסלת - פסלת.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 08-02-2016 בשעה 09:39.

Banned
    פסלת - פסלת.
    מותר לחזור בי?
    תסלח לי אבל עדיין לא הבנתי מכל המלל ההוא שכתבת האם לדעתך ישנה הצפה של הודים בתחום או לא.
    **התראת פוליטיקה** הרי גם בארץ בתחילה הביאו את המזרחים, אחר כך השתמשו בערבים, אחר כך רומנים פיליפינים וכך הלאה**סוף התראה**
    אז נכון, אני לא מספיק מוכשר כמוך לעבוד בהייטק אבל גם לי יש חוויות.
    גם אם הן מסתכמות בתשלום ממיטב כספי לקורס ב udemy אשר מנחה הודי במבטא בלתי ניתן להבנה בעליל.

בוודאי שישנה הצפה. התחום רווי בהודים מקצה לקצה, הם הכח העובד בארה"ב.
    מה שטענתי - זה לא שזה בגלל ש"יש כ"כ הרבה הודים, שכמות ההודים הגאונים בינהם היא כמו כמות של כל האמריקאיים ביחד". הטיעון הזה, הממוחזר ממצגות הדמוגרפיה העולמית ביוטיוב, לא ממש מחזיק. אכן יש הבדל מספרי, אבל אותו הדבר אפשר היה לנסות לומר על סינים - ואת זה לא אומרים, ואכן אין הרבה סינים כמו שיש הרבה הודים. להערכתי - זה פשוט כי הודים היו כח עבודה נוח וזמין, ולכן מצאו את מקומם והשתרשו, ועכשיו זה "הודי מביא הודי". בארה"ב להיות מהנדס זה לא שיא השאיפות של האוכלוסיה המקומית - דרישות לימודים קשות, עבודה קשה יחסית, מיקום מאוד ספציפי וניידות שנדרשת במעבר בין עבודות - כל אלה מרתיעים.
    ועוד מה שטענתי - זה שלמרות מה שהכתבה מנסה להציג, הם הכח העובד אך לא הכח המנהל, והם הכח העובד בגלל האילוצים של נוחות העסקה ולא בגלל עליונות היכולות סטטיסטית (מה שהכתבה גם מנסה להציג). וטוב שכך, אחרת כל הפחדים על "העברת התעשייה להודו" היו מתממשים.

נ.ב. לא מזמן הייתי בהדרכה בחברה אחרת, גם שם היה הודי עם מבטא לא מובן בעליל (האמת - התרגלתי למבטא עם השנים). זה בגלל שאם היו תולשים את אחד מאלה שבאמת יודעים גם את החומר וגם להרצות - היו מזיקים לעבודה בפועל, וגם בגלל שלהודי צריך לשלם פחות שיעמוד וידבר חצי בצחוק, חצי ברצינות.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 08-02-2016 בשעה 10:19.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי jack_r1 צפיה בהודעה
    ... אכן יש הבדל מספרי, אבל אותו הדבר אפשר היה לנסות לומר על סינים - ואת זה לא אומרים, ואכן אין הרבה סינים כמו שיש הרבה הודים. להערכתי - זה פשוט כי הודים היו כח עבודה נוח וזמין, ולכן מצאו את מקומם והשתרשו, ועכשיו זה "הודי מביא הודי"...
    רק התייחסות אחת למה שאמרת, פשוט כי לשאר אין לי יותר מיד מה לתרום (עובד בסטארטאפ של 10 עובדים, אף אחד מהם לא הודי...):
    יש קצת יותר סינים מהודים (1.37 מיליארד לעומת 1.25 מיליארד, לפי הערכות וויקיפדיה ל יולי 2015). הסיבה העיקרית שההודים משמשים כוח עבודה במדינות מערביות (בין אם כמיקור חוץ או כעובדים מן המניין) היא שיש יותר הודים שיודעים אנגלית לעומת סינים (מה לעשות, בכל זאת הודו היתה קולוניה אנגלית), והשכבות העשירות בהודו (משם מגיעים רוב המהנדסים) לומדות באנגלית, ולעיתים בכלל לא יודעים הודית, לעומת הסינים, שלהם אנגלית היא שפה חדשה ומאוד שונה משפת האם שלהם. מהיכרות עם סטודנטים סינים והודים, לרוב ההודים הצליחו לתקשר טוב יותר עם השאר לעומת הסינים.

לעניין הפוסט, גם אם הייתי רוצה לעבוד בעבודה נוספת (מה שלא באמת יקרה, בתור עצלן מקצועי) לא הייתי מצליח למצוא דקה פנוייה בין משרה מלאה בעבודה, משרה מלאה כהורה לשניים, משרה מלאה בתור בעל (למרות שאם תשאלו את הבוסית היא תגיד שאני כנראה לא עושה עבודה הכי טובה ), ומשרה חלקית בכתיבת הדוקטורט שאני גורר כבר יותר מידי זמן...
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 08-02-2016 בשעה 11:12.