תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: טורים משחקים בניוטרל, חשד לנזילת לחץ, פקפוקים מהאגזוז ועוד

Banned

טורים משחקים בניוטרל, חשד לנזילת לחץ, פקפוקים מהאגזוז ועוד

היי חבר'ה.
    כשלקחתי את האופנוע לבדיקה לפני כחודש וחצי (לפני הקניה) אמרו לי בין היתר כי יש נזילת לחץ בצילינדרים (של כ-13% ממה שכתוב בטופס הבדיקה). המוסך היה מאוד מפוקפק לכן החלטתי לקחת את האופנוע בכל מקרה.

עד כה עבר יישור קו לא זול הכולל : פילטר שמן והחלפת שמן, מסנן אוויר, גלגל ובלם אחורי, שיפוץ מנוע (קאמשאפט, שרשרת טיימינג, נדנדים). נסע אצלי סביבות 500 ק"מ מאז שקניתי אותו (היה כחודש במוסך) ובאמת שאחרי המוסך נסע חלק. עשיתי לו שטיפת מנוע עם סולר כמו שהמליצו לי כאן ובחנות ציוד האופנועים העירונית, ניקיתי טוב-טוב עם חומר מיוחד ששומר על הצינוריות (Shine למי שמכיר) ויום לאחר מכן יצא לי לשמוע רעש מהמנוע, נשמע קצת כמו סיר לחץ, והוא נעלם אחרי כן.

כמו כן, כשהאופנוע יושב בניוטרל על Idle speed , הטורים משחקים 100-150 לפה ולשם. האופנוע הוא CBF250, קירור אוויר, צילינדר יחיד וקרבורטור. אני משער שבגלל שהבעלים הקודמים היה שריונר שבקושי נסע עליו אז האופנוע עמד הרבה והקרבורטור דורש ניקוי. כשאני מעביר להילוך נמוך יותר אז לעיתים יש צליל "פקפוק" מהאגזוז, שממה שקראתי זה נוצר מכך שהדלק לא מספיק להשרף בתהליך הבערה במנוע ולכן נבער תוך כדי היציאה מהאגזוז (תקנו אותי אם אני טועה, אני רחוק מלהיות מומחה).

אין לי אלפיות מיותרות בצד להתחיל לטפל בו במוסכים, לכן אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנושא, עד כמה הוא מסובך ומה עדיף להשאיר למומחים. יש לי גם טסט ביום שישי ולמרות שדרך היכרות יסדרו משהו אני לא רוצה שזו תהיה בעיה.

תודנ מראש לכל העוזרים.

Senior Member הסמל האישי של R86
    ציטוט נכתב במקור על ידי BassOutcast צפיה בהודעה
    היי חבר'ה.
    כשלקחתי את האופנוע לבדיקה לפני כחודש וחצי (לפני הקניה) אמרו לי בין היתר כי יש נזילת לחץ בצילינדרים (של כ-13% ממה שכתוב בטופס הבדיקה). המוסך היה מאוד מפוקפק לכן החלטתי לקחת את האופנוע בכל מקרה.

עד כה עבר יישור קו לא זול הכולל : פילטר שמן והחלפת שמן, מסנן אוויר, גלגל ובלם אחורי, שיפוץ מנוע (קאמשאפט, שרשרת טיימינג, נדנדים). נסע אצלי סביבות 500 ק"מ מאז שקניתי אותו (היה כחודש במוסך) ובאמת שאחרי המוסך נסע חלק. עשיתי לו שטיפת מנוע עם סולר כמו שהמליצו לי כאן ובחנות ציוד האופנועים העירונית, ניקיתי טוב-טוב עם חומר מיוחד ששומר על הצינוריות (Shine למי שמכיר) ויום לאחר מכן יצא לי לשמוע רעש מהמנוע, נשמע קצת כמו סיר לחץ, והוא נעלם אחרי כן.

כמו כן, כשהאופנוע יושב בניוטרל על Idle speed , הטורים משחקים 100-150 לפה ולשם. האופנוע הוא CBF250, קירור אוויר, צילינדר יחיד וקרבורטור. אני משער שבגלל שהבעלים הקודמים היה שריונר שבקושי נסע עליו אז האופנוע עמד הרבה והקרבורטור דורש ניקוי. כשאני מעביר להילוך נמוך יותר אז לעיתים יש צליל "פקפוק" מהאגזוז, שממה שקראתי זה נוצר מכך שהדלק לא מספיק להשרף בתהליך הבערה במנוע ולכן נבער תוך כדי היציאה מהאגזוז (תקנו אותי אם אני טועה, אני רחוק מלהיות מומחה).

אין לי אלפיות מיותרות בצד להתחיל לטפל בו במוסכים, לכן אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנושא, עד כמה הוא מסובך ומה עדיף להשאיר למומחים. יש לי גם טסט ביום שישי ולמרות שדרך היכרות יסדרו משהו אני לא רוצה שזו תהיה בעיה.

תודנ מראש לכל העוזרים.
    פתחת מנוע עליון? למה לא הרמת צילינדר לבדוק מה המצב? לצה לא עשית רינגים?
    קומפרסיה נמוכה ב13% מהגבול העליון זה לא נורא אם זה מהגבול התחתון זה כן
    מי עשה לך את השטח וההתאמת שסתומים?
    בכל מקרה פתחת ונקה קרבורטור ותכוון.
    חורים באגזוז יש לך?
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי R86 צפיה בהודעה
    פתחת מנוע עליון? למה לא הרמת צילינדר לבדוק מה המצב? לצה לא עשית רינגים?
    קומפרסיה נמוכה ב13% מהגבול העליון זה לא נורא אם זה מהגבול התחתון זה כן
    מי עשה לך את השטח וההתאמת שסתומים?
    בכל מקרה פתחת ונקה קרבורטור ותכוון.
    חורים באגזוז יש לך?
    אם אתה מתכוון לצד האגזוז -חורים באגזוז אין לי.
    ואם לא מובן אני אבהיר - האופנוע הוא כלי ראשון שלי, אין לי הרבה הבנה עדיין בכך הקשור למכניקת הכלי, לכן חלק מהמושגים נשמעים לי כסינית.
    לא הבנתי - שאני אפתח? או הכוונה לאדם שביצע את הבדיקה? אין איך לבדוק קומפרסיה בבית.
    ניקוי קבורטור - עד כמה מסובך? אני סובר כי החישוקים שמחוברים אליו משני הצדדים בלואים וככל הנראה צריך החלפה. זמן טוב יותר ללמוד את זה לא יכלתי לבקש.
    אשמח להסבר כמה-שיותר-ידידותי-למתחיל

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    13% דליפה זה מנוע טוב אבל אותה דליפה בשני הצילינדרים זה מוזר.
    בקשר לבעיה תבדוק בריחות אוויר מהיניקה - פטמות שלא יושבות טוב,צינור וואקום קרוע תעבור על הצינור מקרוב לפעמים לא רואים,מניפולד קרוע גם יכול להיות.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    13% דליפה זה מנוע טוב אבל אותה דליפה בשני הצילינדרים זה מוזר.
    בקשר לבעיה תבדוק בריחות אוויר מהיניקה - פטמות שלא יושבות טוב,צינור וואקום קרוע תעבור על הצינור מקרוב לפעמים לא רואים,מניפולד קרוע גם יכול להיות.
    זה סינגל, לא טווין.
    ונרא לי שפיענחתי את התעלומה - האטמים השחורים מצדי הקרבורטור צריכים החלפה. הצש שמחובר לפילטר האוויר מתנדנד מעט ויש חלל צר שאינו אטום. כיצד ניתן להחליף את האטמים הנ"ל? (אשמח לדעת מה שמם התקין) ומה יהיה הנזק פלוס-מינוס?
    במידה ואני מסיר את הקרבורטור (מה שיקרה על מנת להחליף את האטמים) אשמח גם לנקות אותו. עד כמה מסובך העסק ובמה רצוי לנקות אותו?
    כמו כן - ישנה דליפה פצפונת של שמן מנקודה בה נפל האופנוע. זה לא משהו גדול בכלל, ברמה שניתן לראות רק בשל הצטברות של חצי מילימטר על תחתית אותיות הכיתוב honda, השאר לא נראה לעין. האם אפוקסי יכול לסדד את הבעיה או שזה עניין להלחמה מקצועית?
    אחרון חביב - הבחנתי כי כאשר אני מפעיל את הבלמים (אין חשיבות לאיזה מהם) אין לי אור בלימה אחורי. כיצד ניתן לסדר את הנושא? קראתי שישנו קפיץ המופעל בעת הלחיצה ומפעיל את האור האחורי, אך אינני מסוגל לאתרו. בדקתי את תיבת הפיוזים והכל יושב כמצויין במכסה אך אני רואה שיש מקום ל-6 בשורה העיקרית ויש רק 5, למרות שהמכסה מציין רק 5 (הרזרבות בצד). אולי יש קשר בין השניים?

תודה שוב לכל העוזרים. האופנוע יושב לי טוב מאוד וכבר השקעתי בו לא מעט אז אשמח להפיח חיים במכונה הזקנה שלי ובתקווה היא תשרת אותי לעוד זמן רב...

לנקות קרבורטור זה דיי פשוט,אם אתה מסתבך תעבוד עם מצלמה,חשוב להיות עדין ואם מתאפשר לעבוד עם לחץ אוויר.
    האטמים שאתה מדבר עליהם - הגומיה בין הראש לקרבורטור נקראת מניפולד ואם שם יש קרע מכאן הבעיה.
    השרשור בין הקרבורטור לתיבה,לא יודע מה השם המקצועי אבל אם הוא קרוע זה פחות משמעותי.

אור ברקס - תבדוק אם מגיע מתח לנורה,תראה מה מצבה.

תיקון חורים באלומיניום - נסה קוויק אלום או תסגור אצל רתך.
    נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 02-02-2016 בשעה 00:17.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    לנקות קרבורטור זה דיי פשוט,אם אתה מסתבך תעבוד עם מצלמה,חשוב להיות עדין ואם מתאפשר לעבוד עם לחץ אוויר.
    האטמים שאתה מדבר עליהם - הגומיה בין הראש לקרבורטור נקראת מניפולד ואם שם יש קרע מכאן הבעיה.
    השרשור בין הקרבורטור לתיבה,לא יודע מה השם המקצועי אבל אם הוא קרוע זה פחות משמעותי.

אור ברקס - תבדוק אם מגיע מתח לנורה,תראה מה מצבה.

תיקון חורים באלומיניום - נסה קוויק אלום או תסגור אצל רתך.
    קודם כל תודה על המענה המהיר ^_^.
    בהחלט שאעבוד עם מצלמה. באיזה חומר להשתמש? שמעתי ישנם Carburetor Cleaners למיניהם אך המלצה לחומר ספציפי תשמח.
    היכן ניתן להשיג מניפולד חדש? כל מוסך? למרות הגודל, באשדוד קיים אולי מוסך וחצי העוסק באופנועים... ללכת פשוט לסוכנות? כמה יעלה לי אחד חדש? (בערך)
    אור הברקס - אנסה לבדוק. במקרה הגרוע ביותר יש לי חבר שכבר סידר לי את החיווטים בצופר, אוכל לגשת אליו. הנורה פשוט דולקת באור אדום אחיד, אבדוק אם הבעיה לא פשוט בעצם היותה דלוקה תמיד.

תשרה בדלק כמה שעות אח"כ תעבור עם ספריי ניקוי.
    תוציא את כל הגומיות לפני שאתה ניגש לספריי וכל ספריי שיש בשוק יהיה טוב.
    אח"כ תעבור עם לחץ אוויר על המעברים.

Banned
    תשרה בדלק כמה שעות אח"כ תעבור עם ספריי ניקוי.
    תוציא את כל הגומיות לפני שאתה ניגש לספריי וכל ספריי שיש בשוק יהיה טוב.
    אח"כ תעבור עם לחץ אוויר על המעברים.
    פשוט דלק? בנזין רגיל?
    ומניפולד ניתן להשיג בכל מוסך?

תטביע את הגוף כשהוא מפורק מהתכולה שלו במיכל מלא בנזין ואחכ לפי מה שכתבתי.
    מניפולד כדאי להשיג באיביי או מחנות באינטרנט.
    אם אתה לחוץ בזמן גש למוסך שעובד עם הונדה.
    לא כל מוסך עובד איתם.

Banned
    תטביע את הגוף כשהוא מפורק מהתכולה שלו במיכל מלא בנזין ואחכ לפי מה שכתבתי.
    מניפולד כדאי להשיג באיביי או מחנות באינטרנט.
    אם אתה לחוץ בזמן גש למוסך שעובד עם הונדה.
    לא כל מוסך עובד איתם.
    אוקיי, הבנתי.
    אני בעקרון לא לחוץ בזמן, השאלה היא רק אם יעבירו אותי טסט ככה?

אם המנוע עובד לטסטר לא אכפת,זה לא מבחן במכונאות כמה המנוע שלך גרזן. בהנחה שהכלי עובר טסט.

יש לי שעון בדיקת קומפרסייה במידה ו מעוניין. את האטמים אתה יכול לקנות מקורי לא יקר לפחות שלי.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי yev.gavrikov צפיה בהודעה
    יש לי שעון בדיקת קומפרסייה במידה ו מעוניין. את האטמים אתה יכול לקנות מקורי לא יקר לפחות שלי.
    תודה על ההצעה לגבי השעון, כרגע אין צורך.
    בדקתי במספר מוסכים בעיר (כולל המוסך של הונדה) ולכולם אותה התשובה - אין במלאי, צריך להזמין. אם להזמין אני מעדיף לבד. אפשר הכוונה מאיפה? ׁ(באיביי יש אלף ואחד מניפולדים והמחירים נעים כמו משוגעים, אשמח לאחד ספציפי ל-CBF250 שלי)

ולגבי האור - בסוף כמו שחשדתי. החלפתי נורה וכעת 2 האורות דולקים, משמע - ככל הנראה הקפיץ. מחר ארד עם מברגים ו-wd40 ונסגור את הבסטה.

לאט לאט הטוויסטר הקטן שלי יהפוך לאופנוע מן השורה.
    נערך לאחרונה על ידי BassOutcast; 05-02-2016 בשעה 22:09.

Banned
    Anyone?