היי חבר'ה.
כשלקחתי את האופנוע לבדיקה לפני כחודש וחצי (לפני הקניה) אמרו לי בין היתר כי יש נזילת לחץ בצילינדרים (של כ-13% ממה שכתוב בטופס הבדיקה). המוסך היה מאוד מפוקפק לכן החלטתי לקחת את האופנוע בכל מקרה.
עד כה עבר יישור קו לא זול הכולל : פילטר שמן והחלפת שמן, מסנן אוויר, גלגל ובלם אחורי, שיפוץ מנוע (קאמשאפט, שרשרת טיימינג, נדנדים). נסע אצלי סביבות 500 ק"מ מאז שקניתי אותו (היה כחודש במוסך) ובאמת שאחרי המוסך נסע חלק. עשיתי לו שטיפת מנוע עם סולר כמו שהמליצו לי כאן ובחנות ציוד האופנועים העירונית, ניקיתי טוב-טוב עם חומר מיוחד ששומר על הצינוריות (Shine למי שמכיר) ויום לאחר מכן יצא לי לשמוע רעש מהמנוע, נשמע קצת כמו סיר לחץ, והוא נעלם אחרי כן.
כמו כן, כשהאופנוע יושב בניוטרל על Idle speed , הטורים משחקים 100-150 לפה ולשם. האופנוע הוא CBF250, קירור אוויר, צילינדר יחיד וקרבורטור. אני משער שבגלל שהבעלים הקודמים היה שריונר שבקושי נסע עליו אז האופנוע עמד הרבה והקרבורטור דורש ניקוי. כשאני מעביר להילוך נמוך יותר אז לעיתים יש צליל "פקפוק" מהאגזוז, שממה שקראתי זה נוצר מכך שהדלק לא מספיק להשרף בתהליך הבערה במנוע ולכן נבער תוך כדי היציאה מהאגזוז (תקנו אותי אם אני טועה, אני רחוק מלהיות מומחה).
אין לי אלפיות מיותרות בצד להתחיל לטפל בו במוסכים, לכן אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנושא, עד כמה הוא מסובך ומה עדיף להשאיר למומחים. יש לי גם טסט ביום שישי ולמרות שדרך היכרות יסדרו משהו אני לא רוצה שזו תהיה בעיה.
תודנ מראש לכל העוזרים.