חופש הביטוי בישראל עפ"י חוק, רחוק מלהיות זהה לזה שבארה"ב, ועדיין הוא מקנה זכות ביטוי כמעט בכל נושא לכל אדם גם עם אינו מומחה לאותו עיניין, וודאי שבנושאי תחבורה, גם, "ללא כל גיבוי/תמיכה/אישור מהרשויות המתאימות שנקבעו ע"י המחוקק." כדבריך המודגשים.
כוון שאינני נמנה עם צוות האתר ואין לי קשר אליו איני יודע מה כישוריהם התחבורתיים של מפעילי האתר, אך על פי אחד הפוסטים שלהם ברור שיש להם יעוץ משפטי, ניתן להניח שאולי גם תחבורתי, אתה מוזמן להפנות אליהם את השאלה.
פתיחת האתר יותר מראויה, כיוון שסרטון או תמונה הוא עובדה שקשה להפריח, גם הרשויות משתמשות במצלמות לצורך אכיפה, ניתן להתווכח האם אכן בוצעה עבירה או לא, אך האתר לא בא לשפוט איש, רק להציג את עברייני התנועה בקלקלתם.
אינך חייב להכנס אליו ולצפות בסרטונים, ועפ"י חופש הביטוי הינך רשאי אף לקרוא לחרם על האתר, כל עוד הדבר נעשה מסגרת החוק, האם חרם הוא דבר ראוי?
שאלה מאוד אקטואלית, יש לזכור שבדמוקרטיה גם המיעוט שלא בשלטון רשאי להתבטא בכל נושא כמעט, ואף לקרוא לחרם ברבים על מדינתו.
הקו קלוקס קלאן (Ku Klux Klan) מוחרם בארה"ב ע"י לא מעט אירגונים ואנשים אך עדיין רשאי לבטא את דעותיו ברבים בזכות חופש הביטוי המוחלט שקיים בארה"ב.
ואין בפוסט שום הקש הגיוני להצדיק שום דבר, אלא פרסום אינפורמציה לגבי המשמר האזרחי, ודעתי על הנהגים בשוודיה.



