נכתב במקור על ידי
KKatkov
shaig - הבחור כתב במפורש, שיש בידיו רישיון A1. ה-CB500 מחוץ לקטגוריה.
למיטב הבנתי, אתה מעוניין באופנוע לשימוש עירוני בעיקר, עם יכולת לבצע פעם בשבוע גיחה אל מחוץ לעיר. משום שלא מדובר בנסיעות על בסיס קבוע, אני יוצא מנקודת הנחה, שאתה מוכן להסתפק במהירות שיוט של 120-110 קמ"ש מחוץ לעיר.
תקציבך יאפשר לך לרכוש אופנוע 250. תתחיל מהאופציות האלה:
1. CBR250. כנראה עובר מעט את התקציב, והכלים שתוכל לרכוש ב-15-17K יהיו כנראה עם ק"מ גבוה יחסית (אם כי- לא בהכרח גבוה אבסולוטית), יד גבוה, ומשנת הדגם הראשונה (2011). משום שקיים מבחר גדול בשוק, תוכל להתמקח חזק במקרה שהאופנוע "לא אידיאלי" (ק"מ גבוה, עבר שכלל תאונות, פגיעות קוסמטיות). יאפשר לך לשייט 110-120 ללא בעיה, ויפנק בצריכת הדלק (שמעתי דיווחים על 1/28-29 ברכיבה בינעירונית מתונה).
2. סאניאנג וולף. הדגם סה"כ מספק חבילה לא רעה, ומצטיין בעיקר בשימוש עירוני. הדגם סובל מבעיות חשמל פה ושם, ולא זכה לפופולאריות - ולכן, קשה למכור את הכלים האלה, ואני מאמין שתוכל למצוא אופנוע שייכנס לך בתקציב. מדבור בדגמי 2011-2012.
3. דיאלים VJF. דגם חדש, שנמכר בכמויות יחסית גדולות עקב מבצעי שיווק אגרסיביים של היבואן. אני מאמין, שתוכל למצוא VJF 2013 שייכנס לך בתקציב אחרי מיקוח.
4. ימאהה YBR250. נייקד קלאסי, חלש יותר מהכלים המודרניים, פשוט מאוד וחסכוני. הגיע בדגמי 07'-09', ומחירם הריאלי של הכלים האלה, להערכתי, הוא 7-10K - לא נראה לי שיש לדגם ביקוש כלשהו בשוק לאחר שינוי התקנות בשנה שעברה. מהירות השיוט תהיה סביב ה-100 קמ"ש, יותר מזה יבוא ב"קריעה".
5. הונדה CBF250 - ראה YBR. כלים מאוד דומים.
6. ק.ט.מ דיוק 200 - יידרוש מתיחה של התקציב. אופנוע מעולה בעיר (לדעתי - הכי כייפי בקטגוריה), נסבל בבינעירוני, חסכוני.
7. יוסאנג 250 06'-09' - אופנוע עם תפעול מעט גס, וכמה מחלות - כך שצריך לבדוק בשבע עיניים. חזק מספיק לבינעירוני (יכול לשייט 120 ללא בעיה). להערכתי, המחירים הריאליים הינם 8-13K, תלוי במצב הכלי בפועל.
אם אתה בכל זאת מעוניין באופנוע חזק יותר - שקול את האופציות הבאות:
1. נינג'ה 250 - בתקציב שלך, מדובר בדגם 08'-09', אם תמצא בעלים שייצא מהסרט. רוב הסיכויים, שהאופנוע יהיה במצב די עייף, אך מצד שני - מדובר בדגם מאוד אמין, ועם יכולת ספורטיבית מסויימת (יחסית לקטגוריה).
2. סוזוקי GS500, מאושר ברישיון ל-A1, שנת 98'-06' - אופנוע פשוט ומוכח. ייתן עבודה הן בעיר והן מחוצה לה. רוב הכלים מאוד עייפים, ותצטרך לחפש הרבה זמן כדי למצוא אופנוע שלא עבר הרבה ידיים ותוחזק כהלכה, או לחילופין - אופנוע שעבר יישור קו יסודי. ה-GS יאפשר לך לשייט 120-130 ללא מאמץ מיוחד בכביש בינעירוני.
3. DRZ400S - כנראה שמדובר בשנתונים הראשונים, משהו כמו 01'-04'. הסיכויים למצוא כלי טוב נמוכים מאוד, אבל אם יתמזל מזלך - תמצא. מדובר באופנוע מעולה לעיר, שייתן לך ערך מוסף בדמות יכולת לרדת לשטח. קח בחשבון, שזה לא אופנוע שנמועד לשיוט מהיר - בכבישים בינעירוניים, תסבול מנוחות ירודה, ומהירות שיוט של כ-110 קמ"ש.