המהירויות זה מה שהabs קורא וזה מהירויות רגעיות. ברכיבה במהירות קבועה במישור המהירויות של הצמיגים זהות (כמעט זהות +/- 1 קמש)
את הבדיקה עשיתי בנסיעה מקריית שמונה לרמת הגולן דרך גונן.
כביש טכני מאוד עם המון האצות ובלימות ועליות וירידות.
וזה לא קשור לקוטר כי הabs מפצה על זה מראש .
Gs911 זה מכשיר שמתחבר למחשבים של אופנועי במוו וזה בבךוטות מתחבר למחשב או פלאפון ואפשר לקבל גראפים יפים כאלה על נתונים נבחרים.
אגב גם קיט קוד בסרט twist of the wrist מדבר על הפרשי מהירויות רציניות מאוד בין האחורי לקידמי בהאצה
Sent from my Windows phone
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
יופי. אז אתה מסכים שבמהירות קבועה שני הצמיגים הם באותו תחום של מקדם חיכוך (סטטי) וכשאתה מאיץ אתה עובר עם האחורי לתחום החיכוך הדינמי. יופי.
עכשיו בוא נלך צעד הלאה. נניח (סתם מספר) - ב-10 ק"ג כוח הצמיג האחורי עובר לתחום הדינמי וזה קורה אצלך ב-3000 סל"ד. אצלך זה ירד בפעימה לסיבוב. במנוע 4 צילינדרים זה ירד ב-2 פעימות לסיבוב. זה אומר שבכל התחום של 3000-6000 סלד במנוע 4 צילנ' הוא עדיין בתחום הסטטי. בתחום הזה הוא שוחק פחות ממך. בתוך התחום הדינמי הוא ישחוק יותר.
עכשיו, הרבה תלוי באופי המנועים ובאופי הרכיבה. אבל זה אומר שהקביעה שלך שמנוע 4 צילינדרים שוחק צמיגים יותר ממנוע 2 צילינדרים פשוט לא נכונה כללית. יכול להיות ככה או הפוך.
זו מתמטיקה שאני לא מכיר.
אם במערכת אחת כוח ממוצע מסוים (בדוגמה שלי, 10 קג"כ) יורד בפעימה אחת לסיבוב ובמערכת שנייה אותו כוח ממוצע בדיוק יורד ב-2 פעימות, איך יכול להיות שהפעימה במערכת הראשונה "כמעט" שווה בכוח לשתי הפעימות במערכת השנייה? המתמטיקה שאני מכיר טוענת (במקרה הספציפי הזה) לחצי כוח בדיוק.
נ.ב. לפחות אתה כבר לא טוען שרוב הזמן הצמיג נמצא בחיכוך דינאמי, אלא אם רוב הזמן אתה מאיץ.
מתמתיקה שלך הולכת לפי פעימות כוח ללא גלגל תנופה וללא התחשבות בתנע הקיים המתפתח. הרי בסופו של דבר שני המנועים מוציאים 80 כוח סוס שזה בעצם מה שמשעותי לצמיג האחד מיצר גרף עם נקודות רגועות יותר והאחר מיצר גרף משורי יותר.
ככל שפעימות הכוח קרובות יותר ככה התנע נשאר זהה יותר לא יודע לחשב את זה בידיוק אבל אם זה היה כמו שאתה טוען פעימות של חצי כוח כל אחת כל העסק היה מווברץ ברמות על כי בעצם יש לך עצירה מוחלטת של בוכנה ותאוצה מחדש ובפועל יש גלגל תנופה שמייצב את העסק לגלגול יחסית חלק
ושוב הצמיג תמיד בחיכוך דינאמי בתאוצה שזה בערך נסיעה במהירות אחידה של 120 כבר מתחיל להיות הפרש מהירויות בין צמיגים אם עולים נגיד ל 160 בקו ישר יש הפרשי מהירויות די גדולים .
אז כן אם אתה רוכב כל הזמן 80 צודק החיכוך תמיד סטאטיה
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor