אהלן,
בשני ספרי הרכב (service ו-owners) רשום בכל המקומות 10W30. בלי שום חופש החלטה לפי אקלים או שום הסתייגות אחרת.
בארץ בחנויות אופנועים לא הצלחתי למצוא שמן כזה (בחנויות רכב יש), וכשהתקשרתי ליבואן בתקווה שיהיה לו במחיר מופקע - אמרו דבר מאוד תמוה: לא אין להם, כן, גם הם שמים 10W40, וכן, גם להם בספר רכב רשום 30. איך זה? חם בארץ.
עכשיו, עד כמה שאני יודע, המספר השני הוא הצמיגות בטמפרטורת עבודה, שהיא מבוקרת במנוע מקורר מים בכל מקרה, לכן לא קשורה לאקלים (אולי יותר לכמה חזק עובד המנוע). חוץ מזה, בתאילנד איפה שמייצרים אותו גם לא בדיוק קר, גם לא בקליפורניה או בעוד אינספור מקומות שבהם מוכרים את האופנוע הזה. באופנועים אחרים של הונדה לפעמים נותנים טווח צמיגויות לפי אקלים, אבל לא במקרה הזה (חיפשתי בספרים את כל המקומות בהם מזכירים צמיגויות שמן מנוע).
בפורומים בחו"ל גם קראתי שמישהו רשם שהיבואן בארץ למעשה דורש 40 (!) בשביל האחריות, שזה עוד יותר מעניין!
השאלה שלי היא לא האם המנוע ייהרס אם אשים 10W40, ברור לי שלא (כי כל הCRFים בארץ בסדר).
השאלה שלי היא - מה היבואן יודע שהונדה החליטו לא לרשום בספרי רכב? האם יכול להיות שהונדה נתנו להם אישור רשמי ולשאר העולם המערבי לא?