קודם כל חיפשתי בפורום ומצאתי מספר שרשורים שנוגעים לנושאף אבל לא באופן או בכיוון שלי.
ואם ישנו שרשור שנגע בדיוק בזה ולא מצאתי אותו, סליחה מראש ואשמח לקישור.
אז ככה.. יש לי A1, ולמרות שיש עוד מספר שבועות עד שאוכל לגשת להגדלה לA, אני כבר חושב על הכלי בקטגוריה זו.
כיום אני רוכב על CB500X (כלי מצוין ואני מאוד אוהב אותו), אז בטח פה כבר חשבתם שזה הכיוון גם לבא וישר תמליצו על ורסיס, XT, DL, או אחרים בסגנון. אבל אני רוצה דווקא ספורט. מה לעשות, מרגיש שפספסתי את הקבוצה הזאת בגלל שעליתי על 2 מאוחר וישר הלכתי על על הX. שוב, מאוד אוהב את הכלי שלי והוא עושה בדיוק מה שחיפשתי כשקניתי אותו, פשוט הלב רוצה את הספורט. וגם יעזור לי בהמשך לנסיעות לעבודה ובסופ"ש.
קראתי ודנתי בנושא עם אנשים בעלי ניסיון רב וידע. מה שיצא הוא שאני לא אקפוץ ישר על מנוע ליטר עם 200 כ"ס, כי אני עוד לא מוכן לזה (ויש צדק בדברם).
הבדלי הכוחות הם שמיים ופלוטו (בשבילי הוא עדיין כוכב). אז ירדתי ל600 סמ"ק. וגם צמצמתי את זה ל4 כלים.
honda cbr600rr, suzuki gsxr600, kawasaki zx636r, yamaha yzfr6.
מבחינת מחיר הם יחסית קרובים אחד לשני: קוואסאקי וימאהה שווים ב99,985.
הונדה ב102,900. והכי יקר בהבדל רציני (יחסי) סוזוקי ב107,895.
גם הכוח של כולם קרובים כשסוזוקי הכי חלש עם 105, הונדה עם 118, ימאהה עם 129 וקוואסאקי עם 131.
ועוד ועוד פרטים טכניים. זה לא מה שמפריע לי להחליט. בגלל שאני עדיין מוגבל, אני לא יכול לעשות נסיעת מבחן (מה גם מטרו בעיתיים בעניין של "אין כלים למבחן"). מעבר לזה כל חברה עם המגע האישי שלה והבעיות שלה.
ראיתי גם הסבר בדיוק בין 4 הכלים המדוברים ע"י cyclecruzer אשר השווה בין אמינותם (לCBR600RR מעולם לא היה ריקול ולאחרים היו. בעיקר לGSXR שכל שנה קיבל ריקול) והביצועים על המסלול וכמה טובים לכביש.
אז אחרי שבלבלתי לכולם את השכל עם הכתבה הזאת, אני רוצה לשמוע מבעלי הניסיון את דעתם על הכלים.
הטוב והרע.
תודה מראש לכולם.