תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: אופנוע כאמצעי תחבורה יחיד, ועוד שאלות

צפייה משולבת

Junior Member

אופנוע כאמצעי תחבורה יחיד, ועוד שאלות

אהלן,

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב בפוסטים הקודמים שלי. העניינים מתקדמים וכבר הכנתי טופס ירוק, וביום ראשון אפגוש את המורה נהיגה כבר ואקבל פטור מתיאוריה.

שאלות נוספות:

1. נניח שאתם יוצאים בערב לבילוי, לקניון או וואטאבר. מה עושים עם הציוד מגן, בהנחה שאתם עם אופנוע ולא קטנוע?
    2. האם אפשר לקחת את השרשרת עם האופנוע, או שמתפשרים על מנעול דיסק (עם אזעקה) וזהו? האם בכלל צריך לקשור אם האופנוע נמצא מול קניון, לדוגמה, מול המאבטחים?
    3. מה לגבי קסדה שנייה, במקרה של אופנוע, שבו אין מקום לאחסן אותה? קסדה אחת סגורה אפשר לקשור (האם כדאי?), אבל מה לגבי שתיים, למקרה שיש מורכב?
    4. איך זה להיות מורכב על אופנוע, בניגוד לקטנוע? האם זה מרגיש בסדר, או מפחיד ולא נוח בעליל?
    5. האם יש אפשרות לאחסון באופנוע, שהוא קבוע? לדוגמה, אני תמיד מסתובב עם בקבוק מים ועוד דברים קטנים שלא יכולים כולם להיכנס לכיסים.
    6. אלה מכם שבבעלותם אופנועי ספורט ואינם גרים בבית פרטי, אתם ישנים טוב בלילה כשהאופנוע בחוץ?

אני מנסה להבין את המגבלות של הכלי הזה בשימוש יום יומי, מעבר לרכיבות כיף.
    נערך לאחרונה על ידי YonathanZ; 04-03-2016 בשעה 22:13.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    1. הציוד מגן איתי
    2. בחיים לא סחבתי איתי שרשרת
    3.קסדה שנייה או קושרים או שמים בתיק גב או בארגז
    4. מורכב על אופנוע זה תלוי אופנוע אצלי על bmw f800st עדיין אף אחד לא התלונן
    5. כן מתחת למושב אפשר לדחוס הרבה דברים קטנים, לבקבוק מים אני שמתי מקן לבקבוק של אופניים וזהו
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    1. הציוד מגן איתי
    2. בחיים לא סחבתי איתי שרשרת
    3.קסדה שנייה או קושרים או שמים בתיק גב או בארגז
    4. מורכב על אופנוע זה תלוי אופנוע אצלי על bmw f800st עדיין אף אחד לא התלונן
    5. כן מתחת למושב אפשר לדחוס הרבה דברים קטנים, לבקבוק מים אני שמתי מקן לבקבוק של אופניים וזהו
    אז מה התחליף לשרשרת? חשבתי לקנות abus bordo granit. אמנם מיועד לאופניים, אבל מספיק לקשירת גלגל, ולא נראה לי שמישהו יפרק גלגל מול קניון או באמצע הרחוב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי YonathanZ צפיה בהודעה
    אז מה התחליף לשרשרת? חשבתי לקנות abus bordo granit. אמנם מיועד לאופניים, אבל מספיק לקשירת גלגל, ולא נראה לי שמישהו יפרק גלגל מול קניון או באמצע הרחוב.
    אני לא שם כלום יש לי אזעקה ואימובילייזר נועל עם המפתח והולך
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member
    אני שמתי ארגז בשביל לפתור את כל השטויות האלה.
    הארגז נשלף אז כשלא צריך אותו הוא יורד.
    אפשר לשים בו שרשרת, כדאי לעטוף אותה בבד או משהו כדי שלא תרקוד ברכיבה.
    בכל מקרה לא משאיר כלום בארגז.

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    ציוד תמיד עלי, ציוד של המורכבת עליה. מגדיר לה על ההתחלה שהקסדה והמעיל באחריותה, כמו תיק\טלפון\מפתחות שלה. בחיים לא אקשור קסדה לאופנוע, לא חסר חיות (וחיות אדם) שיכולים להרוס.
    שרשרת לוקח רק במקרה ויודע כי אשאר ללילה במקום לא מוכר, ומועד לפורענות. בחניה אקרעית מנעול דיסק ואזעקה, חונה במקום נוח, ומוגן כמה שיותר.

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    דהדוילאינסייד ענה יופי. זה גם מה שאני עושה. אופנוע זה לא כלי תחבורה נוח בכל הקשור להתארגנות והתניידות בין רכיבות.
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

Junior Member
    אז אתם פשוט לא קושרים את האופנוע וזהו? האם אזעקה באמת מרתיעה?

Senior Member
    רוב החניות הקבועות הן בבית, עבודה ולימודים. אפשר לפזר גם שרשרת בעבודה ולימודים וכיסיתי לעצמך את רוב המקרים.
    ביציאות, סידורים קניון וכו', בפי שאמרו, אם אין ארגז אז לוקחים רק מנעול דיסק, חונים במקום, הומה ומואר, אני ממליץ גם על אזעקת ביפר או מערכת איתור לקצת יותר שקט נפשי.
    Tracer 900

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    רוב החניות הקבועות הן בבית, עבודה ולימודים. אפשר לפזר גם שרשרת בעבודה ולימודים וכיסיתי לעצמך את רוב המקרים.
    ביציאות, סידורים קניון וכו', בפי שאמרו, אם אין ארגז אז לוקחים רק מנעול דיסק, חונים במקום, הומה ומואר, אני ממליץ גם על אזעקת ביפר או מערכת איתור לקצת יותר שקט נפשי.
    תודה.

Member הסמל האישי של Zurs
    לי אין ארגז, אני תמיד מסתובב עם המעיל עלי, קסדה וכפפות ביד ותיק גב קבוע.
    כשאני מגיע למקומות אקראיים, לרוב אני במרחק של כמה שניות ריצה מהאופנוע, ויש לי אזעקת ביפר אז אני מרשה לעצמי לשים רק מנעול דיסק.
    במצבים כאלה אני בונה על שני דברים:
    1. מקום מלא באנשים, מול מאבטח וגישה קשה עד כמה שאפשר לסבאנה/רכב אחר מהשטחים.
    2. אם קורה משהו אני יכול להגיע זריז לאופנוע.

במקרים באמת חריגים בהם אני רחוק מהאופנוע/אין לי מספיק קשב לביפר/אין חניה מספיק טובה, אני לוקח איתי שרשרת בתוך תיק בד קטנטן שאני שם אותו מתחת לרשת נשיאה בזנב. זה שורף עוד כמה דקות בודדות מהיום על התעסקות, אבל זה חריג וזה שווה את זה.

וכפי שפז אמר, רוב החניות הן באמת קבועות, לפי זה צריך ללכת בעיקר. כל השאר זה בקטנה.

Senior Member
    קסדה, זוג כפפות וזוג מעילים בארגז, הקסדה השנייה קשורה לאופנוע עם מנעול קצר.
    משתדל לחנות בחניונים תת קרקעיים, קרוב למקום שבו עוברים הרבה אנשים או אופנועים אחרים.

Senior Member הסמל האישי של torquser
    כל הציוד איתי, מנעול דיסק של אבוס, בקרוב מערכת איתור, אחרי שנה שנתיים 10-20 מתרגלים, ככה זה כשאוהבים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YonathanZ צפיה בהודעה
    אהלן,

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב בפוסטים הקודמים שלי. העניינים מתקדמים וכבר הכנתי טופס ירוק, וביום ראשון אפגוש את המורה נהיגה כבר ואקבל פטור מתיאוריה.

שאלות נוספות:

1. נניח שאתם יוצאים בערב לבילוי, לקניון או וואטאבר. מה עושים עם הציוד מגן, בהנחה שאתם עם אופנוע ולא קטנוע?
    2. האם אפשר לקחת את השרשרת עם האופנוע, או שמתפשרים על מנעול דיסק (עם אזעקה) וזהו? האם בכלל צריך לקשור אם האופנוע נמצא מול קניון, לדוגמה, מול המאבטחים?
    3. מה לגבי קסדה שנייה, במקרה של אופנוע, שבו אין מקום לאחסן אותה? קסדה אחת סגורה אפשר לקשור (האם כדאי?), אבל מה לגבי שתיים, למקרה שיש מורכב?
    4. איך זה להיות מורכב על אופנוע, בניגוד לקטנוע? האם זה מרגיש בסדר, או מפחיד ולא נוח בעליל?
    5. האם יש אפשרות לאחסון באופנוע, שהוא קבוע? לדוגמה, אני תמיד מסתובב עם בקבוק מים ועוד דברים קטנים שלא יכולים כולם להיכנס לכיסים.
    6. אלה מכם שבבעלותם אופנועי ספורט ואינם גרים בבית פרטי, אתם ישנים טוב בלילה כשהאופנוע בחוץ?

אני מנסה להבין את המגבלות של הכלי הזה בשימוש יום יומי, מעבר לרכיבות כיף.
    1. יש כמה אופציות לכל פריט.
    מעיל: או שאני לוקח אותו איתי עלי, (או) איתי ביד, (או) בתוך תיק, (או) קשור לתיק (לדוגמא תיק טיולים עם מקום לתלות דברים לתיק), (או) שאני משתמש ברשת מטען ופשוט משאיר על האופנוע.
    קסדה: לרוב האופנועים יש וו מיוחד מתחת למושב של המורכב. לוו הזה אפשר לחבר את הקסדה דרך רצועת ההידוק של הקסדה ואחרי זה להרכיב מחדש את המושב. ככה הדרך היחידה לגנוב את הקסדה זה לחתוך את הרצועה או למצוא דרך להרים את המושב. אצלי מושב המורכב מצריך מפתח בשביל לפתוח אז אני מרגיש בטוח מספיק. אצלי באופנוע יש שני ווים לשתי קסדות, עובד אחלה.
    (או) שאני משאיר את הקסדה על האופנוע עם רשת מטען. פחות בטוח, אני לא עושה את זה כמעט.
    (או) שאני לוקח את הקסדה איתי. גם פה יש לך כמה אופציות. או שפשוט תיקח את הקסדה ביד, שזה לא אידאלי. אם אתה לא הולך הרבה ממקום למקום אז זה סבבה. אופציה שניה זה לקשור את הקסדה לתיק יעודי. אני קניתי את התיק Icon Urban (ביקורת בקרוב) ויש לו שתי רצועות במיוחד בשביל קסדה. זה אחלה פתרון ואני משתמש בזה על בסיס יומי.

2. אין לי נסיון עם שרשראות. מנעול דיסק זה משהו קטן שאתה יכול תמיד לקחת איתך, במיוחד אם יש לך קצת מקום מתחת למושב המורכב. המקומות היחידים שהייתי דואג לשרשרת הן או מקומות שהאופנוע חונה הרבה זמן ובאופן קבוע, או אם אתה נוסע למקום שידוע ברמת גניבות גבוהה של אופנועים. אתה יכול להשאיר שרשרת אחת קשורה לעמוד ליד הבית ואותו דבר ליד העבודה.

3. לא כדאי לרכב עם קסדה שקשורה לאופנוע (אני מניח שאתה מדבר על לקשור את הקסדה לוו מתחת למושב המורכב, כמו שתיארתי למעלה). אם אני צריך לקחת איתי קסדה אקסטרה אני משתמש ברשת מטען ושם את הקסדה על מושב המורכב. עובד יופי.

4. אני לא יודע, אבל החברה אומרת שזה שונה לגמרי. זה לא תנוחה זקופה ונוחה - המושב נוטה קדימה קצת (לפחות בSV650 שלי) ויותר קשה להרגיש יציב. אני מציע שתקרא קצת על הרכבה על אופנוע, זה יעזור לך. Google it!

5. מתחת למושב המורכב יש קצת מקום, תלוי איזה אופנוע יש לך. בSV650 שלי מתחת למושב קבוע יש רשת מטען ויש עוד מקום לבקבוק מים וארנק. אל תצפה להרבה מקום.

6. זה לא בדיוק אופנוע ספורט, אבל אני מרגיש בטוח מספיק. עשה מה שאתה צריך עם עצמך כדי שתוכל לישון טוב בלילה - אזעקה, שרשרת, שומר ראש פרטי, רק תבחר.