מי שקיבל דו״ח על נסיעה בשול מוזמן לפנות אלי ולהראות לי את הדו״ח.
מי שחושב שמישהו אחר קיבל אבל הוא לא באמת יודע שלא יכתוב שטויות בבקשה.
חפשו ב-ynet סרטון הסברה על רכיבה בשול בזמן עומס.
רק לידיעתכם, לכביש יש שני שוליים.
הכביש הוא כביש על כל הנתיבים שלו, גם אם יש בטונדה באמצע.
השול של הכביש...נמצא תמי מימין לכיוון התנועה, לא משנה לאיזה כיוון.
השול...מסומן תמיד בפס צהוב.
אין שול עם פס לבן, הוא לא קיים, הוא לא שול, הוא לא לרכיבה, הוא לא בשבילכם, הוא פשוט לא.
עכשיו...תעשו עם המידע הזה מה שאתם רוצים.
אני מעולם, אבל מעולם...למעט מקרה בודד ומציל חיים,
לא רכבתי מעבר לפס הלבן בצידו השמאלי של הנתיב, לא משנה איזה נתיב.
פס לבן, כשמו כן הוא...פס לבן! הוא מעולם לא היה שול וגם לא יהיה.
מי שקיבל דו״ח על נסיעה בשול מוזמן לפנות אלי ולהראות לי את הדו״ח.
מי שחושב שמישהו אחר קיבל אבל הוא לא באמת יודע שלא יכתוב שטויות בבקשה.
חפשו ב-ynet סרטון הסברה על רכיבה בשול בזמן עומס.
אתם באמת מאמין שהרכיבה בצד השמאלי בטוחה יותר? היא אולי חלקה יותר, נטולת מחלפים והצורך להתעסק עם רכבים משתלבים, איי תנועה וניידות שממתינות לך שם.
אבל החיים שלך לא יהיו יותר בסכנה ברכיבה בשול הימני, גם על איילון בשעות העומס. מקסימום הם פשוט יתבזבזו לך שם קצת יותר, עניין של דקות בודדות לכל היותר, אם תסע במהירות המתאימה.
רוצה להגיד שאתה מעדיף את הנוחות והשקט הפסיכולוגי שהרכיבה בצד שמאל של הכביש מקנים לך? בבקשה. אבל אין פה עניין של בטיחות גרידא.
אני אומנם מעולם לא רכבתי בשול השמאלי אבל אני לא יכול להסכים איתך שמידת הסכנה זהה בין הימני והשמאלי.
כמה סיבות:
1. המחלפים כלכך מסוכנים שאפילו כשאין תנועה אני לא רוכב בנתיב הימני ביותר באיילון.
זאת בדיוק הנקודה הכי מסוכנת באיילון. נהגים נזכרים לצאת ברגע האחרון, נדחפים. שני נתיבים הופכים לאחר, כולם משתלבים. זה מטורף לגמרי.
2. לגיטימי למכונית לעצור בשול הימני כשיש לה תקלה טכנית. לאותת ולהסתכל במראה לפני שעושים את זה? אני לא הייתי בונה על הנהג הממוצע.
בשורה תחתונה, בשול הימני כל הזמן צריך לצאת בחזרה לתנועה, יש שם השתלבות של מכוניות ממחלפים ויש סיכוי יותר גבוה שירדו לשול הימני רכבים.
עוד אספקט חשוב ששכחת לציין, רוב הנהגים שהם סוטים עקב התעסקות בדברים שלא קשורים לנהיגה ב99% מהמקרים שראיתי וחוויתי הם סטו לצד הימיני ובכך שקבוע בשעות העומס אני על השוליים, הסכנה עקב סטייה של הנהג הישראלי לשול הימיני גבוהה יותר מאשר סטייה שלו לשול השמאלי, עקב כך שרוב הציבור הם ימנים ונוהגים עם יד שמאל על ההגה ויד ימין עסוקה בפלאפון וכדומה.
מי שלא נוח לו לנסוע בשול שלא יכנס לשם בכלל.
המשטרה נתנה לכם אצבע אל תבקשו את כל הטולה (את כל היד).
אין לכם מושג עד כמה הסטטוס-קוו הזה שביר, תאמינו לי בבקשה שנלחמנו בשיניים להשאיר את המצב הקיים,
בפגישה הבאה עם ראש את״ן אחר אין לדעת מה יהיה היחס לדו״ג.
רק כדי לעצבן שוב...אין שול שמאלי, לא קיים דבר כזה.
אם תפנימו, חלק מהדברים יראו פתאום אחרת.
יש רק שול ימני, השול הימני, תמיד בכיוון התנועה.
אפילו אם זה כביש צר ברוחב מכונית אחת ברמת הגולן.
בדיוק...אבל הפוך, כמו שמצפים מהולך רגל בכביש ללא מדרכה,
ללכת נגד כיוון התנועה, רק עבור הולך רגל...השול בצד שמאל.
אני מבין שלחלק מכם זה קשה לתפיסה, אבל זה המצב.
אגב, רכיבה בשול (כמובן הימני - פוץ שכמוני) מסוכנת משתי סיבות כלליות,
הראשונה, התכנות שרכב יכנס לשם מכל סיבה שהיא, למשל תקלה טכנית.
אחת הסיבות הנפוצות לכניסה פתאומית לתוך השול, זו התחממות הרכב,
הנהג נבהל שלא "ישרף" לו המנוע כשנדלקת נורה אדומה של חום מנוע...
וחותך לימין ללא חשיבה או הסתכלות. זאת גם בהנחה מוטעית שאין אף אחד שעוקף בשול.
נהגים שחושבים (ויש כמה כאלו...מעטים) גם הם לא מפנימים שלא רק הם על הכביש
ולא רק רכבים מרובעי גלגלים ומעלה נוסעים עליו.
הסיבה השניה, זבל בשול, שברי זכוכיות ברגים ושאר תופיני צמיג למינייהם.
חלקם נזרקים בכוונה, חלקם מועפים מהכביש לשול ע"י הרכבים הנוסעים,
זה לשיקולכם, מבחינה סטטיסטית...הסיכוי לתקר גדול יותר.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 29-03-2016 בשעה 13:41.
המחלפים לא מסוכנים. הנהגים מסוכנים. וגם חלק מהרוכבים אם כבר פתחנו את זה.
אם רוכב לא יודע לצפות מה שהולך לקרות על הכביש, וזה לא משנה אם זה בשל העובדה שלפניו נמצא מחלף, היצרות של כביש, הצטמצמות מספר הנתיבים או סתם עיקול חד - העניין אומר דרשני. שיוריד מהירות, יתחיל לחדד את הראייה והמחשבה, יתחיל לעסוק יותר בתכנון הרכיבה שלו ופחות בדברים אחרים.
*הדיון כרגע הוא על רכיבה בזמן עומס, במצב כזה גם על הרוכב להוריד מהירות ולהיות עירני לעובדה שרכב במהירות נמוכה מתנהג אחרת מרכב במהירות גבוהה, על כל המשתמע מכך. מפחד לרכוב בשוליים? אף אחד לא מכריח אותך. בהצלחה להתמודד עם אותו העמוס ברכיבה בין הרכבים.
ראה פסקה אחרונה מעל הציטוט שמתחילה ב-*.
ובתייחסות יותר ספציפית ל"סטטיסטיקה" לגבי עניין הסטיה, אז אני נאלץ שלא להסכים. מידת הזגזוג של הרכבים מתחלקת די "יפה" לשני הכיוונים.
אם כבר, אחיזה של ההגה עם יד שמאל סביר יותר להניח שתביא לסטייה שמאלה... אבל זה לא עיקר הדיון. רק להראות לך שהתאוריה הזו לא מחזיקה מים.
-----
בשורה התחתונה:
שכל אחד יעשה מה שנראה לו, רק שיידע במה זה כרוח. כל הנסיונות להצדיק ולהצטדק לא באמת ישנו את העובדות.
אם הייתי אני בוחר לרכוב מהר יותר מהמהירות החוקית הייתי זאת בידיעה שזו עבירה שיש עליה עונש אם אתפס. לא הייתי פותח פה שרשור "המשטרה ה**** דפקה לי דוח רק בגלל שנסעתי מהר". וזה לא באמת משנה אם עשיתי את זה בגלל שאני נהנה מזה, בגלל שזה "יותר בטיחותי" או בגלל שאני מאמין באמת ובתמים שלאופנועים מגיע לנסוע יותר מהר ממה שמותר.
אני מרגיש יותר בטוח על השול (הימני, עוז) מאשר בתוך תנועה של פקק.
זה למרות שיש 5 מחלפים שאני צריך לחצות ולא בזכות.
בפקק תנועה, אם נהג לא מרוכז ופוגע באוטו שלפניו אז הם מחליפים פרטים ותובעים את הביטוח.
לעומת זאת, נהג לא מרוכז שהופך את הרוכב מולו לסנדוויץ בין 2 מכוניות זה סיפור אחר לגמרי. לכן מעדיף בשול (הימני).
לשמאלי לא נכנס כי זו עבירה חמורה ועד כה הייתי בטוח שבשול הימני של האיילון מותר לי לרכוב כשיש עומס.
והוא צא בזול.
נערך לאחרונה על ידי nihrider; 29-03-2016 בשעה 13:55.
אני רק אניח את זה כאן...
http://www.mitsu.co.il/?p=3500
ואוסיף, יש בידי את המסמך הכתוב בנוגע לנושא הזה...רק צריך למצוא אותו.
עדכון, מצאתי. לא מצליח להעלות לכאן.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 29-03-2016 בשעה 16:05.
הסייגים המעניינים, חוץ מאיפה מותר ואסור:
– ללא הגנת החוק במקרה תאונה
– ללא פטור אוטומטי מדו"ח
– לא על כבישים מסוכנים לפי שיקול דעתה של המשטרה וללא התראה מראש
אני נסעתי לת"א לפני כ-חודש וחצי, מכיוון מודיעין.באזור חניון הנתיב המהיר, במקום של השתלבות עם עוד נתיב מימין, עברתי על אי תנועה וחתכתי לשול הימני (כמובן שבדקתי שלא בא שום רכב ונסעתי לאט וכו'..).עצר אותי שוטר, ואמר לי "מילא נסיעה על השול הימני מותר לכם, אבל למה אתה נוסע על אי תנועה ?"למזלי יצאתי רק באזהרה כי אין לי עבירה ב-5 שנים האחרונות, אבל גם בדו"ח אזהרה היה כתוב רק עניין הנסיעה על אי תנועה..אז..
למתקשים, נא לקרוא שוב את סעיף 4.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 30-03-2016 בשעה 16:28.