דיון ישן נושן, אין שום בעיה לערבב.
למצלר יש ספורט טורינג שיספיק לך, לפחות ל20k
לא יודע מה המידה שאתה צריך, אז לא ברור אם יש למידה שלך.
היי,
בגדול אני דיי סגור אבל בכל זאת אני חושב שזה שווה דיון.
מה העמדה שלכם לגבי רכיבה עם שני צמיגים מחברות שונות !! (פיראלי - בריג׳סטון, מישלין - כונטיננטל וכו״)
אני כרגע נועל זוג בריג׳סטון bt023 כשהקדמי במצב תצוגה כשהאחורי בדרך להחזיר נשמתו לבורא אחרי 13K בלבד :-//// שזה אורך חיים קצר מאוד לספורט טורינג.
אני רוצה להחליף למשהו אחר מאחורה עם אורך חיים הרבה יותר טוב. 25k (יש חיה כזאת?) אבל זה יהיה מדגם אחר.
-החלפת סט לא באה בחשבון
הייתם מחליפים אחורי למשהו שונה או קונים שוב את ה bt023 ובסיבוב הבא מחליפים כבר סט?
סגנון הרכיבה הוא חזק אבל לא על הצד.
לחץ אוויר: 38
אשמח לחוות דעת ממישהו שכבר עירבב סוגים ויש לו פידבק מנסיון אישי לתת.
תודה לעונים.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
דיון ישן נושן, אין שום בעיה לערבב.
למצלר יש ספורט טורינג שיספיק לך, לפחות ל20k
לא יודע מה המידה שאתה צריך, אז לא ברור אם יש למידה שלך.
צריך לשים דגש על ערבוב סוגים (specs של הצמיג). לערבב יצרנים לא משנה.
כותרת: * כדאי, *לרכוב.
ולשאלתך -
אני מכיר כמה אג'נדות בעניין: הקשיחה מכולן (ושלא לצורך יש לומר) טוענת שלא מערבבים צמיג בצמיג, כלומר רק 2 הצמיגים, מקדימה ומאחורה, מאותו הדגם בו זמנית.
שניה אומרת שאפשר לערבב, אפילו מחברה אחרת, אבל בתנאי שהחדש יהיה באותו חתך ופרופיל כמו הישן.
שלישית בכלל לא מתייחסת לחתך או לאופי הצמיג, העיקר שמאותה החברה. אישית מעולם לא הבנתי את ההיגיון בתפישה הזו.
גם בשניה וגם בשלישית יש לעיתים התחשבות ב"רכות"/"קשיחות" הצמיג, כלומר כמה מהר הוא מתחמם וכמה "ספורטיבי" הוא. שמעתי הרבה רוכבים "ספורטיבים" (המרכאות מדברות בעד עצמן) שבכביש הציבורי שמים מקדימה צמיג "ספורטיבי" יותר, כלומר לרוב רך יותר, שזו תפישה הפוכה בכלל ביחס למה שעושים רוכבים ספורטיבים (הפעם ללא המרכאות) במסלול מרוצים.
אני אישית יותר מתחבר לשניה, אם כי אידיאלית הייתי מעדיף תמיד להחליף צמיג בודד ראש בראש באותו אחד, ורק בהחלפה של סט מלא לעבור למשהו אחר. למה? מתוך מחשבה שהיצרן יודע מה עושה ובחר לצוות קדמי עם אחורי לדגם ספציפי בצורה אידיאלית ונכונה עד כמה שאפשר. האם זה בהכרח תמיד נכון? כנראה שלא, אבל להערכתי זה מספיק טוב.
ועוד דבר:
אם הגעת למצב שבו האחורי גמור בזמן שהקדמי "במצב תצוגה" כהגדרתך, אז כנראה שהצמיגים האלו לא מתאימים לאופי השימוש והרכיבה שלך. אני לא מומחה לצמיגים, אבל מהניסיון הקל שלי, בדרך כלל קדמי יישחק 40%-60% פחות מהאחורי לאותו מרחק על אותו האופנוע, כששני הצמיגים הורכבו חדשים. כתוצאה מכך, בממוצע, על כל 2 אחוריים יוחלף קדמי אחד. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל אם יחס השחיקה אצלך הוא אחורי 100% מול קדמי 10%~, שווה לבחון את העניין מקרוב (לחצי צמיגים, חלוקת עומס, תנוחת רכיבה, כיוון בולמים וכו').
השנקל שלי. שב"ש.
אתייחס לסרטון של ברידג'סטון שראיתי, מתייחס בעיקר לרכיבה בגשם או כביש רטוב, הצמיג הקדמי והאחורי מותאמים אחד לשני באופן פיזור המים דרך החריצים לאחיזה מקסימלית, לכן יכול להיות שאם תשים צמיגים שונים לא מאותו הדגם תפגע בפיזור האופטימלי של המים ובכך באחיזה שלך בתנאים רטובים.
בקיץ ותנאים יבשים ככל הנראה אין השפעה, אבל בהנדסת צמיגים היצרנים לא סתם מיצרים דגמים בסטים, יש עקרון שעומד מאחורי זה, שכנראה אנחנו כרוכבים לא נרגיש ברכיבה היומיומית, אבל כל עוד זו לא רכיבת מסלול כנראה שם פה אין בעיה, בעצם גם במוטו gp הם מערבבים בין סוגי צמיגים.
התשובה היא לא! מועדון הרכב הגדול באירופה (adac) בדק ומצא שהשילוב הטוב ביותר והבטוח ביותר הוא אותו צמיג מאותו יצרן מקדימה ומאחורה זה הוכח במיוחד בבלימה ובכביש רטוב, גם המחוקק הגרמני ישר קו וקבע שעירבוב צמיגים באופנוע אסור.
עכשיו לפני שיקפצו עלי כל מערבבי הצמיגים כאן ובארצות הברית (מאד מקובל לערבב שם מציגים) אין זה אומר ששילוב כזה או אחר יפגום בבטיחות או יראה ביצועים שונים מסט תואם אבל כרוכבים אין לכם את האמצעים
לבדוק כל סוג של שילוב מבחינה אמפירית ולא תחושות תחת לכן כדי להיות תמיד על הצד הבטוח סט זהה הוא הדבר הנכון.
דוגמא טובה היא כאשר הצמיג שיש לכם הוא כבר לא ביצור ואתם רוצים להחליף צמיג קידמי בלבד, במקרה הזה היצרן הולך ובודק עם איזה צמיג אחר שהוא מייצר הצמיג שלא בייצור יתאים ומוציא מכתב רישמי שהשילוב נבדק ונמצא מתאים.
אני מניח שאם חברה חיצונית הייתה בודקת כול מיני שילובים מיצרנים שונים היינו יכולים לקבל שילובים בטוחים וכאלו שאסורים אבל זה לא בנמצא
אני לא מאלה שמבחינים בהבדלים בין שמני מנוע שונים באופנוע
וגם לא חש בהבדלים בין צמיגים באופן כזה שאוכל לומר שצמיג של חברה אחת טוב או נחות מצמיג של חברה אחרת.
אני חושב שגם אתה, שושו, לא מ"אניני השמן/צמיגים וכו'"
רכבתי עם סטים תואמים וגם עם צמיגים שונים מאחור ומקדימה.
לא זוכר הבדלים מורגשים.
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהצמיגים של החברות המובילות והמוכרות בשוק זהים ברמתם פחות או יותר
ולכן השיקול שלי בבחירת צמיג יהיה אורך חיים/עלות.
ברגיל לא הייתי מערבב,
אבל במקרה שלך, אולי עדיף לערבב ככה שלפחות צמיג אחד יאחוז
אגב הלחצים המומלצים אצלך:
36 front,
42 rear
נערך לאחרונה על ידי shaig; 12-03-2016 בשעה 22:25.
אז אני קופץ על השרשור:
יש לי ויסטרום 650. אופי הרכיבה הוא כמובן לא ספורטיבי ובהחלט לא "לוחץ" או "חזק". הנסיעה היא מנהלתית תמיד ולעיתים מנהלתית-מהירה.
כרגע מורכב סט של מישלין אנקי 3, כשהקדמי לקראת סופו ולאחורי יש עוד די הרבה בשר.
לחץ אויר בקדמי: 33. לחץ אויר באחורי: 36.
יש לחבר צמיג קדמי של מצלר. הצמיג נסע מעט מאד ואני חושב להתקין אותו במקום המישלין הבלוי.
האם הדעות של המתנגדים/התומכים תקפות גם לרכיבות שהן לא ספורטיביות ולאופנועי דו"ש/תיור?
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
היו פה כמה שרשורים על כידונים רועדים אחרי החלפת צמיגים.
אולי לא משנה כל עוד מבצעים איזון והצמיגים מאותו סוג (ייעוד)?
התשובות שתקבל הן:
1. כן
2. לא
3. אולי
4. שילוב של כל השלוש