כיבוס ידני של הרפידות, העברת מטלית לחה בתוך כל הקסדה
כמה שפריצים של מנקה חלונות על המשקף וניגוב עם מגבות נייר
שלום לכולם.
צפיתי במספיק סרטונים בYOUTUBE וקראתי באתרים כיצד לנקות את הקסדה והריפודים. הבעיה היא שזה לא היה אחיד.
אחד אומר להשתמש בסבון יעודי כדי לפגוע, השני משתמש בסבון כלים והשלישי בכלל מנקה עם רוק ושרוול הסוודר.
מה גם שאף אחד לא מדבר על קסדות מט עם ציפוי דמוי גומי, אלא רק חלקות.
כרגע אני מנקה את הקסדה על מטליות לחות שלקחתי בכמויות מסחריות ממסעדות שונות (כאלה שמביאים בסוף הארוחה) וזה נראה בסדר. מנקה את החרקים מהקסדה ואני משער שמנקה אותה בסדר (המטליות של מסעדת piano!piano! עובדות הכי טוב).
הבעיה שזה לא מנקה לגמרי ואחרי שהלחות מתייבשת אפשר לראות צלליות של לכלוך. מה גם, זה לא מאפשר לנקות את פתחי האוורור העליונים (HJC RPHA10+).
בריפודים בכלל עדיין לא נגעתי. אני משתמש בכיסוי ראש, כך שזה חוצץ ביני לקסדה וסופג את הזיעה, חבישה והסרה חלקים שמונעים חיכוך עם הריפוד ובכך שומר על הריפודים לאורך זמן. אבל זה לא מספיק וצריך לנקותם. כמו שהזכרתי למעלה, האינטרנט לא מספר תשובה ברורה.
אז הייתי רוצה לשמוע מכם כיצד אתם מנקים את הקסדה והריפודים שלכם כדי להאריך את חייהם?
תודה מראש.
![]()
כיבוס ידני של הרפידות, העברת מטלית לחה בתוך כל הקסדה
כמה שפריצים של מנקה חלונות על המשקף וניגוב עם מגבות נייר
בכיבוס הידני של הריפודים, באיזה סבון/נוזל כביסה השתמשת? או רק במים?
בתוך הקסדה, המטלית הלחה אינה פוגעת בחומר סופג הזעזועים?
יש ספוגית הפלא של ניקול.. לוקח חתיכה קטנה מרטיב טיפה והפלא ופלא.
מה שטוב לשערות שלי ושל הכלב שלי, טוב גם לריפוד של הקסדה... אולי.
את הקסדה הקודמת ניקיתי ידנית (לפי ההוראות שהעלו בפורום אופנועים-תפוז).
בקסדה הנוכחית כל הריפוד מתפרק קומפלט בצורה מאד נוחה, עם ארבע לחצניות פלסטיק - פשוט כיבסתי במכונת הכביסה בתכנית העדינה ביותר. את המשקפים אני מנקה בעזרת תרסיס (משאבה) לניקוי משקפיים. פתחי איוורור לא ניסיתי אבל אפשר עם מברשת לניקוי מבחנות או חוטר רך לניקוי קנים.
אני מנקה את הRPHA10+ שלי בצורה כזאת -
משקף מנקה עם מטלית וספרי מסכים, חיצונית עם אותו סבון שאני מנקה את האופנוע
את הריפודים אני מפרק, סוחט אותם ידנית בתוך גיגית עם מים פושרים וקצת נוזל כביסה ולאחר מכן סוחט מהם את המים ומשאיר ליבוש בחוץ
פתחי איוורור אני מנקה עם לחץ אוויר (קומפרסור)