אני משתמש בסבון כלים או סבון של אמריקן אוכל עם ווקס, 2 מטליות מיקרו פיבר אחת לקירצוף ואחת ליבוש, לשרשרת דיגריזר של וירט וספריו שמן של מועיל.
באיזה מוצרים אתם משתמשים?
מה תדירות השטיפה?
איך אתם מטפלים בשרשרת? ניקוי ושימון
אביזרים מומלצים?
אני משתמש בסבון כלים או סבון של אמריקן אוכל עם ווקס, 2 מטליות מיקרו פיבר אחת לקירצוף ואחת ליבוש, לשרשרת דיגריזר של וירט וספריו שמן של מועיל.
באיזה מוצרים אתם משתמשים?
מה תדירות השטיפה?
איך אתם מטפלים בשרשרת? ניקוי ושימון
אביזרים מומלצים?
סבון כלים יקח את הברק של פלסטיקים לא צבועים, אם לא עכשיו אז בעוד כמה שטיפות.
בנוזל כלים יש מסיר שומן שבגדול מייבש את הפלסטיק מהלחות שהוא צריך.
אני מקרצף עם סמרטוט (לרוב מיקרו פיבר) + מים וסבון כלים. מייבש עם סמרטוט יבש. בדיוק כמוך.
שרשרת: מנקה שרשרת עם מברשת ייעודית (20 ש"ח במוטו דיפוט), WD40 טוב טוב על השרשרת, מחכה 5 דק', מנקה טוב טוב עם עם השרשרת פעם נוספת כדי להוריד את כל האיכסה (אפשר בין לבין לטבול אותה בסולר כדי לנקות אותה, ולייבש), מעביר סמרטוט יבש על השרשרת לנקות את שאריות הWD40, משמן טוב טוב עם ולווליין (זה שמשאיר לבן. חלק אוהבים וחלק לא), מחכה 5 דק', מניע ועושה סיבוב של דקה/שתיים כדי לפזר את השמן.
דרזנר, באיזה סבון היית משתמש?
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
מברשת צבע צרה +קצת סולר לליכלוך כבד. סמרטוט לשאר
לגבי סבון: התייעצתי לפני מספר שנים עם יצרן של חומרי ניקוי. לטענתו הצבע (במכוניות ואופנועים) ניזוק מסבון חזק מדי ולכן צריך סבון יחסית עדין. הוא המליץ על שמפו לשער כתחליף טוב (עד זהה) לסבון ייעודי לרכב. אני משתמש בזה המגיע באריזות של גלון, עולה בין 15 ל 25 ש"ח, בחנויות "הכל בדולר" או סיטונאות.
שרשרת וגלגל"ש: עם מברשת טבולה בנפט.
שטיפה - עם גרניק ביתי.
ההליך: ניקוי שרשרת וגלגל"ש. שטיפת האופנוע כולו (כולל השרשרת והגלגל"ש) עם הגרניק. פיזור שמפו עם הגרניק. שפשוף עם סמרטוט עדין טבול במים עם שמפו. שטיפה עם הגרניק עם ראש מפזר (לחץ נמוך). ייבוש האופנוע עם עור צבי או מטלית מיקרופייבר. ייבוש עם סמרטוט של השרשרת והגלגל"ש, ואחרי כמה שעות (כדי להיות בטוח שהם יבשים לחלוטין) מריחה (בעזרת מכחול) בשמן מנוע. אותו שמן שנמצא בלובמן שמותקן אצלי ומשמש לשימון שוטף.
משתמש בסבון המקציף של CARPLEN ,או עם הסבון הכחול של מגוויר.
שוטף עם סבון מנקה עם כפפה בד,ומברשת ארוכה לכל האזורים של המנוע, אחרי זה שוטף עם סבון ואז עם מים.
מייבש עם ג'לדה.
אחרי זה עם ספריי וקס על החלקים הבוהקים.
אחרי זה לפלסטיקים עם תכשיר פלסטיק של AUTO GLYM
לשרשרת מנקה עם המנקה שלהם גם AUTO GLYM עם מברשת מיוחדת ומשמן עם שמן מנוע.
למנוע שם ספריי סיליקון למען הברק.
בסוף עובר שוב על הכל עם נוזל הברקה מיוחד,שנותן בכלל ברק להכל
ו...זהו נראה לי. פעם בשבוע. ביום שישי .
האמת שכרגע? מחכה לגשם
מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.
אני מחפש פתרון יותר נוח לדיגריזר של וירט כי הוא יקר ואני גומר מיכל כל שטיפה.
אתם יודעים מאיפה אפשר לקנות קרוסין או האם סולר לא מזיק לשרשרת?
מנקה עם Shine, מעין מטליות פוליש שמתאימות בין היתר לפלסטיקה של אופנועים, מבריק עם מיקרופייבר.
שרשרת ניקיתי עם סבון כלים (קצת לא-אורטודוקסי אבל עשה את העבודה) ומשמן ב-MC CARE של מוטול.
אזור המנוע, שנוקה פעם אחת לאחר קניה (פשוט זוועה מה שהלך שם) נוקה עם מברשות שיניים וסולר, ואז זרנוק מים.
מגבונים לחים לתינוקות. אחרי זה וואקס של מוטול ופוליש עם מגבת נייר. בשרשרת לא נוגעת, רק משמנת.
איך סולר עם ניקוי שרשרת?
סולר, נפט, שמן מנוע בסדר
WD40 שנוי במחלוקת
סולר ונפט מוזכרים בספר הרכב אצלי כחומרי ניקוי לשרשרת
לא מנקה, פעם ב-500 ק"מ משמן שרשרת. כמובן שמקפיד על טיפולים תקופתיים שוטפים.