שלום לכולם, אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בבחירת קטנוע הבא שלי.
אז אחרי שנים של רכיבה קודם על 125 ואחרי זה על ג'וימקס 250 שנת 2011, יש לי אפשרות ורצון לשדרג את עצמי לכלי יותר חזק. כרגע אני קורא ובוחן מספר אופציות, אבל כמובן יש לי מספר שאלות שהייתי רוצה לברר לפני שאני מחליט סופית.
תקציב: בסביבות 25 אלף סך הכל, כולל טרייד אין על הקטנוע שלי.
מטרה העיקרית של השדרוג: יש לי נסיעות בינעירוניות מדי פעם ואני מרגיש שאני קורע את 250 שלי, למרות שאני משתדל לא לעלות מעל 115 קמ''ש, ולא בטוח עד כמה זאת מהירות אמיתית. ומהירות כזאת מתחילה להרגיש לי איטית מדי, יש מצבים שהייתי שמח לעלות ל-130 או 140 כדי לבצע עקיפה.
מה אני מחפש: קטנוע 400 או 500 במסגרת רשיון נהיגה a1 שלי, לא רישיון פתוח. אני מעדיף לא להתעסק עם 300 כי לדעתי אין לי שם שידרוג משמעותי שיצדיק את העלייה בביטוח חובה. לדעתי 300 לא יהיה שונה מדי מחווית 250 וזה לא מספיק לי.
מה חשוב: מעדיף קטנוע חזק לנסיעות ארוכות אבל שיהיה עדיין שימושי בעיר להשתחלות בין מכוניות, עם מספיק גמישות ולא גדול מדי. בגלל זה אני פחות מעוניין בספינות שיוט גדולות, ספות על גלגלים. חשוב גם שיהיה תא מטען גדול שלא יהיה פחות ממה שיש לי בג'וימקס.
אז אחרי שהעפתי מספר אפשרויות לא רלוונטיות בגלל כל מיני סיבות (טי מקס 530, נקסוס 500, ג'ילרה תלת גלגלי), נשארתי עם מספר אפשרויות:
1. הונדה סילוור 400 - אפשרות מאוד מושכת בשבילי בגלל הרבה מאוד נתונים טכניים וגם בגלל טיפולים יחסית זולים. אך מה שמטריד אותי בעיקר זה הגודל והמשקל של הקטנוע. אז השאלה שלי האם סילוור מספיק גמיש בעיר ומה מידת יכולת להשתחל בין מכוניות? עד כמה הוא יותר מסורבל מהג'וימקס 250, למשל? וגם על איזו שנת ייצור אני צריך להתמקד? האם יש דגם ישן שלא כדאי לי לבחון?
2. אקס מקס 400 - גם משהו שאני מאוד מעוניין לבחון ונראה לי מאוד מתאים לצרכים שלי. הבעיה היא המחיר. קראתי שדגמים אחרי 2013 עברו שידרוג משמעותי והקטנוע הפך להיות הרבה יותר טוב, אבל אני לא בטוח שמבחינת המחיר אני יכול לרכוש דגם כזה. גם הטיפולים יקרים. השאלה שלי, האם דגמים מלפני 2013 מספיק טובים, או שכדאי לי להשקיע עוד קצת ולקנות דגם חדש? האם מחירי הטיפולים יקרים רק במוסך של מטרו ויותר זולים במוסכים אחרים?
* ועוד דבר, האם טי מקס 500 ישן מ-2007-08 שנופל בערך לטווח המחיר שלי שווה את הקנייה בהשוואה לאקס מקס יותר חדש? כי מבחינת עלות הטיפולים הם מאוד דומים. מה הק''ם הסביר על כלי ישן כזה?
3. סאן יאנג מקסים 400 - מאיזו שנה יש דגם שכדאי לי לבחון? האם היה שדרוג רציני מתישהו? האם הקטנוע שווה ביכולות שלו?
השאר פחות מעניין אותי. בורגמן ומאג'סטי נראים לי גדולים ורחבים מדי, אקסיבו אני לא סובל בגלל הצורה שלו, וקימקו אני לא ממש מכיר. אני יודע שיש קמקו 350 וגם 500, אבל אני מתקשה למצוא מספיק מידע עליהם.
האם יש עוד אפשרויות שכדאי לי לשקול?
תודה רבה לכל מי שיענה לי.