הדבר הראשון אליו שמים לב הוא שהאופנוע הזה משדר עוצמה, המון עוצמה. בעיני (ולא רק ) הוא פשוט אופנוע יפה. המון חלקים נוצצים שיש למרק ... (אני אוהב).
לחיצה על מתג התנעה ... מנוע מפלצתי 2 בוכנות בנפח של כמעט 1900 סמ"ק ... היסוס קל, המתנע והמנוע נאבקים בינהם מי ינצח, רעם מהדהד מתחיל לבקוע ממעמקי הויינס & היינס . המתנע עדיין מסובב את המנוע ... המתנע ניצח .. המנוע מתחיל לרעום ברעם שלא יתן לאף אחד לטעות ומכריז : "אני כאן"...
רעש עוצמתי, מעיד על פמפומים אטיים של הבוכנות, פעם זו למעלה ופעם רעותה ... האופנוע רועד בקצב הבוכנות. מד הסל"ד מתייצב על פחות מ 1000 סל"ד, כאשר הקו האדון נמוך נמוך ב 5000 סל"ד.
מתיישב עליו, נדנדת הילוכים, לחיצה קלה - הילוך ראשון נכנס חלק – בצורה מפתיעה מאוד - כמו סכין חמה לתוך חמאה. סיבוב קל של המצערת והבהמה מתחילה לנסוע. בכל הפורומים בחו"ל מתארים את העוצמה שלו, כמו גם את יכולתו להאיץ - וזו אכן עוצמה ... הבהמה הזאת מורידה מומנט עצום לכביש בסל"ד נמוך ביותר . התאוצה בלתי נתפסת ... היי זה לא אופנוע ספורט , לא, ממש לא קרוב להיאבוסה או מקבילו הירקרק אבל התאוצה מוטרפת. אסור בשום פנים לפתוח מצערת אפילו טיפה אם אתה בסיבוב ו\או עושה פרסה כי האופנוע יזרוק מיידית זנב, וזה היה מאוד לא נעים - מנסיון. מה שעבד ב BMW , לא יעבוד כאן בשום מקרה.
מדובר באופנוע כבד – הכל יחסי - כ 330 ק"ג... (למרות שרכבתי על K1200Lt ששקל כ 410 ק"ג רטוב... ). לא מרגישים את משקלו , אלא אם בולמים כאשר הכידון טיפה נוטה ואז הוא עלול ליפול.

מבחינתי - זה לא אופנוע למהירות - זה אופנוע לרכיבה רגועה כשאתה יודע שיש לך המון עתודות כוח במידה וותזדקק להן...
הפכתי ל"איזי ריידר " במלוא מובן המילה ...

לא צריך צופר ... במעבר בין כלי רכב, כשהאופנוע מושך לבד בלי לתת גז, גם אם חלון הרכב סגור הרכבים זזים הצידה לפנות מקום... רכב נכנס לנתיב? שום בעייה, שני סיבובי מצערת רועמים והוא חוזר מיידית לנתיב שלו (תשאלו את נהג המונית שניסה לחתוך אותי ליד מחלף ראשון 2 מכות גז הבריחו אותו לנתיב שלו ... אח"כ הוא עבר לידי צפר לי הרים אגודל וחייך )...
יישור קו :
האגזוז רועם בצורה בלתי משתמעת לשתי פנים...אבל כאשר אני סוגר גז מתחילים הפיצוצים, לא משהו עמום שניתן להתעלם ממנו, אלא רעמים עזים שמקפיצים אנשים. לא נעים לי, לא נעים לסביבה, לכן אכניס את האופנוע לאומנות אחזקת האופנוע לכיול נכון של מערכת ההצתה\הזרקה.
מעבר לכך, הדבר הנפלא באופנועים אלו , שאתה יכול לשנותם כעומק הכיס והדמיון היוצר. האופנוע שנת 2008 אני יד 2 יש עליו 64000 ק"מ ... מקווה שנמשיך יחד עוד כמה שנים טובות.
תמונות יעלו בהמשך...