ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
היה פוסט של רוכב שהיה בתאונה כי נהג עבר באדום בכביש שחוצה את הצומת.

שוטר הגיע לזירת האירוע וחקר 7 אנשים. כולם אמרו שהרוכב עבר ברמזור אדום.
לרוכב הייתה מצלמה ושם נראה בברור שהוא עבר בירוק, אפילו לא קרוב לאדום, שום סוג של אדום.

אני מעדיף עדות של מצלמה על עדות של שוטר...
לפי מה שאתה אומר מדובר על שוטר שלקח עדויות מאנשים אחרים , לא על שוטר שראה מה קרה .
יש פרק בסדרה (brain games) שמראים לך באיזו קלות ניתן להשפיע במודע ולא במודע על מה שאנשים היו עדים אליו ..

אין שום ספק שמצלמה היום היא חובה וברוב המקרים (דוחות שיקריים , תאונות וכו) היא תבוא לטובתנו או לעזרתו של מישהו שנפגע ולו רק בכדי להציל מעוול או האשמה בשוגג .
זה כמו שיש לך כלי נשק , אתה יכול להשתמש בו כראות עינייך וללא הבחנה או רק מתי שבאמת צריך וחשוב (ההקצנה בכוונה) .

ונסיים בציטוט מכאן :
"אומרים שמי שאין לו מה להסתיר לא צריך לחשוש. אני עושה המון פעולות חוקיות ביום במרחב הציבורי ועדיין אני לא רוצה שהמדינה תדע עליהם", מסביר אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח. "זה יכול להיות לרועץ כשהעניינים משתבשים, ושאנשים מגיעים לחקירות בטעות וצריכים להתחיל להסביר למה הם היו במקום מסוים ומה עשו שם בדיוק. אם נדע שמצלמה עוקבת אחרינו, לא נהיה חופשיים לעשות מה שנרצה. אנחנו עושים בחיים הרבה דברים לא מקובלים, חורגים מאיזושהי נורמה או מביכים עבורנו. דברים שיכולים להוציא אותנו רע בהקשר לא נכון. ואנחנו לא רוצים שאנשים אחרים - בטח המדינה - יידעו עליהם. אנחנו כחברה נהיה פחות חופשיים להעז, להתנסות, ליצור. החירות שלנו כוללת גם את החירות לעשות שטויות. אנחנו חיים בניסוי וטעייה, ככה מתפתחת יצירה אנושית"
.