תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: טיולי שטח עם דו"ג - איך זה עובד?

Member

טיולי שטח עם דו"ג - איך זה עובד?

שאלה חובבנית בהחלט. אני מטייל מדי פעם עם ג'יפ ורק מתנייד עם קטנוע בעיר. אבל, בטיול ג'יפים מעמיסים את כל הבית ונוסעים לשטח. עם אופנועי שטח לוקחים תיק גב ומסתפקים במה שיכול להיכנס? ישנים בשטח לפעמים או שברוב המקרים מדובר בטיולי יום? וכמה ניסיון צריך כדי לטייל?

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    לרוב זה חד יומיים אבל כך או כך עם דו גלגלי אתה תמיד לוקח את המינימום ההכרחי.
    לדו יומי או יותר זה מן הסתם יותר ציוד. אם המסלול מאפשר לינה במקום מסודר אתה יכול לחסוך אוהל מזרן ולרוב גם הרבה מצרכים, אם לא - המינימום ההכרחי.
    טיולים עם ג'יפ הם פינוק אמיתי, כל מה שאתה צריך ולא צריך איתך, זורק את כל הציוד והכלים באוטו ונוסע. באופנוע אתה לוקח רק מה שחייב.

Banned
    בתכל'ס הארץ שלנו לא כ-ז-א-ת גדולה שתצטרך משהו מעבר לקאמלבאק חמש ליטר.
    וסוודר.
    השאלה היא כמה אתה נהנה להתכלב.
    אפרופו להתכלב אני הכרתי (הכרתי. שלום שלום) אחד ששם מנגל על הסבל.

Member
    נניח שאין לי שום ניסיון ברכיבת שטח ויש לי כלי דו"ש כבד, מצב שבהחלט אפשרי בעתיד - האם כדי להיות מיומן ברכיבת שטח חייבים לעבור דרך אופנוע שטח 250 סמ"ק? או שאם מדובר בטיול לשם הטיול ולא לשם אתגר רכיבה על הקצה, אפשר להסתדר גם אם מתחילים בשטח עם דו"ש כבד?

Member הסמל האישי של rider
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    בתכל'ס הארץ שלנו לא כ-ז-א-ת גדולה שתצטרך משהו מעבר לקאמלבאק חמש ליטר.
    וסוודר.
    השאלה היא כמה אתה נהנה להתכלב.
    אפרופו להתכלב אני הכרתי (הכרתי. שלום שלום) אחד ששם מנגל על הסבל.
    בימי ה ER ללא ארגז שלי עשיתי על האש בשטח.
    לקחתי רשת חדשה למנגל מהבית
    בכנרת: מצאנו מנגל ישן
    ביער: ארבע אבנים בגובה זהה

עכשיו אני עם תלתנוע עם מלא מקום וזה עדיין נוח יותר מגזייה:
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ציטוט נכתב במקור על ידי Notepad צפיה בהודעה
    נניח שאין לי שום ניסיון ברכיבת שטח ויש לי כלי דו"ש כבד, מצב שבהחלט אפשרי בעתיד - האם כדי להיות מיומן ברכיבת שטח חייבים לעבור דרך אופנוע שטח 250 סמ"ק? או שאם מדובר בטיול לשם הטיול ולא לשם אתגר רכיבה על הקצה, אפשר להסתדר גם אם מתחילים בשטח עם דו"ש כבד?
    לא חייבים, זה יכול רק לעזור אם תעבור אופנוע קטן בדרך אבל ממש לא חובה כדי לטייל עם דו"ש כבד.
    מה שכן צריך לקחת בחשבון שיש למידה שצריכה להיעשות וזה ע"י קילומטרז בשטח על הכלי ואי אפשר להתחזר עם הכלי על ההתחלה כי זה לא יגמר מי יודע מה.
    יש גם קורסים לרכיבת שטח עם דו"שים כבדים, שווה לעשות בתור התחלה.

חבר מערכת FullgaZ
    אופנועים. אי שם בתחילת שנות ה 90 הדרך המהירה לשפר את הרכיבה בשטח היתה להמיר את ה dr 600 ב dr 350. המשקל, הו כמה שמשקל האופנוע משחק תפקיד בשטח. ברכיבת שטח למטרת טיול, על הסקאלה שבין 125 דו"פ לאדוונצ'ר גדול הדבר היחידי שמשתנה הוא הקצב. יותר משקל יותר לאט. אני מכיר מספר רוכבים שהחלו את קריירת השטח שלהם על דו"שים כבדים מאד כמו ה gs1200 וה f800 של bmw. במשך שנים אופנוע השטח הנפוץ בישראל היה דו"ש בינוני החל מאותו dr600 של סוזוקי וה t4 של קאג'יבה דרך ה xt, xr וה klx.

לימוד ורכישת מיומנות. נכון יותר להתחיל באופנועים קלים בנפחים קטנים. כבר ציינתי את נושא המשקל שמשפיע רבות על היכולת לשלוט באופנוע. גם מנוע קטן ולא נושך עוזר ברכישת מיומנות מהירה יותר. אחת החוויות הכי מפחידות שהיו לי בחיים היה סיבוב על המפלצת הדו"פ של הונדה ושמה cr 500.

טיול. גם אם אתה מוכן להתכלב עם מעט מאד ציוד עדיין קיים האתגר בנוזלים. מים לגוף ולנשמה של הרוכב ודלק למנוע של האופנוע. אבל בגדול אני מחלק לשלוש צורות טיול.
    חד יומי. לא נדרש ציוד מעבר לציוד רכיבה וערכה לתיקון תקרים. עדיין צריך לתכנן את הנוזלים כי טיול במדבר שלנו עם דו"פ בעל מיכל דלק מיניאטורי עלול להתגלות כאתגר.
    טיול כוכב. טיול שבו מקימים מחנה קבע. תחילתו וסופו של כל יום רכיבה במחנה וכך ניתן לרכב מספר ימים באזור מסויים.
    טיול נודד בשטח. טיול שכזה דורש ליווי לוגסטי של רכב. כמות הרכבים תלויה בגודל קבוצת הרוכבים ובמשכו של הטיול. דיסקברי 1 עם גגון גדול ולאחר קיפול הכסאות האחוריים מספיק לטיול כיד המלך של עד 8 רוכבים. לרוכבים כדאי לזכור שאוטושטח הוא לא משאית ריו.

איללכא...וסובבו בגז

Banned
    או שסתם תהיה צבר (שזה צעיר בריא רענן ובכושר)
    ואם לא זה אז לפחות שלא תהיהנה לך בצקות במוח משגעונות גדלות.

דו"ש "כבד" זה אומר טרקטור ולרכוב על המומנט כמו נגמ"ש וזה אמין בטירוף
    וזה לוקח אותך לגבהים (ותודה לפלג הצפוני)