תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: לכל הרוחות

  1. #1
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Feb 2016
    הודעות
    4

    לכל הרוחות

    אני גר מזרחית לכפר סבא, קצת במעלה הגבעה.
    הרוחות מהבית ועד לכביש 5 חזקות אבל היום ואתמול היו חזקות במיוחד - (ברמה של להעיף רהיטי גינה לשכנים) למעט כמה ימים חורפיים לא זוכר רוחות כל כך חזקות השנה.
    בהתחלה ממש פחדתי מהרוחות כי ממש הרגשתי איך אני מוסט מהנתיב עם האינזומה, עכשיו כבר התרגלתי אבל נשאלת השאלה,
    כמה רוח זה יותר מידיי?
    האם יש עוצמה מסויימת (קמ"ש) שצריכים לעצור או לא לרכב בכלל?
    מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את ההשפעה של הרוח?
    איך רכיבה ברוח חזקה משנה את אופי הרכיבה - (לדוגמא, כאשר הרוח חזקה ומביטים הצידה ממש מרגישים "מכה" על הקסדה)
    פניות מרגישות פחות בטוחות ויציבות וכו'.

  2. #2
    חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    1,850
    התשובות בציטוט:

    ציטוט נכתב במקור על ידי knight צפיה בהודעה
    כמה רוח זה יותר מידיי? כשהרוח מפריעה לרכיה ומסכנת את הרוכב
    האם יש עוצמה מסויימת (קמ"ש) שצריכים לעצור או לא לרכב בכלל? לא חושב שיש מספר מסויים, בטח לא כזה שיתאים לכל רוכב אופנוע.
    מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את ההשפעה של הרוח? לרכב שפוף, לקנות אופנוע כבד, לאכול הרבה בצקים ושומנים
    איך רכיבה ברוח חזקה משנה את אופי הרכיבה - משנה מאוד בהתאם לעוצמה. צריך להיזהר במעבר בין רכבים או ולקחת מרווח ביטחון משני צידי האופנוע.
    אתה שואל שאלות מאוד כלליות. רוח חזקה יכולה להעיף אותך באויר. רוח יכולה גם להעיף משאית באויר. רוח במהירות קבועה כמעט לעולם לא תסכן אותך. הבעיה היא מכות רוח פתאומיות ומעבר של רכבים גדולים ממך שיוצרים מערבולות אויר. תאזין לתחזית ותשמע להוראות הכלליות של החזאים. אם צפויות סופות חזקות בהחלט לא רצוי לרכב.
    נערך לאחרונה על ידי uriar; 14-03-2016 בשעה 13:22.



  3. #3
    Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2016
    הודעות
    128
    אשתף טקסט של צביקה כהן, שפורסם בקבוצת הפייסבוק של מועדון האופנועים הישראלי.

    מקווה שיעזור-

    Riders on the storm

    רוחות עזות תנשבנה מפחיד אותנו יותר מאשר הגשם. אז איך עלינו לרכוב בזמן סופה?
    הדרך הראשונה והקלה להתמודד עם סופה, היא פשוט לוותר על רכיבה עם האופנוע.
    במקרה זה רצוי לחנות את האופנוע קרוב מאוד לקיר חזק וכשרגלית הצד פונה לכיוון הקיר.

    במידה ואתם חייבים לרכוב, או שנקלעתם לרוחות במהלך רכיבה, להלן הפעולות החשובות כדי לא לחלוף עם הרוח:

    א. כדאי לזהות מראש מקומות המועדים לרוחות חזקות, כגון: מיד אחרי עקיפת משאית או רכב גדול, ביציאה למישור אחרי שעברתם בין רכסים גבוהים משני צידי הדרך, מעל גשר גבוה או ביציאה ממנהרה. במקרים כאלו היו ערוכים לכך שכאשר תעקפו את המשאית (חוסמת הרוח) תזכו למשב חזק.

    ב. התגובה הראשונה חייבת להיות האטה מבוקרת, תוך מבט במראות והורדת מרכז הכובד על ידי העברת משקל הגוף לרגליות – זאת נשיג על ידי עמידה שפופה על הרגליות, כשהישבן מרחף, או נשען קלות על המושב.

    ג. תוך כדי ההאטה הזהירה, מומלץ להתקרב לצד הנתיב ממנו מגיעה הרוח, כדי לאפשר טווח מילוט למקרה שהרוח תתגבר.

    ד. מומלץ להנמיך צללית, כדי להפחית את אפקט המפרש – זאת נשיג על ידי הורדה של הראש מטה כמה שניתן, מבלי לפגוע בשדה הראייה.

    ה. אם אתם מזהים מרחוק קטע שיהיה חשוף לרוחות צד חזקות, נסו להתכונן לקראתו בעזרת רכיבה במקביל לרכב גבוה, אשר ייצור חיץ ביניכם לבין זרם הרוח החזק - רק בזהירות ולוודא שנהג הרכב הגדול הבחין בכם במראת הצד שלו.

    ו. כאשר הרוח מכה באופנוע, מומלץ להשכיב קלות את האופנוע לכיוון ממנו מגיעה הרוח, כדי לאזן את וקטור התנועה קדימה.

    ז. למי שיש את האפשרות, מומלץ במצבי לחץ כאלו להפעיל ארבעה מאותתים.

    ח. לסיכום, שמרו מרחק מכל הכיוונים, כולל מעצמים העלולים לעוף לכיוונכם.

    ואם כל זה לא יספיק, פשוט הפעילו וישרים.
    רכיבה בטוחה

    https://www.facebook.com/1on2tv/posts/1068625129834712

  4. #4
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    1,054
    האזעקה של האופנוע העירה אותי באמצע הלילה. נאלתי לכבות אותה כדי לא להעיר את השכנים

  5. #5
    Senior Member הסמל האישי של Yigal
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    612
    לדעתי המקום היחיד בארץ שלנו שיכול לסכן אותך מבחינת רוח , זה צפון כביש 6 לפני סופו, יש שני גשרים שמחברים שתי מנהרות, יש שם מכות רוח מטורפות בימים סוערים.

  6. #6
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Aug 2015
    הודעות
    1,608
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yigal צפיה בהודעה
    לדעתי המקום היחיד בארץ שלנו שיכול לסכן אותך מבחינת רוח , זה צפון כביש 6 לפני סופו, יש שני גשרים שמחברים שתי מנהרות, יש שם מכות רוח מטורפות בימים סוערים.
    לא מדויק, נסעתי פעם בצומת חולון, מהירות נמוכה יחסית 45 קמש, משב רוח פתאומי וכמעט מצאתי את עצמי מטפס על אי תנועה, במזל הצלחתי להשתלט על הקטנוע ולא קרה כלום.
    זה רק אומר שמשב רוח פתאומי יכול לתפוס אותך בכול מקום.

  7. #7
    Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    80
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yigal צפיה בהודעה
    לדעתי המקום היחיד בארץ שלנו שיכול לסכן אותך מבחינת רוח , זה צפון כביש 6 לפני סופו, יש שני גשרים שמחברים שתי מנהרות, יש שם מכות רוח מטורפות בימים סוערים.

    יש לא מעט מקומות שידועים ברוחות שלהם. כביש 6 הוא רק אחד מהם.

  8. #8
    Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תאריך הצטרפות
    Nov 2015
    הודעות
    1,877
    מסכים עם מתן, סטירת רוח אפשר לקבל כמעט בכל מקום בארץ. באחת הסופות האחרונות יצא לי לחזור מהעבודה ועל כביש 1 לאחר היציאה מת"א הרוח ניסתה בכל יכולתה למרוח אותי על ה'חומת' הפרדה הימנית, אלוהי הגוגל טען שמהירות הרוח היתה בסביבות ה 50 קמ"ש. לא הכי נעים, בטח כששניה לפניכן התחיל גשם.
    גם היום הרוחות לא הכי חביבות, ונסיעה מת"א להרצליה הוקדשה בעיקר להתמודדות עם המשבים שהגיעו מכיוונים שונים.
    מה שערן צירף כאן הוא מאוד רלוונטי ועוזר, תודה.
    סעו בזהירות.

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO