עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 22

אשכול: רוכב מתחיל רוצה לקבל חוות דעת

צפייה משולבת

Junior Member

רוכב מתחיל רוצה לקבל חוות דעת

שלום,

אני בן 30 לפני כ-3 שנים עשיתי רישיון על אופנוע דרגה a2.
    מאז לא רכבתי בכלל חוץ מהטסט עצמו.

אני מחפש אופנוע כביש לנסיעה מהבית לעבודה וחזרה ולא יותר מזה, לפחות כרגע, מאחר ואישתי היא זאת שנמצאת עם הרכב הפרטי היחיד שלנו.
    בהתחלה חשבתי על אופנוע מוטוקרוס כזה שהוא דו שימושי אבל ירדתי מזה קצת, והתחלתי להתעניין באופנועי כביש 125 כמו cbr או yfz.

קראתי קצת על ה-cbr ושמעתי המלצות לא טובות, על ה-yfz ניסיתי למצוא חוות דעת ומבחני דרך ולא מצאתי.

לכן אני רוצה לדעת את דעתכם מניסיונכם האישי ובמיוחד מאלה שרכבו על אופנועים כאלו, או לשמוע המלצות אחרות עם יש.

כמובן שאני קונה יד שניה ולא משהו חדש מהחברה.

תודה

Senior Member
    מה שמעת על הcbr?
    מה אופי הנסיעה שלך?

תקציב ?
    דרישות ?

בכל אופן, ההמלצה הראשונית שלי היא לעבור לרישיון a1, מבחר הרבה יותר נרחב של אפשרויות ייפתח בפנייך.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי חתול תעלול צפיה בהודעה
    תקציב ?
    דרישות ?

בכל אופן, ההמלצה הראשונית שלי היא לעבור לרישיון a1, מבחר הרבה יותר נרחב של אפשרויות ייפתח בפנייך.
    +1 לחתול.
    קח בחשבון שהפיציאר והיאמהה הם כלים קטנים מאוד, שמתאימים למזרח הרחוק או לתיכוניסטים כאן בארץ, תבדוק אם הם יתאימו לך מבחינת מידות ונוחות.
    אם אתה נשאר עם הרישיון הייתי חושב על קטנוע או אופנועי 125 יותר גדולים.
    אם נדע מה מרחק הנסיעה כל יום נוכל לייעץ אם כדאי לך לשדרג ל a1, אני מסכים עם החתול, גם בתוך העיר בנסיעות קצרות יש ל 250 יתרון על 125 בכוח זמין (גם פן בטיחותי), יותר יכולת הרכבה, נוחות ומקום אחסון ועליוות האחזקה כמעט זהות, הביטוח זהה לגמרי.
    Tracer 900

Senior Member
    שקלת קטנוע?
    התניידות לעבודה על אופנוע זה משהו לא נוח.
    אם אתה לוקח אופנוע אתה צריך להבין שאתה הולך לוותר על נוחות (זה כיף כמובן).

Junior Member
    הגובה שלי הוא 1.80
    אין לי בעיה לוותר על נוחות, ולהנות מהאופנוע.
    וכרגע אני מעוניין להשאר על 125 סמ"ק על מנת לרכוש ניסיון "וזמן טיסה" על הכביש.
    תקציב שלי לאופנוע יד שניה עד 15,000 ש"ח.

Member הסמל האישי של shay-p
    הייתי ממליץ לך לרדת מה-CBR125. אופנוע קטן מימדים בשביל מישהו כמוך (רכבתי על כזה חצי שנה...). בסה"כ הוא אמין, ידידותי למשתמש ולא עושה בעיות, אבל אין לו הרבה כוח, וההילוכים יתישו אותך במצב כזה.
    ממליץ באמת קטנוע 125, אבל כמו שאמרו מעליי - a1 עדיף וזהו. אין מה לצבור זמן טיסה על 125, אתה יכול להתחיל בקלות מ-250 סמ"ק.
    Aprilia Tuono APRC 2013

APRILIA

Member הסמל האישי של שאול ה
    אני מצטרף להמלצה שתשדרג את הרשיון ל a1.
    עבורך, שאתה כבר שנים לא זב חוטם, שטוף הורמונים ומחוצ׳קן- צבירת הניסיון ב 125 לפני ה 250 היא מיותרת לגמרי.

Sent from my iPad using Tapatalk
    BMW F800 GSA

Junior Member
    אוקיי משדרג לa1
    ומה אז מה כבר האופציות שיעמדו לרשותי, בתור אחד שמתחיל לרכב?

ציטוט נכתב במקור על ידי drorgersh צפיה בהודעה
    שלום,
    קראתי קצת על ה-cbr ושמעתי המלצות לא טובות, על ה-yfz ניסיתי למצוא חוות דעת ומבחני דרך ולא מצאתי.
    יש לא מעט מבחני דרכים על האופנועים הללו... קצת חיפוש בגוגל ואתה מסודר.

תקציב שלי לאופנוע יד שניה עד 15,000 ש"ח.
    תקציב סביר בהחלט, רק שים לב שיש להוסיף סכום (לא מבוטל לדעתי) על ציוד מיגון לך ולאופנוע כמו גם לביטוח.

אוקיי משדרג לa1
    ומה אז מה כבר האופציות שיעמדו לרשותי, בתור אחד שמתחיל לרכב?
    טכנית לא ציינת מה הדרישות שלך -
    מה המרחק בין העבודה לבית?
    יש איפה לאחסן ציוד (קסדה, מעיל, כפפות, מגני ברכיים) בעבודה ?
    תרצה להרכיב מישהו/מישהי באופן קבוע, לפעמיים או בכלל לא?

A1 מאפשר לך אופציות שונות ומגוונות יותר מהרישיון הנוכחי שלך- כלים עד 47 כ"ס, זה משמעותי בכל היבט של הנסיעה- מכיף ועד בטיחות.
    מאחר ואתה שולל קטנוע, הייתי ממליץ לך ללכת על אופנוע עד 250 סמ"ק, נטו שיקול כלכלי בגלל הביטוח ואולי גם זו תהיה עקומת למידה נכונה וטובה יותר עבורך.

ספר לנו עוד יותר פרטים ותקבל תשובות יותר מפורטות....

בהצלחה בשיעורי נהיגה...

Member הסמל האישי של oradul
    אם אתה דואג לגבי חוסר הניסיון והזמן שעבר מאז הלימודים, ממליץ לך לעשות קורס רכיבה מתקדמת ( דורש כלי משלך אבל לא משנה איזה כלי ומה הנפח ).
    אפילו רק הדרגה הראשונה מספקת מידע שלא לומדים בשיעורים ומחדדת את מה שכן.
    אני גם מצטרף לאחרים וחושב ששווה לשדרג לa1. מה גם שבשיעורים לa1 תחזיר לעצמך ידע ויכולות נשכחות. להוריד את החלודה.

Banned
    אם אתה רוצה להשאר על 125 תחפש הונדה ורדרו או הונדה vt.
    לחילופין אם תגדיל את התקציב wr125 גם יהיה נחמד. אבל גניב.

Junior Member
    חתול תעלול לשאלתך...
    המרחק בין הבית לעבודה הוא בערך 15-20 ק"מ.
    אני לא מתכוון להרכיב אף אחד, ולכל הציוד יש לי מקום במשרד בעבודה.
    אין לי דרישות מיוחדות הסיבה היחידה היא שאין לי רכב אישתי יותר עם הרכב בגלל הילדים, ויש לי מרחק הליכה מהבית לתחנת אוטובוס ומהתחנה הסופית גם עוד הליכה למשרד, ולכן אני נאלץ להתעורר ב5 בכדי להיות ב7 בעבודה, ואילו הסיבות היחידות לקנייה של רכב דו גלגלי מהיר נוח חוסך פקקים ומחפש גם ליהנות.

Senior Member
    חתול תעלול לשאלתך...
    אין לי דרישות מיוחדות הסיבה היחידה היא שאין לי רכב אישתי יותר עם הרכב בגלל הילדים, ויש לי מרחק הליכה מהבית לתחנת אוטובוס ומהתחנה הסופית גם עוד הליכה למשרד, ולכן אני נאלץ להתעורר ב5 בכדי להיות ב7 בעבודה, ואילו הסיבות היחידות לקנייה של רכב דו גלגלי מהיר נוח חוסך פקקים ומחפש גם ליהנות.
    אם כך, אז הייתי ממליץ על שרדוג רשיון, תתחיל מאופנוע 250 ואז תראה אם תדבק בחיידק...
    Tracer 900

חתול תעלול לשאלתך...

אם זה המצב אז יש לך כמה אפשרויות:
    1. ללכת על אופנוע בנפח 125 כפי שרצית, לדעתי אין יותר מדי הבדל בין הכלים ששאלת עליהם, אבל במצבך הייתי ממליץ על קטנוע (צריכת דלק, אחסון, אוטומט, למעשה בכל סעיף זה יותר טוב, למעט השופוני - ואם אתה נשוי - מה הטעם... - רצית פרקטיות, לך על זה עד הסוף - לא תצטער).
    אם תבחר בדרך הזאת תבין מהר מאוד ש-125 קטן עלייך, לא רק פיזית, אלא גם מבחינת ביצועים. היתרון כאן הוא בסיכון כספי נמוך מצידך- לא תצטרך לעשות הגדלת רישיון וגם אם תפרוש מהתחום- יצאת עם נזק קטן יותר (באופן יחסי כמובן).
    2. להגדיל רישיון וללכת על אופנוע/קטנוע 250, כאן תוכל לקנות (באותו סכום כמעט של אופנוע 125) אופנוע עם יותר אפשרויות פרקטיות (נסיעה בבינעירוני ללא חשש, עלויות דלק וביטוח כמעט זהות).

לדעתי, קטגוריית הרישיון שאתה נמצא בה עכשיו מותאמת בעיקר לילדים שחושבים שצריך להוכיח למישהו משהו, עושה רושם שעברת את השלב הזה בחייך, וחבל להיתקע במסגרת לא מתאימה.

לא משנה מה מהאפשרויות תבחר, יש לך עוד דרך ארוכה -
    קניית ציוד מיגון לעצמך (קסדה, כפפות חורף וקיץ, מעיל ממוגן, מגני ברכיים, נעליים ממוגנות) (לא חובה למעט הקסדה, אבל אתה בקבוצת סיכון גבוהה- רוכב מתחיל, ועדיף לחזור שלם לילדים ולאישה מאשר ההפך).
    קניית ציוד מיגון לאופנוע (שרשרת, מנעול דיסק, כיסוי, אזעקה) (לא חובה בכלל, אבל לחזור למדרכה ריקה זה סיפור לא נעים).

עלייה על דו"ג במדינה זו הרפתקה פיננסית לא פשוטה, ובמידה מסוימת כאב ראש התחלתי לא פשוט, לכן צריך לשקול היטב את הדברים.
    כמובן שזה לא גרוע כמו שזה נשמע, בסופו של דבר לטעמי זה מומלץ, לא תבין כמה חייך ישתנו מבחינת חסכון בזמן ועצבים על הכביש.

שיקולים ידידי... מה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה וברוך הבא לעולם המופלא הזה.