תוצאות 1 עד 15 מ 151

אשכול: דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

תצוגה בשכבות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי roadshamer צפיה בהודעה
    שלום KKatkov ותודה על תגובתך.
    אני מתאר לעצמי כי מקצועך אינו עו"ד או שופט. עם זאת, אשתדל לענות בצורה עניינית למרות ההתבטאות העוינת.
    לגבי הסעיף הראשון - רוב הסרטונים היו מצולמים גם אם האתר לא היה קיים. אנו רואים מגמה של אנשים אשר מעלים לנו סרטונים מתקופות של עד שנה אחורה כי שמרו אותם וחיכו שיהיה להם מה לעשות איתם, כך שאנחנו מעודדים שימוש בסרטונים שרובם כבר קיימים בכל מקרה. כמו כן באתר Youtube תוכל למצוא אינספור סרטונים מהסוג הזה וערוצים שלמים המוקדשים לעניין זה. דוגמא בחיפוש מהיר: https://www.youtube.com/watch?v=Ne83MtxXU3c
    לגבי עניין הפרטיות: הכבישים הינם נחלת הכלל ומקום ציבורי ולכן אין ציפיה לפרטיות כאשר נוהגים בהם. מצלמות הרכב אינם דבר חדש והשימוש בהם הפך למאוד נפוץ בימינו. הדבר חוקי לחלוטין במדינת ישראל וברוב העולם (לא חוקי במספר מצומצם של מדינות כגון אוסטריה, ליכטנשטיין ועוד כמה).
    דירוג הסרטונים משפיע אך ורק עך מידת החשיפה שאותו הסרטון יקבל באתר ומציג את דעת הקהל הרחב אודות המתרחש.
    כפי שציינו, כוונת האתר להוביל להרתעה וצמצום כמות עבירות התנועה ותאונות הדרכים. אם אינך מעוניין שכלי רכבך יופוע באתר, הפתרון מאוד פשוט - אל תבצע עבירות תנועה.
    ונחזור גם לדוגמא הקודמת: ערוץ יוטוב מאפשר גם הוא דירוג סרטונים. האם ברצונך לסגור גם אותם?
    אכן, אני איש מחשוב, ולא עו"ד או שופט.
    לכן, כתבתי "הייתי שמח אם" - בלי לדעת, האם זה ריאלי או לא.
    בעיניי, פלטפורמה מסוג זה פוגעת בפרטיות, ומעודדת את תופעת ה"Shaming" המגעילה והמסוכנת, שבה אנשים רנדומליים, לוקחים לעצמם את הזכות לשפוט אחרים - מבלי שהוסמכו לכך, בלי שהם נושאים באחריות מוסרית כלשהי, ובלי מודעים להשלכות הפוטנציאליות על "הנשפט" (ראה מקרה שאירע לא מזמן בפייסבוק, והוביל להתאבדות של עובד משרד ממשלתי, שהואשם, ככל הנראה ללא סיבה מספקת, בגזענות).
    ההשוואה ליוטיוב אינה עוברת ביקורת, שכן ביוטיוב הדירוג מתייחס לסרטון עצמו - עד כמה הוא מצחיק, מרגש, מעניין וכו' - ולא להתנהגות האדם בסרטון.
    כך שבין אם הפרוייקט שלכם חוקי ובין אם לא, אני מתנגד בתוקף לאתרים מסוג זה (לא שזה משנה משהו), ואיחולי הצלחה לא תראו ממני.

אה, כן - אומנם, אין לי מה לעשות עם העובדה ש "Big brother is watching you" - אבל הרגשות שאני חש כלפי אלה שמעודדים את התופעה, באופן לא מפתיע, הינם שליליים.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 06-07-2015 בשעה 18:29.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual