תעביר אצבע על הדיסק האחורי תוודא שאין עליו שמן כלשהו.
אהלן,
הברקס האחורי מרגיש לי מאוד מאוד מאוד אבל מאוד חלש, אפילו ב-VS125 אצלי שזה לא מעצור דיסק מרגיש לי יותר חזק.
רק הברקס הקידמי מרגיש לי חזק מאוד!
האם ניתן לעשות משהו בשביל שזה יהיה יותר חזק ונורמאלי?
Supermoto Rider
SMC690R 2021
Instagram & TikTok: Yadin_Tal
תעביר אצבע על הדיסק האחורי תוודא שאין עליו שמן כלשהו.
יכולות להיות לכך מספר סיבות, ביניהן ניקוז אויר שלא בוצע היטב, חוסר בנוזל בלם, מצב הרפידות, מצב הדיסק, מאסטר צילינדר תקוע ועוד אחרות.
אם אתה לא יודע לבדוק בעצמך גש למוסך שלך ובקש שיסתכלו.
יש לך ABS? האופנוע עדיין באחריות?
יש ABS, האופנוע עדיין בהרצה גם, לא עבר ת-1000 קמ עדיין.
Supermoto Rider
SMC690R 2021
יכול להיות שזה משהו פסיכולוגי, באופנועים רוב הבלימה היא עם הקידמי שחזק משמעותית מהאחורי, גם הרגש של הבלם שונה מקטנוע כי מדובר בבלימה ברגל ולא עם היד כמו בקטנוע.
Tracer 900
אתה מצליח לנעול את האחורי עם הבלם? שלא כמו ב-VS, החלוקת המשקל באופנוע היא די מאוזנת בין האחורי לקדמי, לכן בעת בלימה חזקה הקדמי מקבל 60-80% מכח הבלימה הכולל.
יש סיבה שמאחור יש דיסק קטן וסמלי ומקדימה זוג דיסקים גדולים.
לא חושב שיש בעיה או משהו, יכול ליהיות שהברקס הוא ככה חלש בגלל זה "אופנוע תקציב"?
שמעתי מהרבה אנשים עם MT07/09 שהברקס האחורי על הפנים, אבל איך זה הגיוני שהוא עד כדי כך על הפנים?
האחורי לא יכול להינעל אני חושב כי יש ABS, אבל לפעמים שאני לוחץ עד הסוף אני שומע מין חיכוך כזה... אמרו לי שזה קשור ל-ABS..
Supermoto Rider
SMC690R 2021
לא זכור לי שהבלם האחורי חלש. לא ב-MT-07 ולא ב-XSR700.
תן לו עוד קצת זמן לסיים את פרק ההרצה. מאמין שיסתדר.
הבנתי, תודה.
Supermoto Rider
SMC690R 2021
הבולם האחורי חלש באופנועים האלה, הכוונה היא לבולם הזעזועים ולא לבלמים.
אולי התבלבלתה בין בולמים ובלמים.
עשיתי נסיעה של שעה על ה07 ואני גם זוכר שהבלם האחורי היה עלוב. הכלי היה חדש דנדש, כלום קילומטרים מודל 2016.
גם לי זה היה תמוה ששבחו את הבלמים האחוריים של הכלי הזה במבחנים, כשבפועל לא הרגשתי אותו.
אולי ככה זה כשאתה רגיל לדיוק 200 ששוקל 50 קילו פחות ממנו..
אופנוע ראשון אחרי קטנוע 125? בהרצה? נשמע לי כמו חוסר היכרות עם תגובת בלם אחורי באופנוע יותר מאשר תקלה.
כך או כך, אם יש לך ספק ממליץ שתיגש למוסך היבואן שיבדקו.
Sent via Tapatalk
אותו כנל, כחודש על הMT07 הבלם האחורי חלש מאוד בצורה מפתיעה.
הוא מרגיש חלש למי שמגיע מקטנוע. גם אצלי בהתחלה הופתעתי, וכל בלימה מעט חזקה הפעלתי את הABS. זה פסיכולוגי, אחרי שתתרגל
תראה שהוא עובד מעולה וה"חולשה" שלו עוזרת לך בתמרונים הצפופים להתנהג כמו קטנוע 50 ס"מק.
חוץ מזה הקדמי מעולה, ואחוז ניכר מעוצמת הבלימה מתרכזת מקדימה (כמו שמלמדים באופנוען מאומן). האופנוע "עוזר" לך בחלוקה הזאת.